( (

Bağırsak kanseri hasta sağlığına kavuştu

02.01.2013 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Bağırsak kanseri hasta sağlığına kavuştu

Başarılarına her geçen gün yenilerini ekleyerek, hastalara şifa olmayı sürdüren Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kalın bağırsağının son kısmında kolon kanseri olan bir hasta, gerçekleştirilen ameliyatla iyileşti. Operasyonu Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Şükrü Özer ve Prof. Dr. Adil Kartal gerçekleştirirken, operasyona Asistan Dr. Ali Bal ve Hemşire Derya Yılmazer katıldı. Yapılan ameliyatla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Şükrü Özer, “Hastamızın kalın bağırsağının son kısmında yaklaşık 20 santimetre uzunluğunda kanserli bağırsağı kesip anüse yakın yerdeki kalın bağırsakla diğer kalın bağırsağı birleştirerek, hastanın normal olarak hayatını sürdürmesini sağladık. Hastamızın şuanda durumu iyi… Hastamız şuanda normal bir şekilde beslenebiliyor ve normal bir şekilde tuvalet ihtiyacını karşılayabiliyor” dedi. Özer, 10 yıl öncesinde bu tür vakalarda karın yan duvarına bağırsak ağızlaştırılıp, gaita boşaltımın torbaya gerçekleştirildiğini belirterek günümüzde ise anastomozlar yapılarak hastaların normal insanlar gibi boşaltımını gerçekleştirebildiğini söyledi. Sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen hasta Ş. Z. ise ülkemizdeki tıbbı gelişmelerin hastaların yüzünü güldürdüğünü ifade ederek, “Sağlığıma kavuşmamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sağlık durumum gayet iyi. İnşallah en kısa zamanda diğer hastalarımızda şifa bulurlar” dedi.
Başarılarına her geçen gün yenilerini ekleyerek, hastalara şifa olmayı sürdüren Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kalın bağırsağının son kısmında kolon kanseri olan bir hasta, gerçekleştirilen ameliyatla iyileşti. Operasyonu Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Şükrü Özer ve Prof. Dr. Adil Kartal gerçekleştirirken, operasyona Asistan Dr. Ali Bal ve Hemşire Derya Yılmazer katıldı. Yapılan ameliyatla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Şükrü Özer, “Hastamızın kalın bağırsağının son kısmında yaklaşık 20 santimetre uzunluğunda kanserli bağırsağı kesip anüse yakın yerdeki kalın bağırsakla diğer kalın bağırsağı birleştirerek, hastanın normal olarak hayatını sürdürmesini sağladık. Hastamızın şuanda durumu iyi… Hastamız şuanda normal bir şekilde beslenebiliyor ve normal bir şekilde tuvalet ihtiyacını karşılayabiliyor” dedi.



Özer, 10 yıl öncesinde bu tür vakalarda karın yan duvarına bağırsak ağızlaştırılıp, gaita boşaltımın torbaya gerçekleştirildiğini belirterek günümüzde ise anastomozlar yapılarak hastaların normal insanlar gibi boşaltımını gerçekleştirebildiğini söyledi.



Sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen hasta Ş. Z. ise ülkemizdeki tıbbı gelişmelerin hastaların yüzünü güldürdüğünü ifade ederek, “Sağlığıma kavuşmamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sağlık durumum gayet iyi. İnşallah en kısa zamanda diğer hastalarımızda şifa bulurlar” dedi.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (