( (

Hasan Ekici ‘Emlak Vergisindeki Fahiş Artış Kabul Edilemez’

Gündem 11.03.2022 - 08:54, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Hasan Ekici ‘Emlak Vergisindeki Fahiş Artış Kabul Edilemez’

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, Sarayönü Belediyesi tarafından emlak vergisine yapılan fahiş artışı gündeme taşı
İl Başkanı Hasan Ekici yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz günlerde Sarayönü Belediyesi tarafından ilan edilen ‘Arsalara ait asgari ölçü de metrekare birim değeri tespitine ilişkin Takdir Komisyonu Kararı uyarınca; Emlak vergisine Sarayönü ilçe merkezinde %50 Lâdik ve civarı mahallelerde % 780 lere varan fahiş artışlar tarafımızca öğrenilmiş bulunmaktadır. İlçe Başkanımız Sayın Abdullah Tuğrul toplumun hemen her kesimine etki eden ekonomik kriz ortamında ne vatandaşımızın ne de kamunun menfaatlerinin gözetilmediği bu keyfi düzenlemeden vazgeçilmesi için, gerek partimizin ilçe başkanlığınca gerekse de iktidar partisi ilçe başkanlığı nezdinde girişimler de bulunmuş lâkin, ‘Biz yaptık, oldu.’ Zihniyetini maalesef aşamamıştır. Covid 19 pandemisinin ve yaşamakta olduğumuz ekonomik kriz ortamının getirmiş olduğu ekonomik daralmada, hiçbir ekonomik gerekçe ile açıklanamayan, toplumun gerçeklerinden uzak, ilgili kanun ve mevzuatlarla da uyuşmayan bu keyfi uygulamadan vazgeçilmesi çağrımızı, Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı olarak bir kez daha yineliyor gerektiği takdir de yasal yollara başvuracağımızı da halkımızın bilgisine sunuyoruz.” Dedi.  
Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, Sarayönü Belediyesi tarafından emlak vergisine yapılan fahiş artışı gündeme taşı

İl Başkanı Hasan Ekici yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Geçtiğimiz günlerde Sarayönü Belediyesi tarafından ilan edilen ‘Arsalara ait asgari ölçü de metrekare birim değeri tespitine ilişkin Takdir Komisyonu Kararı uyarınca;

Emlak vergisine Sarayönü ilçe merkezinde %50 Lâdik ve civarı mahallelerde % 780 lere varan fahiş artışlar tarafımızca öğrenilmiş bulunmaktadır.

İlçe Başkanımız Sayın Abdullah Tuğrul toplumun hemen her kesimine etki eden ekonomik kriz ortamında ne vatandaşımızın ne de kamunun menfaatlerinin gözetilmediği bu keyfi düzenlemeden vazgeçilmesi için, gerek partimizin ilçe başkanlığınca gerekse de iktidar partisi ilçe başkanlığı nezdinde girişimler de bulunmuş lâkin, ‘Biz yaptık, oldu.’ Zihniyetini maalesef aşamamıştır.

Covid 19 pandemisinin ve yaşamakta olduğumuz ekonomik kriz ortamının getirmiş olduğu ekonomik daralmada, hiçbir ekonomik gerekçe ile açıklanamayan, toplumun gerçeklerinden uzak, ilgili kanun ve mevzuatlarla da uyuşmayan bu keyfi uygulamadan vazgeçilmesi çağrımızı, Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı olarak bir kez daha yineliyor gerektiği takdir de yasal yollara başvuracağımızı da halkımızın bilgisine sunuyoruz.” Dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (