( (

AK Parti Kongreleri Devam Edecek mi?

Gündem 16.02.2021 - 21:26, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

AK Parti Kongreleri Devam Edecek mi?

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, AK Parti kongrelerinin devam edip etmeyeceğiyle ilgili soru önergesi verdi.
Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, AK Parti Kongreleri ve Covid-19 Sürecindeki önlemlerle ilgili soru önergesi yöneltti. Karaduman vermiş olduğu önergede; “Pandemi sürecini yaşadığımız bu günlerde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) son 10 gün içerisinde 15’ten fazla farklı İl Kongresi ve İl Gençlik Kolları Kongresi icra etmiş ve bu kongrelerin yenilerini farklı illerde yapmaya devam etmektedir. Bu kongrelerde mesafe kuralına uyulmadığı ve salonların tam kapasite doldurulduğu görülmektedir. Bu görüntüler kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanmaktadır. İktidar partisinin Bakanlığınızın hastalıkla mücadelesi ile çelişki içerisinde olan bu tutumu izaha muhtaçtır.” dedi. KONGRELER BAKANLIĞIN BİLGİSİ DAHİLİNDE Mİ YAPILDI? Karaduman’ın, Sağlık Bakanı Koca’ya yöneltmiş olduğu sorular ise şu şekilde;“ Yapılan kongreler Bakanlığınızın bilgisi ve onayı dâhilinde mi yapılmaktadır? Lokanta ve kahvehanelerin kapalı tutulduğu bu süreçte yapılan bu kongreler hastalık riskini arttıran bir tehdit değil midir? Lokanta ve kahvehanelerde bulaşabilen virüsün kongre salonunda bulaşmasını engelleyen faktör nedir? Sokağa çıkma yasakları ve birçok alanda kısıtlama uygulanırken ve Bilim Kurulu’nun tavsiye ve görüşleri ortadayken binlerce kişinin bir araya geldiği bu programlar nasıl yapılabiliyor? Bakanlığınız, yapılan bu kongrelerin salgınla mücadeleyi olumsuz etkileyecek ciddi bir faktör olduğu ve bu kalabalık programların yapılmaması gerektiği hususunda Cumhurbaşkanlığına herhangi bir öneride bulunmuş mudur? Bundan sonraki süreçte bu programlar devam edecek midir? Hastalıkla mücadele ile çelişki içerisinde olan bu tutuma karşı kamuoyuna bir açıklamanız olacak mıdır?“
Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, AK Parti kongrelerinin devam edip etmeyeceğiyle ilgili soru önergesi verdi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, AK Parti Kongreleri ve Covid-19 Sürecindeki önlemlerle ilgili soru önergesi yöneltti. Karaduman vermiş olduğu önergede; “Pandemi sürecini yaşadığımız bu günlerde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) son 10 gün içerisinde 15’ten fazla farklı İl Kongresi ve İl Gençlik Kolları Kongresi icra etmiş ve bu kongrelerin yenilerini farklı illerde yapmaya devam etmektedir. Bu kongrelerde mesafe kuralına uyulmadığı ve salonların tam kapasite doldurulduğu görülmektedir. Bu görüntüler kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanmaktadır. İktidar partisinin Bakanlığınızın hastalıkla mücadelesi ile çelişki içerisinde olan bu tutumu izaha muhtaçtır.” dedi.

KONGRELER BAKANLIĞIN BİLGİSİ DAHİLİNDE Mİ YAPILDI?

Karaduman’ın, Sağlık Bakanı Koca’ya yöneltmiş olduğu sorular ise şu şekilde;“

  1. Yapılan kongreler Bakanlığınızın bilgisi ve onayı dâhilinde mi yapılmaktadır?
  2. Lokanta ve kahvehanelerin kapalı tutulduğu bu süreçte yapılan bu kongreler hastalık riskini arttıran bir tehdit değil midir? Lokanta ve kahvehanelerde bulaşabilen virüsün kongre salonunda bulaşmasını engelleyen faktör nedir?
  3. Sokağa çıkma yasakları ve birçok alanda kısıtlama uygulanırken ve Bilim Kurulu’nun tavsiye ve görüşleri ortadayken binlerce kişinin bir araya geldiği bu programlar nasıl yapılabiliyor?
  4. Bakanlığınız, yapılan bu kongrelerin salgınla mücadeleyi olumsuz etkileyecek ciddi bir faktör olduğu ve bu kalabalık programların yapılmaması gerektiği hususunda Cumhurbaşkanlığına herhangi bir öneride bulunmuş mudur?
  5. Bundan sonraki süreçte bu programlar devam edecek midir? Hastalıkla mücadele ile çelişki içerisinde olan bu tutuma karşı kamuoyuna bir açıklamanız olacak mıdır?“
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (