( (

Elektriğe Yüzde 15 Zam Geldi

Gündem (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 30.06.2021 - 18:04, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Elektriğe Yüzde 15 Zam Geldi

Elektrik fiyatlarına fahiş zam geldi. Yarından itibaren geçerli, tüm abone grupları etkilenecek.
Elektrik fiyatlarında 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere tüm abone gruplarına yüzde 15 zam yapıldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun açıklamasına göre, elektrik üretiminde oluşan maliyet artışları nedeniyle tarifelerde değişikliğe gidildi. TÜM ABONE GRUPLAR İÇİN GEÇERLİ Buna göre, nihai elektrik satış fiyatında 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere tüm abone grupları için yüzde 15 zam yapıldı. 1 Temmuz itibarıyla mesken aboneleri 100 kilovatsaat elektrik enerjisi için vergi ve fonlar dahil olmak üzere 91,56 lira ödeyecek. SON 5 AYDA YÜZDE 25 ARTTI Son 5 ayda elektrik fiyatları yüzde 25 artmıştı. Elektrik ticaretinde gösterge fiyat olarak kabul edilen piyasa takas fiyatı 5 ayda yüzde 25 artışa geçmişti. Bu artış megavatsaat (MWh) başına 382 TL'ye yükselmişti.
Elektrik fiyatlarına fahiş zam geldi. Yarından itibaren geçerli, tüm abone grupları etkilenecek.

Elektrik fiyatlarında 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere tüm abone gruplarına yüzde 15 zam yapıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun açıklamasına göre, elektrik üretiminde oluşan maliyet artışları nedeniyle tarifelerde değişikliğe gidildi.

TÜM ABONE GRUPLAR İÇİN GEÇERLİ

Buna göre, nihai elektrik satış fiyatında 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere tüm abone grupları için yüzde 15 zam yapıldı.

1 Temmuz itibarıyla mesken aboneleri 100 kilovatsaat elektrik enerjisi için vergi ve fonlar dahil olmak üzere 91,56 lira ödeyecek.

SON 5 AYDA YÜZDE 25 ARTTI

Son 5 ayda elektrik fiyatları yüzde 25 artmıştı.

Elektrik ticaretinde gösterge fiyat olarak kabul edilen piyasa takas fiyatı 5 ayda yüzde 25 artışa geçmişti. Bu artış megavatsaat (MWh) başına 382 TL'ye yükselmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (