( (

Üniversitelere AK Parti’li Rektörler

Gündem (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 23.08.2020 - 18:23, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Üniversitelere AK Parti’li Rektörler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, rektör atamalarına ilişkin çalışma yaptı. Karabıyık’ın CHP MYK’ya da sunduğu çalışmaya göre, bugüne kadar 7’si eski milletvekili AK Parti’ye yakın 12 kişi rektör yapıldı.
Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, çalışmada şu ifadelere yer verildi: Geçen günlerde Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’ne ataması yapılan eski AK Parti milletvekili Necdet Ünüvar’ın yanı sıra daha önce 6 farklı eski AK Parti milletvekili de rektör olarak atandı. Eski AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde, eski AK Parti İstanbul Milletvekili Cevdet Erdöl, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde, eski AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak Ege Üniversitesi’nde, eski AK Parti İzmir Milletvekili Nükhet Hotar ise Dokuz Eylül Üniversitesi’nde rektör olarak görev yapıyor. Eski AK Parti Ankara Milletvekili Aşkın Asan’ın Avrasya Üniversitesi’nde, eski AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı’nın da Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde rektörlük görev süresi doldu.  AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın kardeşi Aysun Bay Karabulut, Malatya İnönü Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmıştı. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç’in kardeşi İsmail Güvenç, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğü’ne yerel seçimlerde AK Parti’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Hasan Gönen de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi rektörlüğüne atanmıştı. Söz konusu üç ismin görev süreleri doldu. AK Parti Kayseri Milletvekili Havva Çalış’ın eşi Mustafa Çalış Erciyes Üniversitesi’nde, 2007 genel seçimlerinde AK Parti’nin Erzurum Milletvekili aday adayı olan Ömer Çomaklı’nın da Atatürk Üniversitesi’nde rektörlük görevi sürüyor.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, rektör atamalarına ilişkin çalışma yaptı. Karabıyık’ın CHP MYK’ya da sunduğu çalışmaya göre, bugüne kadar 7’si eski milletvekili AK Parti’ye yakın 12 kişi rektör yapıldı.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, çalışmada şu ifadelere yer verildi:

Geçen günlerde Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’ne ataması yapılan eski AK Parti milletvekili Necdet Ünüvar’ın yanı sıra daha önce 6 farklı eski AK Parti milletvekili de rektör olarak atandı. Eski AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde, eski AK Parti İstanbul Milletvekili Cevdet Erdöl, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde, eski AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak Ege Üniversitesi’nde, eski AK Parti İzmir Milletvekili Nükhet Hotar ise Dokuz Eylül Üniversitesi’nde rektör olarak görev yapıyor.

Eski AK Parti Ankara Milletvekili Aşkın Asan’ın Avrasya Üniversitesi’nde, eski AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı’nın da Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde rektörlük görev süresi doldu.

 AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın kardeşi Aysun Bay Karabulut, Malatya İnönü Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmıştı. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç’in kardeşi İsmail Güvenç, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğü’ne yerel seçimlerde AK Parti’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Hasan Gönen de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi rektörlüğüne atanmıştı. Söz konusu üç ismin görev süreleri doldu. AK Parti Kayseri Milletvekili Havva Çalış’ın eşi Mustafa Çalış Erciyes Üniversitesi’nde, 2007 genel seçimlerinde AK Parti’nin Erzurum Milletvekili aday adayı olan Ömer Çomaklı’nın da Atatürk Üniversitesi’nde rektörlük görevi sürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (