( (

Meram Tıplı Öğrenciler Suriye’yi Unutmadı

19.01.2013 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Meram Tıplı Öğrenciler Suriye’yi Unutmadı

Suriye’de kış aylarının da bastırması ile yaşanan drama seyirci kalmayan Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Öğrencileri anlamlı bir kampanya başlattı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Tabibi Ayan Öğrenci Topluluğu ile Aklı Kullanmada Çaplı Düşünme Topluluğunun birlikte organize ettiği kampanya’da öncelikli olarak ilaç ve giyecek toplanıyor. Emre Özdemir isimli Meram Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisinin Suriye’deki ilaç sıkıntısına karşı kayıtsız kalmayı vicdanına yedirememesi ile başlayan ve iki öğrenci topluluğunun organizasyona dahil olmasıyla genişleyen kampanyada ilaç, giyecek ve battaniye toplanıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Tabibi Ayan Topluluğu Temsilcisi Niyazi Özgün Suriyeli kardeşlerimize bir nebze olsun bizim de yardımımız dokunsun istiyoruz şeklinde konuşuyor. Tamamen gençlerin organize ettiği ve yürüttüğü ilaç, battaniye ve giyecek yardımına ilgi beklenenden daha fazla olmuş. 1 haftalık bir süre ile kampanya başlatmıştık, fakat öyle görünüyor ki yardım kampanyamızın süresini uzatmak zorunda kalacağız diyen Özgün sözünü şeyle sürdürüyor; “Bir arkadaşımızın girişimi ile bu kampanyayı başlattık. Aslında Emre Özdemir isimli arkadaşımız bir Suriyeli doktor ile konuşmuş, hiçbir şekilde ilaç bulamadıklarını ve zor durumda olduklarını söylemiş bu doktor ağabeyimiz. Bunun üzerine de ilaç toplamaya başlamışlar. Bu süreçte bizim de haberimiz oldu ve biz de Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Tabibi Ayan Öğrenci Topluluğu olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Aklı Kullanmada Çaplı Düşünme Topluluğunun da desteği ile bu kampanyayı başlattık. Tabi bu kampanyamıza izin veren ve destek veren fakülte yönetimindeki hocalarımıza da teşekkür ediyoruz. Kampanyamıza ciddi destek oldu. Şu ana kadar gelen bütün eşyaları kabul ettik. Geçekten arkadaşlarımız bu kampanyaya müthiş destek veriyorlar. İlaçları bazı arkadaşlarımız kendisi Gaziantep’ten Suriyeli kardeşlerimize ulaştıracaklar. Diğer giyecek ve battaniyelerde anlaşmalı derneklerimiz vasıtasıyla göndereceğiz”. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Morfoloji binasında yürütülen kampanyaya Meram Tıp Fakültesinin öğrencilerinin yanı sıra dışarıdan gelecek yardımlarda kabul ediliyor. Kampanya bir hafta sürecek…
Suriye’de kış aylarının da bastırması ile yaşanan drama seyirci kalmayan Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Öğrencileri anlamlı bir kampanya başlattı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Tabibi Ayan Öğrenci Topluluğu ile Aklı Kullanmada Çaplı Düşünme Topluluğunun birlikte organize ettiği kampanya’da öncelikli olarak ilaç ve giyecek toplanıyor.
Emre Özdemir isimli Meram Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisinin Suriye’deki ilaç sıkıntısına karşı kayıtsız kalmayı vicdanına yedirememesi ile başlayan ve iki öğrenci topluluğunun organizasyona dahil olmasıyla genişleyen kampanyada ilaç, giyecek ve battaniye toplanıyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Tabibi Ayan Topluluğu Temsilcisi Niyazi Özgün Suriyeli kardeşlerimize bir nebze olsun bizim de yardımımız dokunsun istiyoruz şeklinde konuşuyor.
Tamamen gençlerin organize ettiği ve yürüttüğü ilaç, battaniye ve giyecek yardımına ilgi beklenenden daha fazla olmuş.
1 haftalık bir süre ile kampanya başlatmıştık, fakat öyle görünüyor ki yardım kampanyamızın süresini uzatmak zorunda kalacağız diyen Özgün sözünü şeyle sürdürüyor; “Bir arkadaşımızın girişimi ile bu kampanyayı başlattık. Aslında Emre Özdemir isimli arkadaşımız bir Suriyeli doktor ile konuşmuş, hiçbir şekilde ilaç bulamadıklarını ve zor durumda olduklarını söylemiş bu doktor ağabeyimiz. Bunun üzerine de ilaç toplamaya başlamışlar. Bu süreçte bizim de haberimiz oldu ve biz de Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Tabibi Ayan Öğrenci Topluluğu olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Aklı Kullanmada Çaplı Düşünme Topluluğunun da desteği ile bu kampanyayı başlattık. Tabi bu kampanyamıza izin veren ve destek veren fakülte yönetimindeki hocalarımıza da teşekkür ediyoruz. Kampanyamıza ciddi destek oldu. Şu ana kadar gelen bütün eşyaları kabul ettik. Geçekten arkadaşlarımız bu kampanyaya müthiş destek veriyorlar. İlaçları bazı arkadaşlarımız kendisi Gaziantep’ten Suriyeli kardeşlerimize ulaştıracaklar. Diğer giyecek ve battaniyelerde anlaşmalı derneklerimiz vasıtasıyla göndereceğiz”.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Morfoloji binasında yürütülen kampanyaya Meram Tıp Fakültesinin öğrencilerinin yanı sıra dışarıdan gelecek yardımlarda kabul ediliyor.
Kampanya bir hafta sürecek…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (