( (

Çalışan güvenliğinde yeni uygulama!

Gündem 26.12.2012 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Çalışan güvenliğinde yeni uygulama!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı" güvenlik ayakkabıları" baret ve emniyet kemeri gibi kişisel koruyucu donanımların güvenliğini test edecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü Müdürlüğü (İSGÜM) bünyesinde ''Kişisel Koruyucu Donanım Test Laboratuvarı'' kuruldu. Yaklaşık bir ay önce çalışmalarına başlayan laboratuvarın" piyasa gözetim ve denetim sisteminin daha hızlı ve etkin işlemesini" piyasada güvenli ürünlerin bulunmasını sağlaması amaçlanıyor. Buna göre" piyasa ve gözetim denetmenleri" işyerlerinde yaptıkları denetimler esnasında" gerekli sağlık ve güvenlik koşullarını sağladığından şüphe ettikleri kişisel koruyucu ve donanımları İSGÜM laboratuvarına gönderecek. Güvenlik ayakkabısı" eldiven" koruyucu giysi" gözlük" baret" yüksekten düşmeyi önleyici emniyet kemerleri gibi söz konusu kişisel koruyucu ve donanımlar" uluslararası düzeyde prestij sahibi onaylanmış kuruluşlarda ve test merkezlerinde eğitim almış laboratuvar çalışanları tarafından teste tabi tutulacak. Test sonuçları" belirlenmiş asgari gerekliliklerle karşılaştırıp" Bilim" Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı ''Piyasa Gözetim Ve Denetim Dairesi''ne gönderilecek. Daire" gelen sonuca göre ürünün uygun olup olmadığı hakkında karar verecek ve gerekli mevzuat hükümlerini uygulayacak. Çene bantları için germe kuvveti testi Uygulama sırasında uzmanlar tarafından" koruyucu kıyafet ve eldiven testleri" baş koruyucu" yüz ve göz koruyucu" ayak ve bacak koruyucu donanım testleri yapılacak. Sağlık ve güvenlik risklerine karşı iş yerlerinde kullanılan koruyucu kıyafet ve eldivenlerin" kopma" delinme" yırtılma" aşınma dayanıklığı" ısıya ve aleve karşı dayanıklığı" su ve hava geçirgenlikleri test edilecek. Yüksek görünürlüğe sahip kıyafetlerin görünürlük miktarları ölçülecek. Endüstriyel güvenlik şapkalarına" yüksek ve düşük sıcaklık" şok ve delinmeye karşı direnç testleri yapılacak. Ayrıca bu şapkalarda bulunan çene bantları" germe kuvvetinin tayini için teste tabi tutulacak. İşçiler tarafından kullanılan yüz ve göz koruyucu donanımlar için arttırılmış sağlamlık deneyi ve bu donanımların yapıldığı malzemelerin ve yüzeylerin tayini için testler gerçekleştirilecek. Ayakkabılar da darbe testinden geçecek Laboratuvarda" emniyet" güvenlik ve iş ayakkabıları da test edilecek. Ayakkabılarda bulunan çelik burunların darbe ve sıkıştırma direnci" tabanındaki plakaların delinmeye karşı direnci" topuk bölgesinin enerji emilimi" taban malzemelerinin yapışması ve ayakkabının imalinde kullanılan malzemelerinin kopma" yırtılma ve aşınma direnci ölçülecek. Laboratuvarda ayrıca" tam vücut koruyucuları" halat" emniyet kemeri ve dalga emici gibi yüksekten düşmeye karşı kullanılan koruyucu donanımlarının da statik ve dinamik testleri yapılacak.AA .
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı" güvenlik ayakkabıları" baret ve emniyet kemeri gibi kişisel koruyucu donanımların güvenliğini test edecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü Müdürlüğü (İSGÜM) bünyesinde ''Kişisel Koruyucu Donanım Test Laboratuvarı'' kuruldu. Yaklaşık bir ay önce çalışmalarına başlayan laboratuvarın" piyasa gözetim ve denetim sisteminin daha hızlı ve etkin işlemesini" piyasada güvenli ürünlerin bulunmasını sağlaması amaçlanıyor.

Buna göre" piyasa ve gözetim denetmenleri" işyerlerinde yaptıkları denetimler esnasında" gerekli sağlık ve güvenlik koşullarını sağladığından şüphe ettikleri kişisel koruyucu ve donanımları İSGÜM laboratuvarına gönderecek.

Güvenlik ayakkabısı" eldiven" koruyucu giysi" gözlük" baret" yüksekten düşmeyi önleyici emniyet kemerleri gibi söz konusu kişisel koruyucu ve donanımlar" uluslararası düzeyde prestij sahibi onaylanmış kuruluşlarda ve test merkezlerinde eğitim almış laboratuvar çalışanları tarafından teste tabi tutulacak. Test sonuçları" belirlenmiş asgari gerekliliklerle karşılaştırıp" Bilim" Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı ''Piyasa Gözetim Ve Denetim Dairesi''ne gönderilecek. Daire" gelen sonuca göre ürünün uygun olup olmadığı hakkında karar verecek ve gerekli mevzuat hükümlerini uygulayacak.

Çene bantları için germe kuvveti testi

Uygulama sırasında uzmanlar tarafından" koruyucu kıyafet ve eldiven testleri" baş koruyucu" yüz ve göz koruyucu" ayak ve bacak koruyucu donanım testleri yapılacak.

Sağlık ve güvenlik risklerine karşı iş yerlerinde kullanılan koruyucu kıyafet ve eldivenlerin" kopma" delinme" yırtılma" aşınma dayanıklığı" ısıya ve aleve karşı dayanıklığı" su ve hava geçirgenlikleri test edilecek. Yüksek görünürlüğe sahip kıyafetlerin görünürlük miktarları ölçülecek.

Endüstriyel güvenlik şapkalarına" yüksek ve düşük sıcaklık" şok ve delinmeye karşı direnç testleri yapılacak. Ayrıca bu şapkalarda bulunan çene bantları" germe kuvvetinin tayini için teste tabi tutulacak.

İşçiler tarafından kullanılan yüz ve göz koruyucu donanımlar için arttırılmış sağlamlık deneyi ve bu donanımların yapıldığı malzemelerin ve yüzeylerin tayini için testler gerçekleştirilecek.

Ayakkabılar da darbe testinden geçecek

Laboratuvarda" emniyet" güvenlik ve iş ayakkabıları da test edilecek. Ayakkabılarda bulunan çelik burunların darbe ve sıkıştırma direnci" tabanındaki plakaların delinmeye karşı direnci" topuk bölgesinin enerji emilimi" taban malzemelerinin yapışması ve ayakkabının imalinde kullanılan malzemelerinin kopma" yırtılma ve aşınma direnci ölçülecek.

Laboratuvarda ayrıca" tam vücut koruyucuları" halat" emniyet kemeri ve dalga emici gibi yüksekten düşmeye karşı kullanılan koruyucu donanımlarının da statik ve dinamik testleri yapılacak.AA

.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (