( (

Bektaş; “Ulusal Egemenliğimizin 100. Yılındayız.”

Gündem 22.04.2020 - 11:48, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Bektaş; “Ulusal Egemenliğimizin 100. Yılındayız.”

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, 23 Nisan bayramını kutlayarak, esareti asla kabul etmeyeceğimizin ispatı olan ulusal egemenliğimizin 100. Yıldönümünü coşkuyla kutlayacağımızı söyledi.
TBMM’sinin kuruluş günü olan 23 Nisan’ı Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza ve yeni nesillere armağan ettiğini belirten CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “ Türk Milletinin temsilcisi ve bu topraklarda özgür ve bağımsız yaşama irademizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) 23 Nisan 1920’de kurulmuştur. Böylece bütün dünyaya esareti asla kabul etmediğimizi göstermişiz.  Aynı zamanda 23 Nisan, milletimizin tutsaklık zincirlerini kırarak, tarih sahnesine çıktığı ve egemenliği kendi eline aldığı gündür. Esaret ve işgal zincirlerini kıran, insanlarımızı özgürlüğe kavuşturan, milletin kanıyla, canıyla elde ettiği egemenliğin simgesi olan Meclisimizin kuruluş günü olan 23 Nisan’ı Cumhuriyetimizin Kurucusu ve ilk meclis başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza, yeni nesillere ve dünya çocuklarına armağan etmiştir. Böylesine anlamlı olan bu armağan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ülkemize karşı bitmeyen sorumluluğunun simgesidir. Bu ülkede bütün vatandaşların hak ve özgürlüklerini korumak, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini geliştirmek ve vatanımızın çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkmasını sağlamak öncelikle milletin vekillerinden oluşan TBMM’ningörevidir. Aynı zamanda geleceğimiz olan çocuklarımıza Cumhuriyetimiz ve değerlerini öğretip, sonsuzu kadar yaşatmakta millet olarak hepimizin görevi olmalıdır” dedi.   23 Nisan’ı Dünya Barışına Adıyoruz   Barış Bektaş 23 Nisan’ı dünya barışına adıyoruz diyerek, "Sevgili çocuklarımız, coşkuyla kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızı bu sene evlerinizde kutlayacaksınız. Tarihi bir döneme tanıklık ettiğimiz bu günlerde dayanışmanın, sevginin, barışın ve sağlığın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hep birlikte anladık. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun 23 Nisan Mesajında söylediği gibi, Tüm dünya çocuklarıyla birlikte tanıklık ettiğiniz bu günlerde, ulusal egemenliğimizin 100. yılını sağlık dolu bir dünya dileğiyle dünya barışına adıyoruz. Sizler de tüm dünya çocuklarıyla birlikte duygularınızı video, yazı ya da resimlerle paylaşın, gelecek güzel günlere mesajınızı verin. Dünyayı barışla iyileştirelim. Coşkuyla kutlayacağımız nice 23 Nisanlarda buluşmak dileğiyle. Sizleri çok seviyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kuran tüm kahramanlarımızı şükranla anıyor, aziz şehitlerimize rahmet diliyor, bütün milletimizin ve özellikleçocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.
CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, 23 Nisan bayramını kutlayarak, esareti asla kabul etmeyeceğimizin ispatı olan ulusal egemenliğimizin 100. Yıldönümünü coşkuyla kutlayacağımızı söyledi.

TBMM’sinin kuruluş günü olan 23 Nisan’ı Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza ve yeni nesillere armağan ettiğini belirten CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “ Türk Milletinin temsilcisi ve bu topraklarda özgür ve bağımsız yaşama irademizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) 23 Nisan 1920’de kurulmuştur. Böylece bütün dünyaya esareti asla kabul etmediğimizi göstermişiz.  Aynı zamanda 23 Nisan, milletimizin tutsaklık zincirlerini kırarak, tarih sahnesine çıktığı ve egemenliği kendi eline aldığı gündür. Esaret ve işgal zincirlerini kıran, insanlarımızı özgürlüğe kavuşturan, milletin kanıyla, canıyla elde ettiği egemenliğin simgesi olan Meclisimizin kuruluş günü olan 23 Nisan’ı Cumhuriyetimizin Kurucusu ve ilk meclis başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza, yeni nesillere ve dünya çocuklarına armağan etmiştir.

Böylesine anlamlı olan bu armağan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ülkemize karşı bitmeyen sorumluluğunun simgesidir. Bu ülkede bütün vatandaşların hak ve özgürlüklerini korumak, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini geliştirmek ve vatanımızın çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkmasını sağlamak öncelikle milletin vekillerinden oluşan TBMM’ningörevidir. Aynı zamanda geleceğimiz olan çocuklarımıza Cumhuriyetimiz ve değerlerini öğretip, sonsuzu kadar yaşatmakta millet olarak hepimizin görevi olmalıdır” dedi.

 

23 Nisan’ı Dünya Barışına Adıyoruz

 

Barış Bektaş 23 Nisan’ı dünya barışına adıyoruz diyerek, "Sevgili çocuklarımız, coşkuyla kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızı bu sene evlerinizde kutlayacaksınız. Tarihi bir döneme tanıklık ettiğimiz bu günlerde dayanışmanın, sevginin, barışın ve sağlığın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hep birlikte anladık. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun 23 Nisan Mesajında söylediği gibi, Tüm dünya çocuklarıyla birlikte tanıklık ettiğiniz bu günlerde, ulusal egemenliğimizin 100. yılını sağlık dolu bir dünya dileğiyle dünya barışına adıyoruz. Sizler de tüm dünya çocuklarıyla birlikte duygularınızı video, yazı ya da resimlerle paylaşın, gelecek güzel günlere mesajınızı verin. Dünyayı barışla iyileştirelim. Coşkuyla kutlayacağımız nice 23 Nisanlarda buluşmak dileğiyle. Sizleri çok seviyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kuran tüm kahramanlarımızı şükranla anıyor, aziz şehitlerimize rahmet diliyor, bütün milletimizin ve özellikleçocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (