( (

Cihannüma Gönüllüleri Konya’da ‘Sahur Meclisi’nde Buluştu

Gündem 24.04.2022 - 14:07, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Cihannüma Gönüllüleri Konya’da ‘Sahur Meclisi’nde Buluştu

Cihannüma Derneği Konya İl Temsilciliği Mübarek Ramazan ayında anlamlı bir programa imza attı. Dernek temsilcileri Başkan Ömer Faruk Seleş’in davetiyle Sahur Meclisi programında bir araya geldi. Katılımın yoğun olduğu programda birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verildi.
Cihannüma Derneği Konya İl Temsilciliği tarafından organize edilen Sahur Meclisi programı dernek gönüllülerini bir araya getirdi. Oldukça sıcak bir ortamda gerçekleşen ve hasret giderilen programa katılım yoğun oldu. Teravih namazının ardından başlayan Sahur Buluşması imsak vaktine kadar devam etti. Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okunan hatimlerin duasını yapmasıyla başlayan programda selamlama konuşması yapan Cihannüma Derneği Konya İl Temsilcisi Ömer Faruk Seleş, birlik ve beraberlik mesajları verdi. “Bu programları düzenlemekteki amacımız derneğimizin kuruluş gayelerinden biri olan birbirimizle, dost ve kardeşlerimizle halleşmektir.’’ diyerek başlayan Seleş, bu dost ve muhabbet meclislerinin Ramazan ikliminin bereketiyle ayrı bir güzellik taşıdığını belirtti. Seleş “Güzel bir Ramazan akşamında, kardeşler meclisi olarak birbirimize hakkı ve sabrı tavsiye etmek için toplanmış bulunuyoruz. Zamana yemin eden Rabbimize hamdolsun ki; bana/bize sabrı ve hakkı cesurca tavsiye edecek kardeşlerim var.” ifadelerini kullandı. Mübarek Ramazan ayının vatana, millete ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni eden Başkan Seleş, yaklaşan Kadir Gecesi ile Ramazan Bayramını da şimdiden kutladı. Seleş “Bizleri Ramazan’a eriştiren Rabbimizden; Gazze’mizin, Kudüs’ümüzün, Aksa’mızın ve tüm mazlum İslam coğrafyalarımızın bayramını niyaz ediyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı. Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi de Cihannüma’nın organizasyonuyla Konya’daki gönül dostlarıyla Ramazan gibi kutlu bir atmosferin yaşandığı zaman diliminde buluşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Konya Anadolu Hatip Lisesi Dini Musiki Bölümü öğrencilerinin seslendirdikleri ezgilerle katılımcıları geçmişe götürdükleri programda hediye takdimini Cihannüma Konya İl Temsilcisi Ömer Faruk Seleş ile Genel Merkez Kurumlar arası İlişkiler Komisyonu Üyesi Mehmet Aziz Anik yapti Yeniden bir ihya hareketi olan Cihannüma’nın gönüllüleri, gecede dernek faaliyetleri, dünyanın yaşadığı sorunlar ve yeryüzünde adaletin tesisi üzerine istişarelerde bulundu. Gece sahur ikramıyla sona erdi.
Cihannüma Derneği Konya İl Temsilciliği Mübarek Ramazan ayında anlamlı bir programa imza attı. Dernek temsilcileri Başkan Ömer Faruk Seleş’in davetiyle Sahur Meclisi programında bir araya geldi. Katılımın yoğun olduğu programda birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verildi.

Cihannüma Derneği Konya İl Temsilciliği tarafından organize edilen Sahur Meclisi programı dernek gönüllülerini bir araya getirdi. Oldukça sıcak bir ortamda gerçekleşen ve hasret giderilen programa katılım yoğun oldu. Teravih namazının ardından başlayan Sahur Buluşması imsak vaktine kadar devam etti.

Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okunan hatimlerin duasını yapmasıyla başlayan programda selamlama konuşması yapan Cihannüma Derneği Konya İl Temsilcisi Ömer Faruk Seleş, birlik ve beraberlik mesajları verdi. “Bu programları düzenlemekteki amacımız derneğimizin kuruluş gayelerinden biri olan birbirimizle, dost ve kardeşlerimizle halleşmektir.’’ diyerek başlayan Seleş, bu dost ve muhabbet meclislerinin Ramazan ikliminin bereketiyle ayrı bir güzellik taşıdığını belirtti. Seleş “Güzel bir Ramazan akşamında, kardeşler meclisi olarak birbirimize hakkı ve sabrı tavsiye etmek için toplanmış bulunuyoruz. Zamana yemin eden Rabbimize hamdolsun ki; bana/bize sabrı ve hakkı cesurca tavsiye edecek kardeşlerim var.” ifadelerini kullandı.

Mübarek Ramazan ayının vatana, millete ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni eden Başkan Seleş, yaklaşan Kadir Gecesi ile Ramazan Bayramını da şimdiden kutladı. Seleş “Bizleri Ramazan’a eriştiren Rabbimizden; Gazze’mizin, Kudüs’ümüzün, Aksa’mızın ve tüm mazlum İslam coğrafyalarımızın bayramını niyaz ediyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi de Cihannüma’nın organizasyonuyla Konya’daki gönül dostlarıyla Ramazan gibi kutlu bir atmosferin yaşandığı zaman diliminde buluşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Konya Anadolu Hatip Lisesi Dini Musiki Bölümü öğrencilerinin seslendirdikleri ezgilerle katılımcıları geçmişe götürdükleri programda hediye takdimini Cihannüma Konya İl Temsilcisi Ömer Faruk Seleş ile Genel Merkez Kurumlar arası İlişkiler Komisyonu Üyesi Mehmet Aziz Anik yapti

Yeniden bir ihya hareketi olan Cihannüma’nın gönüllüleri, gecede dernek faaliyetleri, dünyanın yaşadığı sorunlar ve yeryüzünde adaletin tesisi üzerine istişarelerde bulundu.

Gece sahur ikramıyla sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (