( (

Tunç;İstanbul Sözleşmesi’nden Vaz-Geç-Mi-Yor-Uz!

Gündem 10.06.2021 - 13:21, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Tunç;İstanbul Sözleşmesi’nden Vaz-Geç-Mi-Yor-Uz!

EŞİK’in (Eşitlik için Kadın Platformu) Konya Temsilcisi Şerife Tunç yapmış olduğu yazılı açıklama ile İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediklerini ve bu nedenle 19 Haziran da İstanbul’da yapılacak olan mitinge tüm kadınları davet etti
Tunç açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 20 Mart 2021’de Cumhurbaşkanı tarafından alınan kararla Türkiye, İstanbul Sözleşmesi’nden çekileceğini duyurdu. Kadınların şiddetten korunması ve eşitlik haklarının güvenceye alınması için temel önemde olan İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmaya dönük, bu hukuksuz kararı tanımıyor ve kabul etmiyoruz! Çünkü biliyoruz ki eşitlik hakkımız için verdiğimiz mücadelenin belgesi olan İstanbul Sözleşmesi’ni yok etmek isteyenler, eşitsizliğe, şiddete, cinayetlere, tacize, çocuk istismarına, ayrımcılığa, nefret diline, düşmanlaştırmaya, savaş politikalarına, kutuplaştırmaya, emeğimizin gaspına, evlerin, sokakların, işyerlerinin hapishane haline getirilmesine karşı verdiğimiz mücadeleyi de yok etmek istiyor.     Haklarımıza yönelik saldırıların gündeme geldiği ilk günden beri sosyal medya eylemlerinden sokak eylemlerine yükselttiğimiz itirazımızı sürdürüyor, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek isteyenlerin, erkek-devlet şiddeti ve çocuk istismarını “tolere edilebilir” görenlerin, yaşamlarımızı bir sözlerine bağlı zannedenlerin karşısında haklarımızı ve hayatlarımızı savunuyor, 19 Haziran 2021’de İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediğimizi ilan etmek için ülkenin dört bir yanından yola çıkarak İstanbul’da bir araya geliyoruz! Biz, evlerde, sokaklarda, meydanlarda, işyerlerinde, balkonlarda, sosyal medyada ses çıkaran, haklarına sahip çıkma kararlılığında olan milyonlarız. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının yürürlüğe gireceği 1 Temmuz günü yaklaşırken itirazımızı, isyanımızı, kararlılığımızı en güçlü haliyle, hep birlikte ortaya koymak için EŞİK’in (Eşitlik için Kadın Platformu) çağrıcılığında bir araya geldik. Hep birlikte örgütlenmesini üstlendiğimiz bu mitingde bir kez daha haklarımızdan, mücadelemizden ve İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediğimizi haykıracağız. Erkek şiddetinin ve çocuk istismarının faili ve aklayanı olanların İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine; haklarımıza ve hayatlarımıza yönelik saldırılarına karşı birlikteyiz ve çok güçlüyüz! Biliyoruz ki İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik bu saldırılar, kazanılmış diğer haklarımıza yönelik saldırıların da önemli bir adımı. Tek bir hakkımızdan bile vazgeçmeyeceğimizi ilan ediyor, hayatlarımıza sahip çıkıyor, 19 Haziran’da Türkiye’nin her yerinden birlikteliğimizi ve gücümüzü ortaya koymak için bir kez daha buluşuyoruz.   Tüm kadınları İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz Büyük Kadın Mitingine çağırıyoruz! Sen yoksan bir eksiğiz… 19 Haziran’da, İstanbul Sözleşmesi’nin imzaya açıldığı İstanbul’dayız! Susmuyoruz! Korkmuyoruz! İtaat etmiyoruz! İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmiyoruz…
EŞİK’in (Eşitlik için Kadın Platformu) Konya Temsilcisi Şerife Tunç yapmış olduğu yazılı açıklama ile İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediklerini ve bu nedenle 19 Haziran da İstanbul’da yapılacak olan mitinge tüm kadınları davet etti

Tunç açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

20 Mart 2021’de Cumhurbaşkanı tarafından alınan kararla Türkiye, İstanbul Sözleşmesi’nden çekileceğini duyurdu. Kadınların şiddetten korunması ve eşitlik haklarının güvenceye alınması için temel önemde olan İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmaya dönük, bu hukuksuz kararı tanımıyor ve kabul etmiyoruz!

Çünkü biliyoruz ki eşitlik hakkımız için verdiğimiz mücadelenin belgesi olan İstanbul Sözleşmesi’ni yok etmek isteyenler, eşitsizliğe, şiddete, cinayetlere, tacize, çocuk istismarına, ayrımcılığa, nefret diline, düşmanlaştırmaya, savaş politikalarına, kutuplaştırmaya, emeğimizin gaspına, evlerin, sokakların, işyerlerinin hapishane haline getirilmesine karşı verdiğimiz mücadeleyi de yok etmek istiyor.

 

 

Haklarımıza yönelik saldırıların gündeme geldiği ilk günden beri sosyal medya eylemlerinden sokak eylemlerine yükselttiğimiz itirazımızı sürdürüyor, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek isteyenlerin, erkek-devlet şiddeti ve çocuk istismarını “tolere edilebilir” görenlerin, yaşamlarımızı bir sözlerine bağlı zannedenlerin karşısında haklarımızı ve hayatlarımızı savunuyor, 19 Haziran 2021’de İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediğimizi ilan etmek için ülkenin dört bir yanından yola çıkarak İstanbul’da bir araya geliyoruz!

Biz, evlerde, sokaklarda, meydanlarda, işyerlerinde, balkonlarda, sosyal medyada ses çıkaran, haklarına sahip çıkma kararlılığında olan milyonlarız. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının yürürlüğe gireceği 1 Temmuz günü yaklaşırken itirazımızı, isyanımızı, kararlılığımızı en güçlü haliyle, hep birlikte ortaya koymak için EŞİK’in (Eşitlik için Kadın Platformu) çağrıcılığında bir araya geldik. Hep birlikte örgütlenmesini üstlendiğimiz bu mitingde bir kez daha haklarımızdan, mücadelemizden ve İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediğimizi haykıracağız.

Erkek şiddetinin ve çocuk istismarının faili ve aklayanı olanların İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine; haklarımıza ve hayatlarımıza yönelik saldırılarına karşı birlikteyiz ve çok güçlüyüz! Biliyoruz ki İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik bu saldırılar, kazanılmış diğer haklarımıza yönelik saldırıların da önemli bir adımı. Tek bir hakkımızdan bile vazgeçmeyeceğimizi ilan ediyor, hayatlarımıza sahip çıkıyor, 19 Haziran’da Türkiye’nin her yerinden birlikteliğimizi ve gücümüzü ortaya koymak için bir kez daha buluşuyoruz.  

Tüm kadınları İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz Büyük Kadın Mitingine çağırıyoruz! Sen yoksan bir eksiğiz… 19 Haziran’da, İstanbul Sözleşmesi’nin imzaya açıldığı İstanbul’dayız!

Susmuyoruz! Korkmuyoruz! İtaat etmiyoruz!
İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmiyoruz…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (