( (

Dr. Mehmet Birekul Mevlana Haftası’nı Kutladı

Gündem 06.12.2020 - 20:32, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Dr. Mehmet Birekul Mevlana Haftası’nı Kutladı

Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin öldüğü gece olarak bilinen ve Mevlana tarafından sevgiliye kavuşma günü yani düğün gecesi olarak adlandırılan Şeb-i Arus, Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Dr. Mehmet Birekul tarafından özel bir mesajla anıldı.
 Mevlana, ölüm gününü, “Hakk'a vuslat” yani “Yaratana Kavuşma” (Düğün Günü-Gecesi) saymıştır. 17 Aralık 1273 tarihinde ölen Mevlana'yı daha iyi anlamak ve anmak için de 7-17 Aralık tarihleri özellikle Konya halkı tarafından büyük önemle karşılanmaktadır. Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul tarafından,  öğretileriyle tüm dünyada ilgi uyandıran düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi, vefatının 747'inci yılında anıldı. Dr.  Birekul; “hamdım, piştim, yandım' diye özetleyen büyük İslam mütefekkiri Hz. Mevlana'yı anmak ve anlamak bizler için çok önemlidir. Hz. Mevlana kendisinden asırlar sonra bile dünya insanlarının duygu ve düşünce ikliminde ufuklar açılmasına vesile olan bir hazinedir. Mevlana,  insanların ne yapacaklarını bilmedikleri bir dönemde “gel” diyerek insanları Allah sevgisine çağırmıştır. Hem yaşayışı, hem eserleri hem de asırlar ötesine geçen öğretileriyle gönül dünyamızı aydınlatan Hz. Mevlana, dil, din ve ırk ayrımı yapmadan, gönüllerimize birlik, beraberlik, sevgi ve hoşgörü tohumları ekmekte, barış içerisinde yaşanılabilir bir dünyanın mümkün olduğunu dizeleri ve sözleriyle söylemektedir. Türk-İslam medeniyetinin yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerin başında gelen Hz. Mevlana, karşılıksız sevgisi, derin merhameti ve düşünceleriyle sadece İslam alemini değil, diğer dinlere mensup insanları da kendine hayran bırakmaktadır. Kibir, şiddet ve savaşlardan arındırılmış bir dünya için yüzyıllar öncesinden tüm insanlığa seslenen Hz. Mevlana'nın sevgi ve hoşgörüye dayalı hayat felsefesini kendisine misyon edinen okulumuz, erdemli insanlar yetiştirmek amacıyla O'nun yücelttiği barış ve kardeşlik meşalesini gururla taşımaktadır. Hz. Mevlana'nın sevgi anlayışına daha sıkı sarılması gerektiğini düşünüyor, bu toprakların yetiştirdiği ender şair, düşünce adamı ve mutasavvıflardan olan Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi rahmet ve minnetle anıyoruz." ifadelerinde bulundu. Ayrıca, tüm dünyanın tanıdığı büyük şahsiyetleri yetiştiren bu topraklarda bizlere düşen görevin onların manevi mirasına sahip çıkmak olduğunu belirti. Mevlana’yı gönül insanı yapan özelliğin manevi aşkın zirvesinde olmasının altını çizerek Mevlana Haftası’nı kutladı.
Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin öldüğü gece olarak bilinen ve Mevlana tarafından sevgiliye kavuşma günü yani düğün gecesi olarak adlandırılan Şeb-i Arus, Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Dr. Mehmet Birekul tarafından özel bir mesajla anıldı.

 Mevlana, ölüm gününü, “Hakk'a vuslat” yani “Yaratana Kavuşma” (Düğün Günü-Gecesi) saymıştır. 17 Aralık 1273 tarihinde ölen Mevlana'yı daha iyi anlamak ve anmak için de 7-17 Aralık tarihleri özellikle Konya halkı tarafından büyük önemle karşılanmaktadır.

Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul tarafından,  öğretileriyle tüm dünyada ilgi uyandıran düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi, vefatının 747'inci yılında anıldı. Dr.  Birekul; “hamdım, piştim, yandım' diye özetleyen büyük İslam mütefekkiri Hz. Mevlana'yı anmak ve anlamak bizler için çok önemlidir. Hz. Mevlana kendisinden asırlar sonra bile dünya insanlarının duygu ve düşünce ikliminde ufuklar açılmasına vesile olan bir hazinedir. Mevlana,  insanların ne yapacaklarını bilmedikleri bir dönemde “gel” diyerek insanları Allah sevgisine çağırmıştır. Hem yaşayışı, hem eserleri hem de asırlar ötesine geçen öğretileriyle gönül dünyamızı aydınlatan Hz. Mevlana, dil, din ve ırk ayrımı yapmadan, gönüllerimize birlik, beraberlik, sevgi ve hoşgörü tohumları ekmekte, barış içerisinde yaşanılabilir bir dünyanın mümkün olduğunu dizeleri ve sözleriyle söylemektedir. Türk-İslam medeniyetinin yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerin başında gelen Hz. Mevlana, karşılıksız sevgisi, derin merhameti ve düşünceleriyle sadece İslam alemini değil, diğer dinlere mensup insanları da kendine hayran bırakmaktadır. Kibir, şiddet ve savaşlardan arındırılmış bir dünya için yüzyıllar öncesinden tüm insanlığa seslenen Hz. Mevlana'nın sevgi ve hoşgörüye dayalı hayat felsefesini kendisine misyon edinen okulumuz, erdemli insanlar yetiştirmek amacıyla O'nun yücelttiği barış ve kardeşlik meşalesini gururla taşımaktadır. Hz. Mevlana'nın sevgi anlayışına daha sıkı sarılması gerektiğini düşünüyor, bu toprakların yetiştirdiği ender şair, düşünce adamı ve mutasavvıflardan olan Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi rahmet ve minnetle anıyoruz." ifadelerinde bulundu. Ayrıca, tüm dünyanın tanıdığı büyük şahsiyetleri yetiştiren bu topraklarda bizlere düşen görevin onların manevi mirasına sahip çıkmak olduğunu belirti. Mevlana’yı gönül insanı yapan özelliğin manevi aşkın zirvesinde olmasının altını çizerek Mevlana Haftası’nı kutladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (