( (

2020 Kültür Turlarına Selge ve Seleukeia Antik Kent'te Dahil Oldu

Turizm 24.05.2020 - 19:06, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

2020 Kültür Turlarına Selge ve Seleukeia Antik Kent'te Dahil Oldu

Vedat Özçelik, Antalya'nın, deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra kültür, tarihi, folklor(hal bilimi) ve arkeolojik varlıkları tanıma turunda da dünyada lider bie kent olduğunu söyledi.
2020 yılında Antalya'da kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarına Selge, Seleukeia ve Manavgat Oymapınar'da 2500 yıllık tarihi Roma dönemi su kemerleri ile Beydiğin köyünde bulunan 8 asırlık Selçuklu eseri Kargıhan'da dahil edildi. Kültür turizmi uzmanı kokartlı turist Vedat Özçelik, Antalya'nın, deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra kültür, tarihi, folklor(hal bilimi) ve arkeolojik varlıkları tanıma turunda da dünyada lider bie kent olduğunu söyledi. Antalya'da kültür turu kapsamında 24 tarihi ören yeri ile 88 Helenistik, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Anadolu Beylikleri dönemi ve Osmanlı dönemi eserlerinin olduğunu belirten Özçelik, bu bağlamda Antalya'nın Roma ve Bizans dönemi eserleri yanı Antalya'da 9 asırlık Kaleiçinde yer alan Yivli minare, Karatay Medresesi, Alanya Kalesi ve Alarahan, Kargıhan'ın olduğunu kaydetti. Bu sene Dünyayı etkisi altına alan Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)'nün pandemi ilan ettiği yeni tip Karona virüsü(Covıd 19) 'dan nedeniyle bu sene yerli ve yabancı turist kültür turları 20 Temmuz'da başlamasını tahmin ettirlerinin altını çizdi. Özçelik şu bilgileri verdi:''Antalya tarih ve kültür turizminde dünyada sayılı şehir. Adeta açık havası müzesi konumunda. Bakanlığın 2020 yılını Patara Yılı ilan etmesi yerli ve yabancı turistlerin Likya Birliği Devletlerine ilgiyi arttıracaktır.Zaten Xanthos'a Fransız ve ingiliz turistlerin ilgisi yüksekti. Bu sene 1400 Sandalyeye sahip Patara Meclisi'ne ilginin Avrupa Birliği(AB) ülkelerinin yüksek olacağına inanıyorum. Bu konuda TBMM'nin AB ve Avrupa Konseyi Parlemanterler Meclisi(PACE) nezdinde girişimde bulunması gerekir. Çünkü dünyanın en temsili demokratik meclisi M.S.5'nci yüzyildan kalma Patara Meclisi Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunuyor. TBMM bugüne kadar AB ve PACE nezdinde bir çalışma yapmadı.'' ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
Vedat Özçelik, Antalya'nın, deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra kültür, tarihi, folklor(hal bilimi) ve arkeolojik varlıkları tanıma turunda da dünyada lider bie kent olduğunu söyledi.
2020 yılında Antalya'da kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarına Selge, Seleukeia ve Manavgat Oymapınar'da 2500 yıllık tarihi Roma dönemi su kemerleri ile Beydiğin köyünde bulunan 8 asırlık Selçuklu eseri Kargıhan'da dahil edildi.

vedat-ozcelik,.jpg

Kültür turizmi uzmanı kokartlı turist Vedat Özçelik, Antalya'nın, deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra kültür, tarihi, folklor(hal bilimi) ve arkeolojik varlıkları tanıma turunda da dünyada lider bie kent olduğunu söyledi.
Antalya'da kültür turu kapsamında 24 tarihi ören yeri ile 88 Helenistik, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Anadolu Beylikleri dönemi ve Osmanlı dönemi eserlerinin olduğunu belirten Özçelik, bu bağlamda Antalya'nın Roma ve Bizans dönemi eserleri yanı Antalya'da 9 asırlık Kaleiçinde yer alan Yivli minare, Karatay Medresesi, Alanya Kalesi ve Alarahan, Kargıhan'ın olduğunu kaydetti.
vedat-ozcelik,-001.jpg

Bu sene Dünyayı etkisi altına alan Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)'nün pandemi ilan ettiği yeni tip Karona virüsü(Covıd 19) 'dan nedeniyle bu sene yerli ve yabancı turist kültür turları 20 Temmuz'da başlamasını tahmin ettirlerinin altını çizdi. Özçelik şu bilgileri verdi:''Antalya tarih ve kültür turizminde dünyada sayılı şehir. Adeta açık havası müzesi konumunda. Bakanlığın 2020 yılını Patara Yılı ilan etmesi yerli ve yabancı turistlerin Likya Birliği Devletlerine ilgiyi arttıracaktır.Zaten Xanthos'a Fransız ve ingiliz turistlerin ilgisi yüksekti. Bu sene 1400 Sandalyeye sahip Patara Meclisi'ne ilginin Avrupa Birliği(AB) ülkelerinin yüksek olacağına inanıyorum. Bu konuda TBMM'nin AB ve Avrupa Konseyi Parlemanterler Meclisi(PACE) nezdinde girişimde bulunması gerekir. Çünkü dünyanın en temsili demokratik meclisi M.S.5'nci yüzyildan kalma Patara Meclisi Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunuyor. TBMM bugüne kadar AB ve PACE nezdinde bir çalışma yapmadı.''

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (