( (

Tarihi Kentler Birliği belediyeleri 'Kültür Rotaları'nı planladı

26.11.2024 - 18:03, Güncelleme: 26.11.2024 - 18:03
 

Tarihi Kentler Birliği belediyeleri 'Kültür Rotaları'nı planladı

ÇEKÜL Akademi, Tarihi Kentler Birliği’ne üye belediyelerin koruma alanında çalışan ekiplerine yönelik ücretsiz eğitim programları kapsamında, 20-21 Kasım tarihlerinde İzmit Belediyesi ev sahipliğinde “Kültür Rotaları ve Planlama Süreci” eğitimi düzenlediKOCAELİ (İGFA) - ÇEKÜL Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren ÇEKÜL Akademi, 2009 yılından bu yana Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyelere yönelik ücretsiz eğitim programları düzenliyor. Bu kapsamda, 20-21 Kasım 2024 tarihlerinde Eğitmen Esra Karataş tarafından “Kültür Rotaları ve Planlama Süreci” başlıklı eğitim programı İzmit Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Eğitimin ilk günü Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi’nde teorik derslerle başladı. Eğitimde, bölgesel planlamada miras temelli yaklaşımı geliştirmek, kültür rotası programı oluşturmak, uygulama süreci tasarlamak ve işbirliği modelleri geliştirmek hedeflendi. “Kentsel Koruma Eğitimleri”, “Alanda Eğitimler Programı” ve “Kentler ve Müzeleri; Kurulumdan İşletmeye Eğitim Programı” gibi ana başlıklarda hayata geçirilen bu çalışmalarla, yerel yönetimlerin koruma alanındaki bilgi birikimi ve uygulama kapasiteleri artırılıyor.

ÇEKÜL Akademi, Tarihi Kentler Birliği’ne üye belediyelerin koruma alanında çalışan ekiplerine yönelik ücretsiz eğitim programları kapsamında, 20-21 Kasım tarihlerinde İzmit Belediyesi ev sahipliğinde “Kültür Rotaları ve Planlama Süreci” eğitimi düzenledi

KOCAELİ (İGFA) - ÇEKÜL Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren ÇEKÜL Akademi, 2009 yılından bu yana Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyelere yönelik ücretsiz eğitim programları düzenliyor.

Bu kapsamda, 20-21 Kasım 2024 tarihlerinde Eğitmen Esra Karataş tarafından “Kültür Rotaları ve Planlama Süreci” başlıklı eğitim programı İzmit Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Eğitimin ilk günü Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi’nde teorik derslerle başladı.

Eğitimde, bölgesel planlamada miras temelli yaklaşımı geliştirmek, kültür rotası programı oluşturmak, uygulama süreci tasarlamak ve işbirliği modelleri geliştirmek hedeflendi.

“Kentsel Koruma Eğitimleri”, “Alanda Eğitimler Programı” ve “Kentler ve Müzeleri; Kurulumdan İşletmeye Eğitim Programı” gibi ana başlıklarda hayata geçirilen bu çalışmalarla, yerel yönetimlerin koruma alanındaki bilgi birikimi ve uygulama kapasiteleri artırılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (