( (

Sema Silkin Ün Sordu: Konseri Boş Salonlara Dinletmek İçin Kaç Para Verdiniz?

Gündem (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 15.06.2020 - 12:16, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Sema Silkin Ün Sordu: Konseri Boş Salonlara Dinletmek İçin Kaç Para Verdiniz?

Gelecek Partisi Kültür ve Sanat Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, Cumhurbaşkanlığı'nın düzenlediği "İstanbul Yeditepe Konserleri"yle ilgili sorusunu tekrarladı. Ün, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 'asılsız haber' denilen ancak bedeli hala açıklanmayan konserlerle ilgili, bir kez daha "Dileyenin dilediği mecrada onlarca versiyonunu bulabileceği bu eserleri boş salonlara söyletmek için kaç para verdiniz?" diye sordu.
Gelecek Partisi Kültür ve Sanat Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, dün Medya Notu’na bir açıklama yaparak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleşen “İstanbul Yeditepe Konserleri” adlı bir dizi etkinlikle ilgili yazılı basın ve sosyal medyada çıkan iddialara ilişkin bazı sorular sormuştu.   Ün, “Sanat emekçileri can çekişirken her yerde bulunabilen şarkıları boş salonlara söyletmek neden?” şeklinde konunun muhataplarına bir soru yönelterek, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca yapıldığı belirtilen olan online kayıtlı konserlerin maliyetleriyle ilgili iddia edilen rakamları bütün dünyada ve ülkemizde pandeminin yarattığı mali krizin yaşandığı bir ortamda böyle bir düşüncesizliğin yapılabileceğine ihtimal veremediğim için ciddiye almamıştım. Ancak 2 günlük süreçte konuyla ilgili yetkili ağızlardan da sanatçılardan da bir yalanlama gelmediği için şaşkınım.” ifadelerini kullanmıştı.   BEDELİ AÇIKLANMADI Sosyal medyada ve yazılı basında ayyuka çıkan dedikodular üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bir açıklama yayımlayarak etkinlikle ilgili birtakım detaylar verdi. İletişim Başkanlığı imzasıyla yayımlanan yazılı açıklamada, telaffuz edilen rakamların doğru olmadığı söylenirken konserlerin bedeline ilişkin bir rakam paylaşılmadı.   İletişim Başkan Yardımcısı Çağatay Özdemir’in kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Her sektöre destek olduğumuz gibi müzik sektörüne de destek olmak ve o sektördeki emekçilerin ailelerini düşünmek bir mecburiyettir. Emekçileri sadece kirli siyasetlerine alet edebildikleri sürece seven sözüm ona emekçi dostu çevreler bir kez daha gerçek yüzünü göstermiştir.” ifadelerine yer verildi.   Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, yazılı bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı: “Son dönemde, her alanda şahit olduğumuz üzere atanmışların hem seçilmişleri hem de sivil toplumu tahakküm altına alma gayreti, doğası gereği en özgür ve bağımsız mecra olan Kültür ve Sanat alanında kendini iyiden iyiye htirmeye başlamıştır. Dileyenin dilediği mecrada onlarca versiyonunu bulabileceği bu eserleri boş salonlara söyletmek için kaç para verdiniz?“
Gelecek Partisi Kültür ve Sanat Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, Cumhurbaşkanlığı'nın düzenlediği "İstanbul Yeditepe Konserleri"yle ilgili sorusunu tekrarladı. Ün, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 'asılsız haber' denilen ancak bedeli hala açıklanmayan konserlerle ilgili, bir kez daha "Dileyenin dilediği mecrada onlarca versiyonunu bulabileceği bu eserleri boş salonlara söyletmek için kaç para verdiniz?" diye sordu.

Gelecek Partisi Kültür ve Sanat Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, dün Medya Notu’na bir açıklama yaparak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleşen “İstanbul Yeditepe Konserleri” adlı bir dizi etkinlikle ilgili yazılı basın ve sosyal medyada çıkan iddialara ilişkin bazı sorular sormuştu.

 

Ün, “Sanat emekçileri can çekişirken her yerde bulunabilen şarkıları boş salonlara söyletmek neden?” şeklinde konunun muhataplarına bir soru yönelterek, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca yapıldığı belirtilen olan online kayıtlı konserlerin maliyetleriyle ilgili iddia edilen rakamları bütün dünyada ve ülkemizde pandeminin yarattığı mali krizin yaşandığı bir ortamda böyle bir düşüncesizliğin yapılabileceğine ihtimal veremediğim için ciddiye almamıştım. Ancak 2 günlük süreçte konuyla ilgili yetkili ağızlardan da sanatçılardan da bir yalanlama gelmediği için şaşkınım.” ifadelerini kullanmıştı.

 

BEDELİ AÇIKLANMADI

Sosyal medyada ve yazılı basında ayyuka çıkan dedikodular üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bir açıklama yayımlayarak etkinlikle ilgili birtakım detaylar verdi. İletişim Başkanlığı imzasıyla yayımlanan yazılı açıklamada, telaffuz edilen rakamların doğru olmadığı söylenirken konserlerin bedeline ilişkin bir rakam paylaşılmadı.

 

İletişim Başkan Yardımcısı Çağatay Özdemir’in kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Her sektöre destek olduğumuz gibi müzik sektörüne de destek olmak ve o sektördeki emekçilerin ailelerini düşünmek bir mecburiyettir. Emekçileri sadece kirli siyasetlerine alet edebildikleri sürece seven sözüm ona emekçi dostu çevreler bir kez daha gerçek yüzünü göstermiştir.” ifadelerine yer verildi.

 

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün, yazılı bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı: “Son dönemde, her alanda şahit olduğumuz üzere atanmışların hem seçilmişleri hem de sivil toplumu tahakküm altına alma gayreti, doğası gereği en özgür ve bağımsız mecra olan Kültür ve Sanat alanında kendini iyiden iyiye htirmeye başlamıştır. Dileyenin dilediği mecrada onlarca versiyonunu bulabileceği bu eserleri boş salonlara söyletmek için kaç para verdiniz?“

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (