( (

60 Mini İnternet Uydusu Yörüngeye Fırlatıldı

Teknoloji 30.01.2020 - 14:20, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

60 Mini İnternet Uydusu Yörüngeye Fırlatıldı

Elon Musk’ın dünyanın dört bir yanına hızlı ve ucuz internet hizmeti sağlama projesi için uzaya 60 mini uydu daha fırlattı.
Elon Musk’ın sahibi olduğu özel uzay şirketi SpaceX, uydu bazlı küresel internet projesi “Starlink” için 60 uydu daha fırlattı. Son fırlatma ile SpaceX, dünya yörüngesindeki uydu filosunu genişleterek toplam sayıyı 240’a çıkardı.  Toplamda 42.000 uyduya ulaşmayı hedefleyen şirket, önümüzdeki 5 ila 6 yıl boyunca her ay ortalama 2 kez fırlatma yapacak.    Uyduları taşıyan Falcon 9 roketi ABD’nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Üssü’nden fırlatıldı.    Yeniden kullanılabilen roket, Atlas Okyanusundaki platforma yumuşak bir iniş gerçekleştirdi.    Starlink uyduları birbirlerine kablosuz şekilde bağlı olacak. Dünyayı çevreleyecek yere yakın bu uydu ağıyla yeryüzünün her bölgesinde yüksek hızda internet erişimi mümkün olabilecek.
Elon Musk’ın dünyanın dört bir yanına hızlı ve ucuz internet hizmeti sağlama projesi için uzaya 60 mini uydu daha fırlattı.

Elon Musk’ın sahibi olduğu özel uzay şirketi SpaceX, uydu bazlı küresel internet projesi “Starlink” için 60 uydu daha fırlattı. Son fırlatma ile SpaceX, dünya yörüngesindeki uydu filosunu genişleterek toplam sayıyı 240’a çıkardı.  Toplamda 42.000 uyduya ulaşmayı hedefleyen şirket, önümüzdeki 5 ila 6 yıl boyunca her ay ortalama 2 kez fırlatma yapacak. 

 

Uyduları taşıyan Falcon 9 roketi ABD’nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Üssü’nden fırlatıldı. 

 

Yeniden kullanılabilen roket, Atlas Okyanusundaki platforma yumuşak bir iniş gerçekleştirdi. 

 

Starlink uyduları birbirlerine kablosuz şekilde bağlı olacak. Dünyayı çevreleyecek yere yakın bu uydu ağıyla yeryüzünün her bölgesinde yüksek hızda internet erişimi mümkün olabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (