Türkiye’nin İlk Festivali Konya’da Başladı
Türkiye’nin İlk Festivali Konya’da Başladı
Konya’da “Konya Hair Fest” heyecanı başladı. Festival 3-4 Eylül’de kuaförler ve berberler tarafından ziyaret edilebilecek. Festival kapsamında alanında uzman kişiler ücretsiz eğitimler verecek. Eğitimlerin yanı sıra; kuaför ve berberler arasında yarışmalar düzenlenerek, hediyeleri takdim edilecek.
Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan “Konya Hair Fest”, Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde eğitim seminerleri ile başladı. Konya Berberler ve Kuaförler Odası tarafından 3-4 Eylül tarihinde düzenlenecek olan "Konya Hair Fest" programında Ispartalı saç eğitmeni Osman Balcı ve Türkiye'nin akademik olarak en iyi kesim eğitmeni Arca Acar tarafından kadın ve erkek kuaförlerine ücretsiz eğitimler verildi. İki gün sürecek olan festivalde berberler ve kuaförler arasında yarışmalar düzenlenecek. Eğitim ve yarışmaların sonunda katılımcılara ödülleri ve sertifikaları takdim edilecek. Programa; Konya’daki esnaf ve oda başkanları ve Türkiye’nin birçok şehrinden; kuaförler, berberler ve oda başkanları katılım sağladı. Festival 3-4 Eylül tarihleri arasında Selçuklu Kongre Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.
BARANOK: MESLEĞİMİZİ DAHA İLERİYE GÖTÜREBİLMEK İÇİN EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ
Konuşmalarına katılımcılara teşekkür ederek başlayan Konya Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Veli Baranok, eğitimlerin önemine vurgu yaptı. “Osman Balcı ve Arca Acar hocamla burada güzel bir eğitimle başlangıç yapalım dedik” diyen Başkan Veli Baranok, şunları kaydetti: “Bizim için bu salonlarda öncelikle eğitim çok önemliydi. Festival pazartesi günüde devam ediyor. Eğitimleri pazar günü gençlerimizle ve tüm arkadaşlarımızın katılımı kolay olması için tercih ettik. Mesleğimizi daha ileriye götürebilmek için yaptığımız projede eğitim çok önemli.”
KARABACAK: BERBERLİK VE KUAFÖRLÜK ASLINDA BİNLERCE YILLIK ÖNCESİNE DAYANAN KÖKLÜ BİR GEÇMİŞE SAHİPTİR
Festivale ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Karabacak, “Hazreti Mevlana’nın diyarı ahi Evran’ın makamı ve Selçuklu’nun başkenti Konyamızın böylesine anlamlı ve önemli bir programın ev sahipliğini yapmaktan duyduğumuz memnuniyeti özellikle ifade etmek isteriz. Berberlik ve kuaförlük aslında binlerce yıllık öncesine dayanan köklü bir geçmişe sahiptir. Antik mısır döneminden itibaren saç kesimi ve bakımı, insanların kişisel bakımlarının bir parçası olmuştur. Orta Çağ’da ise berberler hem saç kesimi hem de cerrahi işlemlerde geniş bir yelpazede doktorun bulunmadığı yerlerde faaliyet göstermişlerdir” dedi.
KARABACAK: İNSANLARIN DAHA İYİ HİSSETMESİNİ VE İYİ GÖRÜNMESİNE YARDIMCI OLUR
Esnaf odalarına, kuaför be berberlere katılım sağladıkları için teşekkür eden Konya esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Karabacak, kuaförlerin toplumsal yapıya olumlu katkı sağladığını kaydetti. Kuaförlerin sadece bakım yapmadıklarını dile getiren Başkan Karabacak, “Berberler ve kuaförler sadece bakım yapmakla kalmaz, aynı zamanda bir insanın kendisini iyi hissetmesine yardımcı oldular. Sosyal bağlar kurmanın ve insanlar arasında iletişimi teşvik etmenin de hep ayrı bir yoludur. Ayrıca müşteriyle kuaförler arasında samimi sohbetler insanların günlük yaşamdan mutlu olmasını sağlar. Sizlere kişisel bakımın ve özgüveninin temel taşını oluşturmakla birlikte; insanların daha iyi hissetmesini ve iyi görünmesine yardımcı olur” diye konuştu:
BALCI: KADER DİYE BİR ŞEY YOK, ÇALIŞMAK DİYE BİR ŞEY VAR
Etkinlikte konuşan Ispartalı Erkek Saç Kesim Uzmanı ve Eğitmen Osman Balcı, “Hayatta her zaman üstüne koyarak gidiyorum ve burada eski öğrencilerim var. Bugün beni yalnız bırakmadı. Adana'dan, Tokat’tan, Karabük’ten ve Türkiye’nin birçok şehrinden buraya meslektaşlarımız geldi. Bugün buraya emek verip, uzaklardan gelen tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Eğitim alan kişilerin arasında benden daha önce 6-7 kere eğitim almış kişiler var. Onlara ayrıca teşekkür ediyorum. Bugün sizlere başarının sırrını ve metotlarını bir öğreteceğiz. İnternetteki kişisel gelişim videolarına doğru bulmuyorum. Çünkü mesleğimiz gereği onlara birebir uymayabiliriz. Yeni çıkan jenerasyon arabasını satıyor, evini satıyor, kredi çekiyor, kendine çok güzel salon yapıyor ve senetle o an arasındaki mesafeyi aşmış oluyor. Sosyal medyayı kullanmakta. İhtiyar heyeti oturmuş, ‘ya bunu ben yetiştirdim biliyorsunuz’. Diğeri ise, ‘He valla sen yetiştirdin. Çok iyi yetiştirdin’ diye kendi aralarında konuşuyorlar. Ama bakıyorsun sonuç itibariyle adamın işleri, güçleri yerine oturmuş ve biz hala olduğumuz yerde sayıyoruz. O yüzden kader diye bir şey yok, çalışmak diye bir şey var” ifadelerini kullandı.
ACAR: İŞİMİZİN YARISI SANAT DİĞER YARISI İSE SATIŞ VE PAZARLAMADIR
Programda vereceği eğitimlerden bahseden Türkiye'nin akademik olarak en iyi kesim eğitmeni Arca Acar, “Sizler için hazırlamış olduğumuz bu programda sadece teorik değil uygulamaları eğitimlerde vereceğiz. Böyle bir organizasyon düzenlemek gerçekten hiç kolay değil, birçok oda başkanımız var, farklı şehirlerden katılımcılarımız var. Hep birlikte iyi bir iş çıkardık. Bizim işimizin yarısı sanat diğer yarısı ise satış ve pazarlamadır. Satış ve pazarlama hem gerçek hayatta hem de dijitalde kendinizi iyi ifade edebilmeniz için çok büyük önem taşıyor. Bizim istediğimiz şey tecrübeleri bir araya getirerek çok güzel lezzetler ortaya çıkarmak. Biz kimsenin var olan bilgisini tecrübesini bir kenara bırakmasını istemiyoruz.” Konya Berberler ve Kuaförler Odası tarafından düzenlenen "Konya Hair Fest" programı, 4 Eylül’de düzenlenecek olan yarışmalar, ödüller ve sertifika takdimiyle sona erecek” diyerek sözlerini tamamladı.
Konya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.