( (

Çöpten Elektrik Üreten Tesisler Öğrencilere Tanıtılıyor

Eğitim 22.05.2014 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Çöpten Elektrik Üreten Tesisler Öğrencilere Tanıtılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin örnek yatırımlarından olan Aslım Katı Atık Sahası’ndaki Metan Gazından Elektrik Üretim Tesisi’ni ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri gezerek çöplerin elektrik enerjisine dönüşüm aşamalarını yerinde öğreniyorlar. Çevresel duyarlılığın ve farkındalığın arttırılması amacıyla gerçekleştirilen projeye büyük ilgi gösteren öğrencilere, çevre, çevre bilinci ve geri dönüşüm ile katı atıkların ekonomiye nasıl kazandırıldığı konularında da bilgi veriliyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Özer, Aslım Katı Atık Depolama Sahası’na günlük bin 200 ton katı atık geldiğini, çöplerin düzenli olarak depolandıktan sonra karbonmonoksit gazının gaz bacaları ve boruların yardımıyla toplandığını, toplanan bu gazlarla elektrik ürettiklerini kaydetti. Elektrik üretim tesisinde günlük 5 bin 600 kilovat elektrik üretildiğine dikkat çeken Özer, “Bu da takriben 100 bin nüfuslu bir yerleşim yerinin elektriği demek. Yani, 26 bin konutun elektriğini üretiyoruz. Aynı zamanda çıkan ısıyı da değerlendirerek bir sera kurduk ve çok kaliteli domatesler yetiştiriyoruz” dedi. Tesisler ve üretim hakkında bilgi alan öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde domates serasını da inceliyor. Çöplerin elektrik enerjisi olarak ülke ekonomisine kazandırılmasını inceleyerek öğrenen öğrenciler de, yapılan çalışmadan çok etkilendiklerini, bundan sonra çöpleri kaynağında ayrıştırmak için çalışacaklarını dile getirdiler.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin örnek yatırımlarından olan Aslım Katı Atık Sahası’ndaki Metan Gazından Elektrik Üretim Tesisi’ni ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri gezerek çöplerin elektrik enerjisine dönüşüm aşamalarını yerinde öğreniyorlar.


Çevresel duyarlılığın ve farkındalığın arttırılması amacıyla gerçekleştirilen projeye büyük ilgi gösteren öğrencilere, çevre, çevre bilinci ve geri dönüşüm ile katı atıkların ekonomiye nasıl kazandırıldığı konularında da bilgi veriliyor.


Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Özer, Aslım Katı Atık Depolama Sahası’na günlük bin 200 ton katı atık geldiğini, çöplerin düzenli olarak depolandıktan sonra karbonmonoksit gazının gaz bacaları ve boruların yardımıyla toplandığını, toplanan bu gazlarla elektrik ürettiklerini kaydetti. Elektrik üretim tesisinde günlük 5 bin 600 kilovat elektrik üretildiğine dikkat çeken Özer, “Bu da takriben 100 bin nüfuslu bir yerleşim yerinin elektriği demek. Yani, 26 bin konutun elektriğini üretiyoruz. Aynı zamanda çıkan ısıyı da değerlendirerek bir sera kurduk ve çok kaliteli domatesler yetiştiriyoruz” dedi.


Tesisler ve üretim hakkında bilgi alan öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde domates serasını da inceliyor.


Çöplerin elektrik enerjisi olarak ülke ekonomisine kazandırılmasını inceleyerek öğrenen öğrenciler de, yapılan çalışmadan çok etkilendiklerini, bundan sonra çöpleri kaynağında ayrıştırmak için çalışacaklarını dile getirdiler.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (