( (

Başkan Altay: “İstiklal Marşı Bizi Biz Yapan Değerlerin Ortak Sesidir”

Gündem 11.03.2022 - 14:32, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Başkan Altay: “İstiklal Marşı Bizi Biz Yapan Değerlerin Ortak Sesidir”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 101. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “İstiklal Marşı bir bağımsızlık beyannamesi olmasının çok ötesinde; aidiyetimizin, birlik ve beraberliğimizin, dirliğimizin, vicdanımızın; hâsılı bizi biz yapan değerlerin ortak sesidir.” dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Altay’ın mesajı şöyle: “Aziz milletimizin milli ve manevi değerlerinin, hürriyet sevdasının ve bağımsızlık tutkusunun en güzel şekilde hayat bulduğu İstiklal Marşımız, işgalcilere karşı kurtuluş mücadelesi verdiğimiz bir dönemde tüm kahramanlarımıza ilham, cesaret ve umut kaynağı olmuştur. İstiklal Marşı bir bağımsızlık beyannamesi olmasının çok ötesinde; aidiyetimizin, birlik ve beraberliğimizin, dirliğimizin, vicdanımızın; hâsılı bizi biz yapan değerlerin ortak sesidir ve tıpkı şanlı bayrağımız gibi en kıymetli değerlerimizden biridir. İstiklal Marşımızın bizlere miras bıraktığı fikirlere ne kadar sahip çıkarsak, milli mutabakatımızı o denli sağlam tutabilir ve ülkemizi güçlü yarınlara o denli güvenle taşıyabiliriz. İstiklal Şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy hem kurtuluş mücadelemizin hem de manevi dünyamızın en kıymetli şahsiyetlerindendir. İstiklal Marşı gibi tüm insanlığın hayranlık duyduğu bir eseri kahraman ordumuza ve milletimize armağan etmesinin yanında; edebiyatımızın en kıymetli şaheserlerinden olan Safahat’ın yüreğimize işleyen dizeleri, hayatımızda müstesna bir yer edinmiştir. Bu düşüncelerle; İstiklal Marşımızın kabulünün 101. yıl dönümünü en kalbi duygularımla tebrik ediyor; merhum Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, hürriyet mücadelemizin tüm kahramanlarını, rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 101. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “İstiklal Marşı bir bağımsızlık beyannamesi olmasının çok ötesinde; aidiyetimizin, birlik ve beraberliğimizin, dirliğimizin, vicdanımızın; hâsılı bizi biz yapan değerlerin ortak sesidir.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Altay’ın mesajı şöyle:

“Aziz milletimizin milli ve manevi değerlerinin, hürriyet sevdasının ve bağımsızlık tutkusunun en güzel şekilde hayat bulduğu İstiklal Marşımız, işgalcilere karşı kurtuluş mücadelesi verdiğimiz bir dönemde tüm kahramanlarımıza ilham, cesaret ve umut kaynağı olmuştur.

İstiklal Marşı bir bağımsızlık beyannamesi olmasının çok ötesinde; aidiyetimizin, birlik ve beraberliğimizin, dirliğimizin, vicdanımızın; hâsılı bizi biz yapan değerlerin ortak sesidir ve tıpkı şanlı bayrağımız gibi en kıymetli değerlerimizden biridir.

İstiklal Marşımızın bizlere miras bıraktığı fikirlere ne kadar sahip çıkarsak, milli mutabakatımızı o denli sağlam tutabilir ve ülkemizi güçlü yarınlara o denli güvenle taşıyabiliriz.

İstiklal Şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy hem kurtuluş mücadelemizin hem de manevi dünyamızın en kıymetli şahsiyetlerindendir. İstiklal Marşı gibi tüm insanlığın hayranlık duyduğu bir eseri kahraman ordumuza ve milletimize armağan etmesinin yanında; edebiyatımızın en kıymetli şaheserlerinden olan Safahat’ın yüreğimize işleyen dizeleri, hayatımızda müstesna bir yer edinmiştir.

Bu düşüncelerle; İstiklal Marşımızın kabulünün 101. yıl dönümünü en kalbi duygularımla tebrik ediyor; merhum Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, hürriyet mücadelemizin tüm kahramanlarını, rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (