( (

KTO Karatay’da Ara Tatilde Çocuklara Yönelik “Kış Bilim Okulu”

Eğitim 24.01.2020 - 15:34, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

KTO Karatay’da Ara Tatilde Çocuklara Yönelik “Kış Bilim Okulu”

KTO Karatay Üniversitesi, Meram Belediyesi ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen “Kış Bilim Okulu”, KTO Karatay Üniversitesi’nde başladı. 10-12 yaş grubu çocuklara yönelik eğlenceli bilimsel etkinliklerin yer aldığı etkinliklere farklı okullarda öğrenim gören 41 çocuk katıldı.
İki gün boyunca KTO Karatay Üniversitesi’nde birbirinden farklı bilimsel çalışmaları tanıma fırsatı bulacak olan çocuklar, programa tanışma etkinlikleri ile başladı. Çocuklar, programın ilk gününde KTO Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümü’nde öğrenim gören üniversiteli büyükleriyle sohbet ederek bölüm hakkında bilgi aldılar. Kütüphane ve sergi alanlarını gezdiler. Program boyunca çocuklar Ellerimdeki Mikroplar, Kriptoloji ile Şifre Çözme, Besin Piramidi, Türk Pilotları, Sanat ve Yaratıcılık, Hukuk Dünyası, DNA Şifresi, Anatomi başlıklı atölyelerde üniversite öğretim elemanlarından teorik ve uygulamalı eğitim alacaklar.   Programa dair değerlendirmelerde bulunan KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı ve KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hatice YALÇIN “Bilim Kurdu projesini 3 yıldır gerçekleştiriyorduk. Bu tema adı altında ‘Kış Okulu’ olarak tekrardan projemizi faaliyete geçirdik. Etkinlik boyunca çocuklarımız, Odyoloji Laboratuvarını ziyaret ederek akademisyenlerimiz eşliğinde işitme testlerinden geçecekler. Ayrıca öğrencilerin laboratuvarların işleyişi hakkında bilgi edinip, farkındalıklarını arttırmayı planlanıyoruz.” şeklinde görüşlerini ifade etti. Dr. Öğr. Üyesi Hatice Yalçın ayrıca “Biz KTO Karatay Üniversitesi olarak sektörler arası iş birliğine çok önem veriyoruz. Programda çocukların ara tatillerini en nitelikli ve eğlenceli şekilde değerlendirmelerini, üniversite ortamını tanıyıp öğretim üyeleriyle birlikte uygulamalar yapmalarını, bilimin eğlenceli yönlerini keşfetmelerini hedefliyoruz.” sözleriyle Kış Bilim Okulu’ndan beklentilerini ifade etti. Kış Bilim Okulu, KTO Karatay Üniversitesi’nde 24 Ocak Cuma günü sona erecek.
KTO Karatay Üniversitesi, Meram Belediyesi ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen “Kış Bilim Okulu”, KTO Karatay Üniversitesi’nde başladı. 10-12 yaş grubu çocuklara yönelik eğlenceli bilimsel etkinliklerin yer aldığı etkinliklere farklı okullarda öğrenim gören 41 çocuk katıldı.

İki gün boyunca KTO Karatay Üniversitesi’nde birbirinden farklı bilimsel çalışmaları tanıma fırsatı bulacak olan çocuklar, programa tanışma etkinlikleri ile başladı. Çocuklar, programın ilk gününde KTO Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümü’nde öğrenim gören üniversiteli büyükleriyle sohbet ederek bölüm hakkında bilgi aldılar. Kütüphane ve sergi alanlarını gezdiler. Program boyunca çocuklar Ellerimdeki Mikroplar, Kriptoloji ile Şifre Çözme, Besin Piramidi, Türk Pilotları, Sanat ve Yaratıcılık, Hukuk Dünyası, DNA Şifresi, Anatomi başlıklı atölyelerde üniversite öğretim elemanlarından teorik ve uygulamalı eğitim alacaklar.

 

Programa dair değerlendirmelerde bulunan KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı ve KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hatice YALÇIN “Bilim Kurdu projesini 3 yıldır gerçekleştiriyorduk. Bu tema adı altında ‘Kış Okulu’ olarak tekrardan projemizi faaliyete geçirdik. Etkinlik boyunca çocuklarımız, Odyoloji Laboratuvarını ziyaret ederek akademisyenlerimiz eşliğinde işitme testlerinden geçecekler. Ayrıca öğrencilerin laboratuvarların işleyişi hakkında bilgi edinip, farkındalıklarını arttırmayı planlanıyoruz.” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Dr. Öğr. Üyesi Hatice Yalçın ayrıca “Biz KTO Karatay Üniversitesi olarak sektörler arası iş birliğine çok önem veriyoruz. Programda çocukların ara tatillerini en nitelikli ve eğlenceli şekilde değerlendirmelerini, üniversite ortamını tanıyıp öğretim üyeleriyle birlikte uygulamalar yapmalarını, bilimin eğlenceli yönlerini keşfetmelerini hedefliyoruz.” sözleriyle Kış Bilim Okulu’ndan beklentilerini ifade etti.

Kış Bilim Okulu, KTO Karatay Üniversitesi’nde 24 Ocak Cuma günü sona erecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (