( (

Başkan Toru Ak Meram Gençlikle Buluştu

Siyaset 24.04.2015 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Başkan Toru Ak Meram Gençlikle Buluştu

Meram’da yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Toru, yapılacak genel seçimlerin; ülkemizin geleceği, yeni anayasanın oluşturabilmesi, başkanlık sistemine geçiş ve demokratikleşme hamlelerinin daha hızlı bir şekilde ilerleyebilmesi açısından önemli olduğunu söyledi.  Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram Gençlik Kolları’nın yönetim kurulu toplantısına katıldı.  İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Özdemir, yürütme ve yönetim kurulu üyelerine başarılar dileyen Başkan Toru, 7 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu:  “Ülkemiz için, milletimiz için çok önemli bir seçim. 30 Mart Yerel Seçimleri önemliydi. Ülkemizin geleceği açısından, yeni anayasayı oluşturabilmemiz için, başkanlık sistemine geçiş yapabilmemiz için, millileşme hareketlerinin devamı açısından, demokratikleşme hamlelerinin daha hızlı bir şekilde ilerleyebilmesi açısından önemli bir seçim. Bu seçimde gençlerimize büyük görevler düşüyor. Şu anda gençlik bilinçli. 1980’li yıllardan sonra özellikle gençlerimiz siyasetle ilgilenmeye başladı. Kaybettiğimiz zaman diliminde gençlerimizin, çocuklarımızın tarihten, siyasetten uzak tutulması sonucunda bir takım şeyler kamufle edildi. Bir takım oyunlar, kaoslar oldu. Ama gençlerimiz inşallah bu tür hadiselere fırsat vermeyecek, bu konuda bilinçli.”  Göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları çalışmalardan bahseden Başkan Fatma Toru, “Meram’da şu ana kadar yapılmayan planlama çalışmalarını yaptık. Meram’daki temel sorun imarlı yapılaşmaydı. Bizim bu noktada imarlı yapılaşmayı, planlı gelişmeyi sağlamak ve ivme kazandırmak üzere imar planlarını yapmamız gerekiyordu. Karaman Yolu’ndan başlayarak Devlet Demir Yolları, Devlet Demir Yolları’ndan başlayarak Selbasan Çayı’na kadar olan bölgede imar planlarını yeniledik. Burada kat artışı, yoğunluk artışı, yeşil alan artışı oldu. Yeni ulaşım yolları, okul, otopark, alışveriş merkezleri için yerler açıldı. Bu yeni planlama ile birlikte inşallah bu dönemde bunların uygulamaları da yapılacak. Önümüzdeki dönemde yapılaşma başladığında vatandaşlarımız alışveriş yapmak üzere farklı yerlere gitmek zorunda kalmayacaklar. Kendi bölgemizde alt merkezler oluşacak. İnşallah bu planlamalarla beraber yollarımız açıldığında, yapılar yapıldığında o bölgelerde en az Havzan kadar, Meram Yeni Yol kadar, Meram Yaka kadar değerli hale gelecek. Bahsettiğim bölge; Karaman Yolu,Alaaddin, Seydişehir Antalya yolu, Selbasan Çayı ve Azerbaycan Caddesi arasında kalan tüm bölge. Çok büyük bir alan. Mahallelerimizin yarısı bu alanda kalıyor. Bir iki mahalle değil, 60, 70 tane mahallemiz var bu alanda. Dolayısı ile Meram için çok büyük bir çığır açtık. Büyük bir adım attık. Bu adımın devamı inşallah bu dönüşümlerle beraber daha da hızlı bir şekilde kendini hissettirmiş olacak” diye konuştu.  

Meram’da yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Toru, yapılacak genel seçimlerin; ülkemizin geleceği, yeni anayasanın oluşturabilmesi, başkanlık sistemine geçiş ve demokratikleşme hamlelerinin daha hızlı bir şekilde ilerleyebilmesi açısından önemli olduğunu söyledi.


 Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram Gençlik Kolları’nın yönetim kurulu toplantısına katıldı.


 İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Özdemir, yürütme ve yönetim kurulu üyelerine başarılar dileyen Başkan Toru, 7 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu:


 “Ülkemiz için, milletimiz için çok önemli bir seçim. 30 Mart Yerel Seçimleri önemliydi. Ülkemizin geleceği açısından, yeni anayasayı oluşturabilmemiz için, başkanlık sistemine geçiş yapabilmemiz için, millileşme hareketlerinin devamı açısından, demokratikleşme hamlelerinin daha hızlı bir şekilde ilerleyebilmesi açısından önemli bir seçim. Bu seçimde gençlerimize büyük görevler düşüyor. Şu anda gençlik bilinçli. 1980’li yıllardan sonra özellikle gençlerimiz siyasetle ilgilenmeye başladı. Kaybettiğimiz zaman diliminde gençlerimizin, çocuklarımızın tarihten, siyasetten uzak tutulması sonucunda bir takım şeyler kamufle edildi. Bir takım oyunlar, kaoslar oldu. Ama gençlerimiz inşallah bu tür hadiselere fırsat vermeyecek, bu konuda bilinçli.”


 Göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları çalışmalardan bahseden Başkan Fatma Toru, “Meram’da şu ana kadar yapılmayan planlama çalışmalarını yaptık. Meram’daki temel sorun imarlı yapılaşmaydı. Bizim bu noktada imarlı yapılaşmayı, planlı gelişmeyi sağlamak ve ivme kazandırmak üzere imar planlarını yapmamız gerekiyordu. Karaman Yolu’ndan başlayarak Devlet Demir Yolları, Devlet Demir Yolları’ndan başlayarak Selbasan Çayı’na kadar olan bölgede imar planlarını yeniledik. Burada kat artışı, yoğunluk artışı, yeşil alan artışı oldu. Yeni ulaşım yolları, okul, otopark, alışveriş merkezleri için yerler açıldı. Bu yeni planlama ile birlikte inşallah bu dönemde bunların uygulamaları da yapılacak. Önümüzdeki dönemde yapılaşma başladığında vatandaşlarımız alışveriş yapmak üzere farklı yerlere gitmek zorunda kalmayacaklar. Kendi bölgemizde alt merkezler oluşacak. İnşallah bu planlamalarla beraber yollarımız açıldığında, yapılar yapıldığında o bölgelerde en az Havzan kadar, Meram Yeni Yol kadar, Meram Yaka kadar değerli hale gelecek. Bahsettiğim bölge; Karaman Yolu,Alaaddin, Seydişehir Antalya yolu, Selbasan Çayı ve Azerbaycan Caddesi arasında kalan tüm bölge. Çok büyük bir alan. Mahallelerimizin yarısı bu alanda kalıyor. Bir iki mahalle değil, 60, 70 tane mahallemiz var bu alanda. Dolayısı ile Meram için çok büyük bir çığır açtık. Büyük bir adım attık. Bu adımın devamı inşallah bu dönüşümlerle beraber daha da hızlı bir şekilde kendini hissettirmiş olacak” diye konuştu.


 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (