( (

Bir Usta Bin Usta Projesi’nin 6. Yılı Atılan İmzalarla Start Aldı

Gündem 17.01.2015 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Bir Usta Bin Usta Projesi’nin 6. Yılı Atılan İmzalarla Start Aldı

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, Daire Başkanı Sanem Arıkan, Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken ve I. Genel Müdür Yardımcısı Filiz Tiryakioğlu’nun katılımıyla gerçekleşen imza töreniyle başladı.  Anadolu Sigorta’nın 2010 yılında hayata geçirdiği “Bir Usta Bin Usta” Projesi, altıncı yılında da kaybolmaya yüz tutan meslekleri canlandırmaya ve yeni usta adayları yetiştirmeye devam ediyor. Proje kapsamında 2015 yılında başlayacak kurslar; Ardahan’da ‘Damal Bebek Yapımı’, Aydın Söke’de ‘Körüklü Çizme Yapımı’, Bartın’da ‘Tel Kırma’, İstanbul’da ‘Kukla Yapımı’ ve Zonguldak Devrek’te ‘Baston Yapımı’ kursları olacak.  2015 illerinin açıklandığı protokolde konuşan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, Bir Usta Bin Usta projesinin ilk 5 yılının başarı ile tamamlandığını belirterek, amaçlarının projeyi, 10. yılına aynı özveri ve kararlılıkla taşımak olduğunu dile getirdi. Musa Ülken proje süresince Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğine de vurgu yaparak, katkılarından dolayı Bakanlığa teşekkürlerini sundu.  Protokole imza atan, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş de; Bir Usta Bin Usta’nın başarısını överek, el sanatlarının, toplumun maddi ve manevi kültürünün bütününü ifade ettiğini vurguladı. Okan İbiş, “Ustadan çırağa, babadan oğula bu kültürü aktarma çabası geleneğin icadına, bir başka ifade ile sanatın gelenekselleşmesine katkı sağlamıştır. Bu bağlamda Bir Usta Bin Usta’nın önemli bir misyonu yerine getirdiğini düşünüyorum” dedi.  Ulusal ve uluslararası alanda birçok ödüle layık görülen Bir Usta Bin Usta Projesi’nde bugüne kadar 5 yılda 25 mesleki eğitim düzenlendi ve 475 usta adayına eğitimler verildi. Kursiyerler, MEB onaylı usta öğretici niteliğindeki kurs bitirme sertifikalarını alarak mezun oldu. Böylece kurslar aracılığıyla bir yandan yerel mesleklerin kaybolması engellenirken diğer yandan gençlere de yeni iş olanakları yaratılmış oldu.  TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’nün teknik danışmanlığında yürütülen proje kapsamında her yıl 5 ilde, 3 ila 6 ay arasında değişen eğitim programlarıyla 5 mesleki kurs düzenleniyor.  Proje ile 10 yıl boyunca 50 mesleğin ve toplam 1.000 usta adayının desteklenmesi hedefleniyor.

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, Daire Başkanı Sanem Arıkan, Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken ve I. Genel Müdür Yardımcısı Filiz Tiryakioğlu’nun katılımıyla gerçekleşen imza töreniyle başladı.


 Anadolu Sigorta’nın 2010 yılında hayata geçirdiği “Bir Usta Bin Usta” Projesi, altıncı yılında da kaybolmaya yüz tutan meslekleri canlandırmaya ve yeni usta adayları yetiştirmeye devam ediyor. Proje kapsamında 2015 yılında başlayacak kurslar; Ardahan’da ‘Damal Bebek Yapımı’, Aydın Söke’de ‘Körüklü Çizme Yapımı’, Bartın’da ‘Tel Kırma’, İstanbul’da ‘Kukla Yapımı’ ve Zonguldak Devrek’te ‘Baston Yapımı’ kursları olacak.


 2015 illerinin açıklandığı protokolde konuşan Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, Bir Usta Bin Usta projesinin ilk 5 yılının başarı ile tamamlandığını belirterek, amaçlarının projeyi, 10. yılına aynı özveri ve kararlılıkla taşımak olduğunu dile getirdi. Musa Ülken proje süresince Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğine de vurgu yaparak, katkılarından dolayı Bakanlığa teşekkürlerini sundu.


 Protokole imza atan, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş de; Bir Usta Bin Usta’nın başarısını överek, el sanatlarının, toplumun maddi ve manevi kültürünün bütününü ifade ettiğini vurguladı. Okan İbiş, “Ustadan çırağa, babadan oğula bu kültürü aktarma çabası geleneğin icadına, bir başka ifade ile sanatın gelenekselleşmesine katkı sağlamıştır. Bu bağlamda Bir Usta Bin Usta’nın önemli bir misyonu yerine getirdiğini düşünüyorum” dedi.


 Ulusal ve uluslararası alanda birçok ödüle layık görülen Bir Usta Bin Usta Projesi’nde bugüne kadar 5 yılda 25 mesleki eğitim düzenlendi ve 475 usta adayına eğitimler verildi. Kursiyerler, MEB onaylı usta öğretici niteliğindeki kurs bitirme sertifikalarını alarak mezun oldu. Böylece kurslar aracılığıyla bir yandan yerel mesleklerin kaybolması engellenirken diğer yandan gençlere de yeni iş olanakları yaratılmış oldu.


 TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’nün teknik danışmanlığında yürütülen proje kapsamında her yıl 5 ilde, 3 ila 6 ay arasında değişen eğitim programlarıyla 5 mesleki kurs düzenleniyor.  Proje ile 10 yıl boyunca 50 mesleğin ve toplam 1.000 usta adayının desteklenmesi hedefleniyor.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (