( (

''Hac İbadeti'' İçin Sadece 60 Bin Kişi Kabul Edilecek

Gündem 07.07.2021 - 17:03, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

''Hac İbadeti'' İçin Sadece 60 Bin Kişi Kabul Edilecek

Suudi Arabistan, bu yıl 60 bin Hacı adayının alınacağı kutsal topraklarda sıkı önlemler alınıyor.
Suudi Arabistan, bu yıl 60 bin Hacı adayının alınacağı kutsal topraklarda sıkı önlemler alınıyor. Koronavirüs salgının patlak vermesinden bu yana ikincisi yapılacak ''Hac ibadeti'' için sadece 60 bin kişi kabul edilecek. Ülke basınında yer alan haberlere göre, Mekke Valisi Prens Halit El-Faysal başkanlığında dün toplanan Merkezi Hac Komitesi, Mekke'deki bulunan tesislerin, ulaşım ve hizmet merkezlerinin toplam 60 bin hacı adayını kabul etmek üzere hazır edildiğini açıkladı.   2021 Hac döneminde, koronavirüs önlemleri nedeniyle sadece Suudi Arabistan vatandaşları ve sakinlerinin kabul edileceği duyurulmuştu. Bu duyurunun ardından 558 bin başvuru geldiği belirtiliyor.   Merkezi Hac Komitesi hem hacı adayları hem de kutsal alanlarda çalışanlar tarafından kullanılmak üzere "Tören kartı'' (Shaaer Card) uygulaması başlattı.  Geçişler, kamp kapıları, oteller ve ulaşım hizmetleri gibi sunulan tüm hizmetler bu karta bağlı olarak çalışacak. Ayrıca, kaybolan hacılara rehberlik edecek ve hacı kalabalığını daha doğru bir şekilde organize etmede yetkililere yardımcı olacaktır. Diğer önlemler Ulaşım hizmetleriyle ilgili olarak, hacılar için 3.000 otobüs kullanıma sunulacak. Her otobüs, bir grup lideri ve belirlenmiş bir rehber eşliğinde yaklaşık 20 hacı taşıyacak. Her gruba, koronavirüsün yayılmasını sınırlamak için uygulanan önleyici sağlık önlemleri hakkında bilgi verilecek. Konaklama ve yemek konusunda, hacıların sağlığını ve korunmasını sağlamak için en üst düzeyde güvenlik ve güvenlik önlemleri alınacak. Bu yılki Hac sırasında hacılara en yüksek gıda güvenliği standartlarını garanti eden önceden hazırlanmış yemekler sunulacak. Sağlık yetkilileri ayrıca hacılara gerekli sağlık bakımını sağlamak için tıbbi tesisler kurmuştur. Sağlık görevlileri, Arafat ve Mina el-Vadi hastanelerinde ve seyyar bir revir aracılığıyla hacılara yardım ve tedavi hizmeti edecek. Hacılar için çeşitli sağlık merkezleri de hizmete sunulacak. Saha koruyucu sağlık ekipleri, check-up ve ikamet ziyaretlerini içeren kapsamlı bir sağlık planı uygulayacak.  
Suudi Arabistan, bu yıl 60 bin Hacı adayının alınacağı kutsal topraklarda sıkı önlemler alınıyor.
Suudi Arabistan, bu yıl 60 bin Hacı adayının alınacağı kutsal topraklarda sıkı önlemler alınıyor. Koronavirüs salgının patlak vermesinden bu yana ikincisi yapılacak ''Hac ibadeti'' için sadece 60 bin kişi kabul edilecek.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, Mekke Valisi Prens Halit El-Faysal başkanlığında dün toplanan Merkezi Hac Komitesi, Mekke'deki bulunan tesislerin, ulaşım ve hizmet merkezlerinin toplam 60 bin hacı adayını kabul etmek üzere hazır edildiğini açıkladı.  

2021 Hac döneminde, koronavirüs önlemleri nedeniyle sadece Suudi Arabistan vatandaşları ve sakinlerinin kabul edileceği duyurulmuştu. Bu duyurunun ardından 558 bin başvuru geldiği belirtiliyor.  

Merkezi Hac Komitesi hem hacı adayları hem de kutsal alanlarda çalışanlar tarafından kullanılmak üzere "Tören kartı'' (Shaaer Card) uygulaması başlattı. 

Geçişler, kamp kapıları, oteller ve ulaşım hizmetleri gibi sunulan tüm hizmetler bu karta bağlı olarak çalışacak. Ayrıca, kaybolan hacılara rehberlik edecek ve hacı kalabalığını daha doğru bir şekilde organize etmede yetkililere yardımcı olacaktır.

Diğer önlemler

Ulaşım hizmetleriyle ilgili olarak, hacılar için 3.000 otobüs kullanıma sunulacak. Her otobüs, bir grup lideri ve belirlenmiş bir rehber eşliğinde yaklaşık 20 hacı taşıyacak.

Her gruba, koronavirüsün yayılmasını sınırlamak için uygulanan önleyici sağlık önlemleri hakkında bilgi verilecek. Konaklama ve yemek konusunda, hacıların sağlığını ve korunmasını sağlamak için en üst düzeyde güvenlik ve güvenlik önlemleri alınacak.

Bu yılki Hac sırasında hacılara en yüksek gıda güvenliği standartlarını garanti eden önceden hazırlanmış yemekler sunulacak.

Sağlık yetkilileri ayrıca hacılara gerekli sağlık bakımını sağlamak için tıbbi tesisler kurmuştur. Sağlık görevlileri, Arafat ve Mina el-Vadi hastanelerinde ve seyyar bir revir aracılığıyla hacılara yardım ve tedavi hizmeti edecek.

Hacılar için çeşitli sağlık merkezleri de hizmete sunulacak. Saha koruyucu sağlık ekipleri, check-up ve ikamet ziyaretlerini içeren kapsamlı bir sağlık planı uygulayacak.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (