( (

Berat Albayrak’ın Tez Danışmanı, Varlık Fonu Başkan Vekilliğine Atandı

Gündem (Bedreddin Yalçın) - Bedreddin Yalçın | 31.01.2021 - 19:01, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Berat Albayrak’ın Tez Danışmanı, Varlık Fonu Başkan Vekilliğine Atandı

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye Varlık Fonu Başkan Vekilliğine, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Erişah Arıcan atandı
30 Ocak 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye Varlık Fonu Başkan Vekilliğine Erişah Arıcan atandı. Daha önce Borsa İstanbul AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Arıcan, Varlık Fonu’nda yönetim kurulu üyesi olarak da görev yapmıştı. Berat Albayrak’ın tezini yazdığı iddiasıyla gündeme gelmişti Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül olduErişah Arıcan, Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın tezini yazdığı iddiasıyla gündeme gelmişti. Albayrak’ın Marmara Üniversitesi’nde doktora yaptığı yıllarda tez danışmanı olan Arıcan’ın, Albayrak’ın tezini yazdığı iddiası uzun süre kamuoyunu meşgul etmişti. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde dikkat çeken bir diğer atama ise Berat Albayrak’ın yardımcılığını yürüten Bülent Aksu’nun görevden alınarak yerine Şakir Ercan Gül’ün atanması oldu. Erişah Arıcan kimdir? Mardin, Derik doğumlu olan Prof. Dr. Erişah Arıcan, akademik kariyerine 1988 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İktisat-Maliye Kürsüsünde araştırma görevlisi olarak başladı. 1990’da M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’ne geçen Arıcan, 1991’de “Merkez Bankası ve Parasal Büyüklüklerin Denetimi” konulu doktora tezi ile doktor unvanını aldı. Prof. Dr. Arıcan, 1999 yılında İktisat Politikası Bilim Dalında Doçent, 2005 yılında M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Bankacılık Bölümünde Profesör unvanını aldı. 1998-2006 yılları arasında M.Ü Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Arıcan, 2006-2015 yılları arasında ise M. Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Müdürlüğü görevini yaptı. Prof. Dr. Arıcan’ın, Türkiye Ekonomisi, Ekonomik Sistemler, Para- Banka, Merkez Bankacılığı ve Uygulamaları, Finansal Piyasalar ve Kurumlar üzerine bir çok akademik çalışmaları ve kitapları bulunuyor. 1 Nisan 2016 tarihinde Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Prof. Dr. Erişah Arıcan, 12 Eylül 2018’de de Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı.2015 Ağustos ayında M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürlüğü görevine atanmış ve halen bu görevi sürdürüyor. Prof. Dr. Arıcan, 2002 yılından günümüze M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu, Bankacılık Bölüm Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeliğiyle beraber 2015 Eylül ayından itibaren M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık Anabilim Dalı Başkanlığı ve Yönetim Kuruluğu üyeliği görevini sürdürüyor.  
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye Varlık Fonu Başkan Vekilliğine, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Erişah Arıcan atandı

30 Ocak 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye Varlık Fonu Başkan Vekilliğine Erişah Arıcan atandı.

Daha önce Borsa İstanbul AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Arıcan, Varlık Fonu’nda yönetim kurulu üyesi olarak da görev yapmıştı.

Berat Albayrak’ın tezini yazdığı iddiasıyla gündeme gelmişti


Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül olduErişah Arıcan, Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın tezini yazdığı iddiasıyla gündeme gelmişti. Albayrak’ın Marmara Üniversitesi’nde doktora yaptığı yıllarda tez danışmanı olan Arıcan’ın, Albayrak’ın tezini yazdığı iddiası uzun süre kamuoyunu meşgul etmişti.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde dikkat çeken bir diğer atama ise Berat Albayrak’ın yardımcılığını yürüten Bülent Aksu’nun görevden alınarak yerine Şakir Ercan Gül’ün atanması oldu.

Erişah Arıcan kimdir?

Mardin, Derik doğumlu olan Prof. Dr. Erişah Arıcan, akademik kariyerine 1988 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İktisat-Maliye Kürsüsünde araştırma görevlisi olarak başladı. 1990’da M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’ne geçen Arıcan, 1991’de “Merkez Bankası ve Parasal Büyüklüklerin Denetimi” konulu doktora tezi ile doktor unvanını aldı.

Prof. Dr. Arıcan, 1999 yılında İktisat Politikası Bilim Dalında Doçent, 2005 yılında M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Bankacılık Bölümünde Profesör unvanını aldı. 1998-2006 yılları arasında M.Ü Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Arıcan, 2006-2015 yılları arasında ise M. Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Müdürlüğü görevini yaptı.


Prof. Dr. Arıcan’ın, Türkiye Ekonomisi, Ekonomik Sistemler, Para- Banka, Merkez Bankacılığı ve Uygulamaları, Finansal Piyasalar ve Kurumlar üzerine bir çok akademik çalışmaları ve kitapları bulunuyor. 1 Nisan 2016 tarihinde Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Prof. Dr. Erişah Arıcan, 12 Eylül 2018’de de Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı.2015 Ağustos ayında M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürlüğü görevine atanmış ve halen bu görevi sürdürüyor. Prof. Dr. Arıcan, 2002 yılından günümüze M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu, Bankacılık Bölüm Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeliğiyle beraber 2015 Eylül ayından itibaren M.Ü. Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık Anabilim Dalı Başkanlığı ve Yönetim Kuruluğu üyeliği görevini sürdürüyor.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (