( (

İl Başkanı Ekici: Ben Yaptım Oldu Siyaseti Hastalık Haline Geldi

Gündem 21.07.2020 - 15:10, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

İl Başkanı Ekici: Ben Yaptım Oldu Siyaseti Hastalık Haline Geldi

Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı, Ilgın'ın Çavuşcugöl Mahallesi'nde yaşananları yerinde tespit etmek amacıyla bölgeye çıkarma yaptı.
 İl Başkanı Hasan Ekici, Kurucular Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Ali Akmaz ve Ömer Ünal ile Konya İl Başkan yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri ve Ilgın İlçe Teşkilatı ile Çavuşcugöl Mahallesi’ne giden Gelecek Partisi burada bölge halkını dinledi. 3 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’nun 165.000 metrekare sahada kömür üretim faaliyetlerini devam ettirebilmesi için acil kamulaştırma kararı alınan bölgede yaşayanlar bu kararı tepkiyle karşıladı.   BÖLGE HALKI BİLGİLENDİRİLMEMİŞ Konu ile ilgili bir açıklama yapan Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, 3 Ocak 2020 tarihinde; Cumhurbaşkanı kararnamesi ile, mahalle oturma sınırlarına kadar, 165.000 metrekare arazide, halkla hiç ön görüşme yapmadan ve halka sormadan, mecburi kamulaştırma kararı alındığını belirterek şunları söyledi: “Maalesef ben yaptım oldu siyaseti günümüzde hastalık haline gelmiş ve mağduriyetlerin artmasına sebep olmuştur. Acı olan ise bölge halkının kamulaştırmadan haberinin olmamasıdır. Bölge halkı arazilerin kamulaştırıldığını ilgili firmaların haziran ayının başında Ilgın’a gelerek arazilerde çalışmaya başlamasıyla öğreniyor. 3 Ocak’ta alınan karardan bölge neden 6 ay sonra haberdar oluyor?”   İSTİŞARE İLE ÇÖZÜLMELİ Ilgın’ın Çavuşcugöl Mahallesi’nde açılacak olan kömür madeninin havayı ve içme suyunu kirleteceği, verimli tarım arazilerinin yok edileceği ve kanserin artacağı konularında bölge halkının ciddi endişeleri olduğunun altını çizen Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, sözlerini şöyle tamamladı: “Pandemi sürecinde tarımsal üretimin ne derece önemli olduğu ortaya çıkmıştır. Bölge halkının tarımsal üretiminin sekteye uğrayacak olması en büyük endişemizdir. Buradan çıkarılacak kömürün kalorinin de çok düşük olduğu söyleniyor. Artık birilerinin çıkıp bu konuda insanların tatmin olacağı bir açıklama yapması gerekiyor. Bölge halkı ile jandarmayı karşı karşıya getirmek doğru değil. İstişare ile çözülmeyecek sorun olmadığına inanıyor ve konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.”
Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı, Ilgın'ın Çavuşcugöl Mahallesi'nde yaşananları yerinde tespit etmek amacıyla bölgeye çıkarma yaptı.

 İl Başkanı Hasan Ekici, Kurucular Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Ali Akmaz ve Ömer Ünal ile Konya İl Başkan yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri ve Ilgın İlçe Teşkilatı ile Çavuşcugöl Mahallesi’ne giden Gelecek Partisi burada bölge halkını dinledi. 3 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’nun 165.000 metrekare sahada kömür üretim faaliyetlerini devam ettirebilmesi için acil kamulaştırma kararı alınan bölgede yaşayanlar bu kararı tepkiyle karşıladı.

 

BÖLGE HALKI BİLGİLENDİRİLMEMİŞ

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, 3 Ocak 2020 tarihinde; Cumhurbaşkanı kararnamesi ile, mahalle oturma sınırlarına kadar, 165.000 metrekare arazide, halkla hiç ön görüşme yapmadan ve halka sormadan, mecburi kamulaştırma kararı alındığını belirterek şunları söyledi: “Maalesef ben yaptım oldu siyaseti günümüzde hastalık haline gelmiş ve mağduriyetlerin artmasına sebep olmuştur. Acı olan ise bölge halkının kamulaştırmadan haberinin olmamasıdır. Bölge halkı arazilerin kamulaştırıldığını ilgili firmaların haziran ayının başında Ilgın’a gelerek arazilerde çalışmaya başlamasıyla öğreniyor. 3 Ocak’ta alınan karardan bölge neden 6 ay sonra haberdar oluyor?”

 

İSTİŞARE İLE ÇÖZÜLMELİ

Ilgın’ın Çavuşcugöl Mahallesi’nde açılacak olan kömür madeninin havayı ve içme suyunu kirleteceği, verimli tarım arazilerinin yok edileceği ve kanserin artacağı konularında bölge halkının ciddi endişeleri olduğunun altını çizen Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, sözlerini şöyle tamamladı: “Pandemi sürecinde tarımsal üretimin ne derece önemli olduğu ortaya çıkmıştır. Bölge halkının tarımsal üretiminin sekteye uğrayacak olması en büyük endişemizdir. Buradan çıkarılacak kömürün kalorinin de çok düşük olduğu söyleniyor. Artık birilerinin çıkıp bu konuda insanların tatmin olacağı bir açıklama yapması gerekiyor. Bölge halkı ile jandarmayı karşı karşıya getirmek doğru değil. İstişare ile çözülmeyecek sorun olmadığına inanıyor ve konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (