( (

Konya ekonomisinin iki büyük eksikliğini açıkladı

Bölge 01.01.2013 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Konya ekonomisinin iki büyük eksikliğini açıkladı

Öztürk" Mehir Vakfı'na yaptığı ziyarette" KTO'nun 2012'de gerçekleştirdiği faaliyetler ve 2013 yılında planladıkları projeler hakkında bilgi verdi. Konya'nın son dönemde tüm kurumlarıyla birlik ve beraberlik içinde yaptığı çalışmaların takdirle izlendiğini belirten Öztürk" sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek şehir sorunlarına sahip çıkan bir anlayışıyla Konya'ya hizmet ettiğini söyledi. Yaptıkları çalışmada" Konya'nın ihracat yetersizliği ve nitelikli ara eleman açığının iki büyük eksiklik olduğunu tespit ettiklerini aktaran Öztürk" şunları kaydetti: ''Türkiye ihracata dayalı büyürken Konya'nın da bu büyümede yeterince pay sahibi olması gerekmektedir. Eldeki verilere baktığımızda Konya'nın" Türkiye ortalamasının üstünde artırmasına rağmen ihracatının çok düşük olduğunu gördük. Konya'nın ekonomik potansiyelini" sektörlerini" ihracatçı firmalarını dünyanın dört bir köşesinde düzenlediğimiz organizasyonlarla tanıttık. Göreve başladığımız dönemde sanayicilerimiz billboardlara eleman ilanları vermekteydi. Sanayicimizin aradığı nitelikte eleman yetiştirecek" işsizimizin de vasıf kazanacağı bir çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda 2012'de proje çalışmalarını tamamladığımız mesleki eğitim merkezi projemiz 2013 yılında tamamlanacaktır.''   .
Öztürk" Mehir Vakfı'na yaptığı ziyarette" KTO'nun 2012'de gerçekleştirdiği faaliyetler ve 2013 yılında planladıkları projeler hakkında bilgi verdi.

Konya'nın son dönemde tüm kurumlarıyla birlik ve beraberlik içinde yaptığı çalışmaların takdirle izlendiğini belirten Öztürk" sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek şehir sorunlarına sahip çıkan bir anlayışıyla Konya'ya hizmet ettiğini söyledi.

Yaptıkları çalışmada" Konya'nın ihracat yetersizliği ve nitelikli ara eleman açığının iki büyük eksiklik olduğunu tespit ettiklerini aktaran Öztürk" şunları kaydetti:

''Türkiye ihracata dayalı büyürken Konya'nın da bu büyümede yeterince pay sahibi olması gerekmektedir. Eldeki verilere baktığımızda Konya'nın" Türkiye ortalamasının üstünde artırmasına rağmen ihracatının çok düşük olduğunu gördük. Konya'nın ekonomik potansiyelini" sektörlerini" ihracatçı firmalarını dünyanın dört bir köşesinde düzenlediğimiz organizasyonlarla tanıttık. Göreve başladığımız dönemde sanayicilerimiz billboardlara eleman ilanları vermekteydi. Sanayicimizin aradığı nitelikte eleman yetiştirecek" işsizimizin de vasıf kazanacağı bir çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda 2012'de proje çalışmalarını tamamladığımız mesleki eğitim merkezi projemiz 2013 yılında tamamlanacaktır.''

 

.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (