( (

Selçukya'da Çanakkale Şehitleri Anıldı

Gündem 23.03.2021 - 12:30, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Selçukya'da Çanakkale Şehitleri Anıldı

Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından hazırlanan online Selçukya akşamlarının bu haftaki gündemi Çanakkale Şehitleri oldu.
Program Koordinatörü Devriş Ahmet Şahin yapmış olduğu açılış konuşmasında ;  Bir asır önce yurdumuzun düşmanlar tarafından saldırıya uğradığı gibi bugün de ülkemizin içeriden ve dışarıdan kuşatılmak istendiğini belirterek “Çanakkale Zaferi’ndeki milli birlik ve inancımızı koruyarak ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günleri de aşacağız.” “Çanakkale hak ile batılın, maddiyat ile maneviyatın belki de gelmiş geçmiş en çetin hesaplaşmasının sahnelendiği er meydanıdır. Bu er meydanından, şahsi geleceğini değil milletinin ortak geleceğini düşünenler, zoru gördüğünde dönmek yerine ölmeyi göze alanlar, şairin dizelerinde dile getirdiği gibi “İleri atılıp sellercesine, alnından vurulup tam ercesine, bir gül bahçesine girercesine bu kara toprağa girenler” alınlarının akıyla çıkmış ve tarihin en nadide sayfalarındaki yerini almıştır. Çanakkale Savaşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehasının da ortaya çıktığı önemli bir dönüm noktasıdır. Bu bakımdan Çanakkale, Türk milletinin kaderinin değiştiği bir zafer olmuştur. diyerek sözlerini Mehmet Akif Ersoy'un  Çanakkale şiiri ile tamamladı.   Selçukya şairlerinden Elife Mısral'ın Mustafa Kemal'ın Kağnısı adlı şiiri okuması ile devam eden program Şair ve Yazar Tayyar Yıldırım'ın kendi yazmış olduğu Çanakkale Şiirleri ile sona erdi.
Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından hazırlanan online Selçukya akşamlarının bu haftaki gündemi Çanakkale Şehitleri oldu.

Program Koordinatörü Devriş Ahmet Şahin yapmış olduğu açılış konuşmasında ;  Bir asır önce yurdumuzun düşmanlar tarafından saldırıya uğradığı gibi bugün de ülkemizin içeriden ve dışarıdan kuşatılmak istendiğini belirterek “Çanakkale Zaferi’ndeki milli birlik ve inancımızı koruyarak ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günleri de aşacağız.”

“Çanakkale hak ile batılın, maddiyat ile maneviyatın belki de gelmiş geçmiş en çetin hesaplaşmasının sahnelendiği er meydanıdır. Bu er meydanından, şahsi geleceğini değil milletinin ortak geleceğini düşünenler, zoru gördüğünde dönmek yerine ölmeyi göze alanlar, şairin dizelerinde dile getirdiği gibi “İleri atılıp sellercesine, alnından vurulup tam ercesine, bir gül bahçesine girercesine bu kara toprağa girenler” alınlarının akıyla çıkmış ve tarihin en nadide sayfalarındaki yerini almıştır. Çanakkale Savaşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehasının da ortaya çıktığı önemli bir dönüm noktasıdır. Bu bakımdan Çanakkale, Türk milletinin kaderinin değiştiği bir zafer olmuştur. diyerek sözlerini Mehmet Akif Ersoy'un  Çanakkale şiiri ile tamamladı.

 

Selçukya şairlerinden Elife Mısral'ın Mustafa Kemal'ın Kağnısı adlı şiiri okuması ile devam eden program Şair ve Yazar Tayyar Yıldırım'ın kendi yazmış olduğu Çanakkale Şiirleri ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (