( (

Torku Selçuk Basketbola Destek İstiyor

Spor 19.02.2014 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Torku Selçuk Basketbola Destek İstiyor

Torku Konya Selçuk Üniversitesi Basketbol Takımı Kulüp Başkanı Yunus Derebağ, ligde kalma hedefini gerçekleştirebilmek için Konya halkından ve şehir yöneticilerinden destek istedi. Başkan be yönetim kurulu üyeleri Türkiye Spor Yazarları Derneği(TSYD) Konya Şubesi Lokalinde gazetecilerle buluştu. Düzenlenen toplantıya Kulüp Başkanı Yunus Derebağ, Başkan Yardımcıları Gökhan Çelik, Kerem Öten ve Emre Tekbaş, Basın Sözcüsü Tunahan Turhan, Basketbol Şube Sorumlusu Ahmet Sertok, Genel Sekreter Targun Polat, Yönetim kurulu üyeleri Ali Yenisar, Mevlüt Şimşek ve Ahmet Oğuz Yiğit katıldı.  Takımın son durumunun masaya yatırıldığı toplantıda gazetecilerle görüş alışverişinde bulunuldu.  AMACIMIZ LİGDE KALMAK Kulüp Başkanı Yunus Derebağ toplantıda yaptığı açıklamada “Takımı ikinci lig olarak kurduk fakat daha sonra gelinen şartlarda takımı Beko Basketbol Ligi’ne yükseldi. Yerli rotasyonu noktasında lige sıkıntılı başladık. Yerli oyuncusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle yerli oyuncu transferinde de istediğimiz neticeyi alamadık. Oynadığımız son 4 maçtan 2 galibiyet çıkardık. Türk Telekom maçıyla da bu galibiyetleri sürdürmek istiyoruz. Türk Telekom’un 6, bizim ise 5 galibiyetimiz var. Bu maçı aldığımız takdirde Telekom’un üstüne çıkacağız. Takımda birlik beraberlik ve inanç var. İnşallah deplasmandan iyi bir sonuçla döneceğiz. İnancımız sonsuz. Amacımız bu sezon 1. Lig’de kalmak.”şeklinde konuştu.  BİR YABANCIYI OYNATAMIYORUZ Kadrolarında 5 yabancı oyuncu bulundurduklarını fakat bu oyunculardan birini oynatamadıklarını belirten Derebağ “Kurallar gereği maç kadrosunda 4 yabancı oyuncu bulunabiliyor. Dolayısıyla bir yabancı oyuncumuz kadroya giremiyor. Ama bu oyuncuyudfa kadromuzda tutmak zorundayız. Bir sakatlık ve problem olabilir. Federasyon bu oyuncuyu oynatmak için bizden 125 bin dolar para istiyor. Takımı kurarken bütçeyide ona göre ayarlamıştık. 5.yabancıya bir bütçe ayırmamıştık fakat yerli rotasyonundaki sıkıntı nedeniyle bunu 5.yabancı ile tamamlamak istiyoruz. Bunun içinde bir para ödememiz gerekiyor.”dedi. KONYA’NIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ Konya gibi büyük bir şehirde basketbolun sürekliliğinin olması gerektiğini ifade eden Kulüp Başkanı Derebağ şunları kaydetti: Yönetim kurulumuz sezon başından bu yana çok büyük fedakârlıklar yapıyor. Konya’nın daha çok desteğini bekliyoruz. Konya’nın basketbolda 1.Lig’de bir takımının sürekli olması gerektiğine inanıyorum. Sadece bu yönetimle olacak bir iş değil. Bütün yük yönetimin üstünde kalıyor. Şehrin önde gelen isimleri, markaları ve şehrin büyüklerinden daha çok destek bekliyoruz. En büyük desteği Torku’dan görüyoruz. Kendilerine gidemiyoruz çünkü şehrin ileri gelen bir markası ve herkes oraya gidiyor. Bize sıra gelmiyor sanırsam.” Derebağ son olarak Hakan Köseoğlu hakkında ise “Bize güzel katkıda bulundu fakat takım oyunundaki eksikliğini hissettiğimizden dolayı kadro dışı bıraktık. “dedi.

Torku Konya Selçuk Üniversitesi Basketbol Takımı Kulüp Başkanı Yunus Derebağ, ligde kalma hedefini gerçekleştirebilmek için Konya halkından ve şehir yöneticilerinden destek istedi. Başkan be yönetim kurulu üyeleri Türkiye Spor Yazarları Derneği(TSYD) Konya Şubesi Lokalinde gazetecilerle buluştu. Düzenlenen toplantıya Kulüp Başkanı Yunus Derebağ, Başkan Yardımcıları Gökhan Çelik, Kerem Öten ve Emre Tekbaş, Basın Sözcüsü Tunahan Turhan, Basketbol Şube Sorumlusu Ahmet Sertok, Genel Sekreter Targun Polat, Yönetim kurulu üyeleri Ali Yenisar, Mevlüt Şimşek ve Ahmet Oğuz Yiğit katıldı.  Takımın son durumunun masaya yatırıldığı toplantıda gazetecilerle görüş alışverişinde bulunuldu. 


AMACIMIZ LİGDE KALMAK


Kulüp Başkanı Yunus Derebağ toplantıda yaptığı açıklamada “Takımı ikinci lig olarak kurduk fakat daha sonra gelinen şartlarda takımı Beko Basketbol Ligi’ne yükseldi. Yerli rotasyonu noktasında lige sıkıntılı başladık. Yerli oyuncusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle yerli oyuncu transferinde de istediğimiz neticeyi alamadık. Oynadığımız son 4 maçtan 2 galibiyet çıkardık. Türk Telekom maçıyla da bu galibiyetleri sürdürmek istiyoruz. Türk Telekom’un 6, bizim ise 5 galibiyetimiz var. Bu maçı aldığımız takdirde Telekom’un üstüne çıkacağız. Takımda birlik beraberlik ve inanç var. İnşallah deplasmandan iyi bir sonuçla döneceğiz. İnancımız sonsuz. Amacımız bu sezon 1. Lig’de kalmak.”şeklinde konuştu. 


BİR YABANCIYI OYNATAMIYORUZ


Kadrolarında 5 yabancı oyuncu bulundurduklarını fakat bu oyunculardan birini oynatamadıklarını belirten Derebağ “Kurallar gereği maç kadrosunda 4 yabancı oyuncu bulunabiliyor. Dolayısıyla bir yabancı oyuncumuz kadroya giremiyor. Ama bu oyuncuyudfa kadromuzda tutmak zorundayız. Bir sakatlık ve problem olabilir. Federasyon bu oyuncuyu oynatmak için bizden 125 bin dolar para istiyor. Takımı kurarken bütçeyide ona göre ayarlamıştık. 5.yabancıya bir bütçe ayırmamıştık fakat yerli rotasyonundaki sıkıntı nedeniyle bunu 5.yabancı ile tamamlamak istiyoruz. Bunun içinde bir para ödememiz gerekiyor.”dedi.


KONYA’NIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ


Konya gibi büyük bir şehirde basketbolun sürekliliğinin olması gerektiğini ifade eden Kulüp Başkanı Derebağ şunları kaydetti: Yönetim kurulumuz sezon başından bu yana çok büyük fedakârlıklar yapıyor. Konya’nın daha çok desteğini bekliyoruz. Konya’nın basketbolda 1.Lig’de bir takımının sürekli olması gerektiğine inanıyorum. Sadece bu yönetimle olacak bir iş değil. Bütün yük yönetimin üstünde kalıyor. Şehrin önde gelen isimleri, markaları ve şehrin büyüklerinden daha çok destek bekliyoruz. En büyük desteği Torku’dan görüyoruz. Kendilerine gidemiyoruz çünkü şehrin ileri gelen bir markası ve herkes oraya gidiyor. Bize sıra gelmiyor sanırsam.”


Derebağ son olarak Hakan Köseoğlu hakkında ise “Bize güzel katkıda bulundu fakat takım oyunundaki eksikliğini hissettiğimizden dolayı kadro dışı bıraktık. “dedi.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (