( (

Psikolog İlayda Mangal: ‘’Kalabalık Yalnızlık' romantizm değil, toplumsal tehlikedir’’

Gündem (İmdat Yayla) - İmdat Yayla | 10.02.2025 - 11:12, Güncelleme: 10.02.2025 - 11:12
 

Psikolog İlayda Mangal: ‘’Kalabalık Yalnızlık' romantizm değil, toplumsal tehlikedir’’

Günümüzde yaşanan her değişim sadece gelişmelere ve yeniliklere değil yozlaşmaya da mahkumdur.. Bu nedenle “Kalabalık Yalnızlık” sanılanın aksine pek de romantizm içermiyor ve tüm toplumu ilgilendiriyor.
Toplumda “Kalabalık Yalnızlık” yansıması ve bu sürece dair bilgiler veren Psikolog İlayda Mangal kalabalık yalnızlığın sadece bireysel bir deneyim değil toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çekti. Psikolog İlayda Mangal; 'Kalabalık Yalnızlık' kişilerin sosyal ortamlarda yer almalarına rağmen, duygusal olarak yalnız hissetmeleri durumu olduğuna ifade ederek , "Yalnızlık hissiyle birlikte kişiler kaygı, stres, mutsuzluk, öfke veya hüzün gibi birçok duyguyu taşıyabilir. Yaşanan bu duygular derinleştikçe, kişiler ailelerinden, arkadaşlarından, işlerinden ve okullarından kopmaya başlarlar. Aslında bu kopma, bir döngü gibi kişiyi gerçek yalnızlığa sürükleyebilir. Depresyon veya sosyal fobi gibi psikolojik rahatsızlıklar, kalabalık yalnızlık hissinin bir sonucu olarak gelişebilir. Sürekli yalnızlık hissi, stres seviyelerini artırabilir ve bireylerin sosyal becerilerini zayıflatabilir, bu da zamanla ruhsal sağlık problemlerine yol açar. Bu açıdan bakıldığında durum, yalnızca bireysel değil, toplumsal bir sorundur. Bu hissin artmasında dijitalleşme, sosyal bağların yüzeysel hale gelmesi ve hızlı yaşam temposu gibi faktörler etkili olmuştur. Toplum olarak daha derin bağlar kurmayı, yüz yüze eğitim ve insanlar ile iletişimlerini teşvik etmeyi ve duygusal destek vermek zorundayız. Bu yaptığımızda sadece bireysel değil, toplumsal bir iyileşme sürecine katkı sağlamış oluruz. Bu nedenle somut bir adım atmak için KUZEY YILDIZI Eğitim kurumunda buluşalım .” diye konuştu.
Günümüzde yaşanan her değişim sadece gelişmelere ve yeniliklere değil yozlaşmaya da mahkumdur.. Bu nedenle “Kalabalık Yalnızlık” sanılanın aksine pek de romantizm içermiyor ve tüm toplumu ilgilendiriyor.

Toplumda “Kalabalık Yalnızlık” yansıması ve bu sürece dair bilgiler veren Psikolog İlayda Mangal kalabalık yalnızlığın sadece bireysel bir deneyim değil toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çekti.

Psikolog İlayda Mangal; 'Kalabalık Yalnızlık' kişilerin sosyal ortamlarda yer almalarına rağmen, duygusal olarak yalnız hissetmeleri durumu olduğuna ifade ederek , "Yalnızlık hissiyle birlikte kişiler kaygı, stres, mutsuzluk, öfke veya hüzün gibi birçok duyguyu taşıyabilir. Yaşanan bu duygular derinleştikçe, kişiler ailelerinden, arkadaşlarından, işlerinden ve okullarından kopmaya başlarlar. Aslında bu kopma, bir döngü gibi kişiyi gerçek yalnızlığa sürükleyebilir. Depresyon veya sosyal fobi gibi psikolojik rahatsızlıklar, kalabalık yalnızlık hissinin bir sonucu olarak gelişebilir. Sürekli yalnızlık hissi, stres seviyelerini artırabilir ve bireylerin sosyal becerilerini zayıflatabilir, bu da zamanla ruhsal sağlık problemlerine yol açar. Bu açıdan bakıldığında durum, yalnızca bireysel değil, toplumsal bir sorundur. Bu hissin artmasında dijitalleşme, sosyal bağların yüzeysel hale gelmesi ve hızlı yaşam temposu gibi faktörler etkili olmuştur. Toplum olarak daha derin bağlar kurmayı, yüz yüze eğitim ve insanlar ile iletişimlerini teşvik etmeyi ve duygusal destek vermek zorundayız. Bu yaptığımızda sadece bireysel değil, toplumsal bir iyileşme sürecine katkı sağlamış oluruz. Bu nedenle somut bir adım atmak için KUZEY YILDIZI Eğitim kurumunda buluşalım .” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (