( (

Meram Belediyesi’nden Kandil Simidi İkramı

Gündem 03.01.2015 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Meram Belediyesi’nden Kandil Simidi İkramı

Kandil gecelerinde farklı camilerde halka ikramda bulunmayı gelenek haline getiren Meram Belediyesi, bu uygulamayı dün gece idrak ettiğimiz Mevlid Kandili’nde de sürdürdü. Yatsı namazı sonrasında Kapu Camii önünde vatandaşlara kandil simidi ikram edildi. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen program kapsamında yaklaşık 3 bin adet kandil simidi dağıtıldı.  Kandillerin birlik ve beraberliğimizi pekiştiren ve bizleri manevi anlamda yakınlaştıran önemli geceler olduğunu kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Peygamber Efendimizin(S.A.V.) dünyayı şereflendirmesi anısına asırlardır Mevlid Kandili’ni kutluyoruz. Vatandaşlarımız böylesine önemli gecelerin manevi atmosferinden istifade etmek maksadıyla camilere akın etti. Ekiplerimiz Kapu Camii’nde vatandaşlarımıza kandil simidi ikram etti. Mevsimine göre halkımıza şerbet, süt, helva ve aşure gibi ikramlarda bulunuyoruz. Önümüzdeki mübarek günlerde de bu geleneğimiz devam edecektir” diye konuştu.  

Kandil gecelerinde farklı camilerde halka ikramda bulunmayı gelenek haline getiren Meram Belediyesi, bu uygulamayı dün gece idrak ettiğimiz Mevlid Kandili’nde de sürdürdü. Yatsı namazı sonrasında Kapu Camii önünde vatandaşlara kandil simidi ikram edildi. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen program kapsamında yaklaşık 3 bin adet kandil simidi dağıtıldı.


 Kandillerin birlik ve beraberliğimizi pekiştiren ve bizleri manevi anlamda yakınlaştıran önemli geceler olduğunu kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Peygamber Efendimizin(S.A.V.) dünyayı şereflendirmesi anısına asırlardır Mevlid Kandili’ni kutluyoruz. Vatandaşlarımız böylesine önemli gecelerin manevi atmosferinden istifade etmek maksadıyla camilere akın etti. Ekiplerimiz Kapu Camii’nde vatandaşlarımıza kandil simidi ikram etti. Mevsimine göre halkımıza şerbet, süt, helva ve aşure gibi ikramlarda bulunuyoruz. Önümüzdeki mübarek günlerde de bu geleneğimiz devam edecektir” diye konuştu.


 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (