( (

Fahrettin Yokuş: Konya’da Cumhur İttifakı’nın Oyları Eriyor

Gündem 01.10.2020 - 15:46, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Fahrettin Yokuş: Konya’da Cumhur İttifakı’nın Oyları Eriyor

Konya’da Mozz Araştırma Şirketi tarafından yapılan anket çalışmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaşan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Türkiye genelinde olduğu gibi Konya’da da MHP destekli AK Parti iktidarından yani Cumhur ittifakından artık vatandaşlarımız ümidini kesmeye başlamıştır” dedi.
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş  Mozz Araştırma Şirketi tarafından Konya’da  yapılan anket çalışmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.   Konya’da Cumhur İttifakı oylarının eridiğini belirten Yokuş şunları söyledi; “Konya’da Mozz Araştırma Şirketi merkez ilçelerde 10-15 Ağustos tarihleri arasında 2 bin 640 kişi ile yüz yüze bir anket çalışması gerçekleştirmiş. Ankette ‘Bu gün seçim olsa hangi parti ye oy verirsiniz ?’ sorusuna; AK Parti yüzde 36.6,  MHP yüzde 8.3 İYİ Parti yüzde 15.2, CHP yüzde 10,7çıkmış. Konya genelinde 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde AK Parti yüzde 59,4, MHP yüzde 15.5, İYİ PARTİ yüzde 9.0, CHP yüzde 9.7 oranında oy almışlardı. Bu sonuçları karşılaştırdığımızda AK Parti’nin yüzde 23, MHP’nin ise yüzde 6.2 Oy kaybettiği görülüyor”   “OY ORANIMIZ İKİYE KATLANMIŞ GÖRÜNÜYOR” Yapılan anket sonucunun şaşırtıcı olmadığına dikkat çeken Yokuş, “2.5 yıldır Konya’mızda siyaset yapan ve Konya’nın sorunlarını gündeme taşımaya çalışan biri olarak aslında bu anket sonuçları beni şaşırtmadı. İYİ Partimiz 2018 Genel Seçimlerinde Konya Merkez ilçeleri oy ortalaması yüzde 7.5 civarında gerçekleşmişti. Bilindiği gibi, Konya genelinde yüzde 9.0 oranında oy alınmıştı. Bu rakamlar üzerinde değerlendirdiğimizde Konya merkezde oy oranımız yüzde 15. 2 ile bir önceki seçim sonuçlarına göre ikiye katlanmış görünüyor” dedi.   “VATANDAŞ ALTERNATİF ARAYIŞINA GİRDİ”   “Türkiye genelinde olduğu gibi Konya’da da MHP destekli AK Parti iktidarından yani Cumhur ittifakından artık vatandaşlarımız ümidini kesmeye başlamıştır” diyen Yokuş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Özellikle “Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi adı verilen ucube tek adam yönetiminin beceriksizlikleri halkın gözünden kaçmıyor. Halk geçim derdine düşmüş, işsizlik dayanılmaz boyutlara ulaşmış. Esnafından Çiftçisine, Emeklisinden Asgari ücretlisine herkes burnundan solar hale gelmiştir. Vatandaşlar Cumhur İttifakı’ndan umudunu kesmiş alternatif arayışlarına girmiştir”   “YÜKSELİŞİMİZİ SÜRDERME ZAMANI”   İYİ Parti’nin halkın gönlüne girmeyi başardığını vurgulayan Yokuş, son olarak şunları ifade etti;  “Şimdi halkın güvenini artırarak pekiştirme için daha fazla çalışıp yükselişimizi sürdürme zamanıdır. Söz konusu Anketi görünce Araştırma Şirket Yöneticisi bir kardeşimizle görüştüm.   Anketi yapan firmanın uzun yıllar bu tür anketler yaptığını bu anketinde yüz yüze titiz bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade ettiler”
Konya’da Mozz Araştırma Şirketi tarafından yapılan anket çalışmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaşan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Türkiye genelinde olduğu gibi Konya’da da MHP destekli AK Parti iktidarından yani Cumhur ittifakından artık vatandaşlarımız ümidini kesmeye başlamıştır” dedi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş  Mozz Araştırma Şirketi tarafından Konya’da  yapılan anket çalışmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

 

Konya’da Cumhur İttifakı oylarının eridiğini belirten Yokuş şunları söyledi; “Konya’da Mozz Araştırma Şirketi merkez ilçelerde 10-15 Ağustos tarihleri arasında 2 bin 640 kişi ile yüz yüze bir anket çalışması gerçekleştirmiş. Ankette ‘Bu gün seçim olsa hangi parti ye oy verirsiniz ?’ sorusuna; AK Parti yüzde 36.6,  MHP yüzde 8.3 İYİ Parti yüzde 15.2, CHP yüzde 10,7çıkmış. Konya genelinde 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde AK Parti yüzde 59,4, MHP yüzde 15.5, İYİ PARTİ yüzde 9.0, CHP yüzde 9.7 oranında oy almışlardı. Bu sonuçları karşılaştırdığımızda AK Parti’nin yüzde 23, MHP’nin ise yüzde 6.2 Oy kaybettiği görülüyor”

 

“OY ORANIMIZ İKİYE KATLANMIŞ GÖRÜNÜYOR”

Yapılan anket sonucunun şaşırtıcı olmadığına dikkat çeken Yokuş, “2.5 yıldır Konya’mızda siyaset yapan ve Konya’nın sorunlarını gündeme taşımaya çalışan biri olarak aslında bu anket sonuçları beni şaşırtmadı. İYİ Partimiz 2018 Genel Seçimlerinde Konya Merkez ilçeleri oy ortalaması yüzde 7.5 civarında gerçekleşmişti. Bilindiği gibi, Konya genelinde yüzde 9.0 oranında oy alınmıştı. Bu rakamlar üzerinde değerlendirdiğimizde Konya merkezde oy oranımız yüzde 15. 2 ile bir önceki seçim sonuçlarına göre ikiye katlanmış görünüyor” dedi.

 

“VATANDAŞ ALTERNATİF ARAYIŞINA GİRDİ”

 

“Türkiye genelinde olduğu gibi Konya’da da MHP destekli AK Parti iktidarından yani Cumhur ittifakından artık vatandaşlarımız ümidini kesmeye başlamıştır” diyen Yokuş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Özellikle “Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi adı verilen ucube tek adam yönetiminin beceriksizlikleri halkın gözünden kaçmıyor. Halk geçim derdine düşmüş, işsizlik dayanılmaz boyutlara ulaşmış. Esnafından Çiftçisine, Emeklisinden Asgari ücretlisine herkes burnundan solar hale gelmiştir. Vatandaşlar Cumhur İttifakı’ndan umudunu kesmiş alternatif arayışlarına girmiştir”

 

“YÜKSELİŞİMİZİ SÜRDERME ZAMANI”

 

İYİ Parti’nin halkın gönlüne girmeyi başardığını vurgulayan Yokuş, son olarak şunları ifade etti;  “Şimdi halkın güvenini artırarak pekiştirme için daha fazla çalışıp yükselişimizi sürdürme zamanıdır. Söz konusu Anketi görünce Araştırma Şirket Yöneticisi bir kardeşimizle görüştüm.

 

Anketi yapan firmanın uzun yıllar bu tür anketler yaptığını bu anketinde yüz yüze titiz bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade ettiler”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (