( (

Kızılörenli Şehidin Künyesi Kızılören Dağı Zirvesinde

Gündem 06.01.2020 - 12:35, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Kızılörenli Şehidin Künyesi Kızılören Dağı Zirvesinde

1994 Yılında Şırnak Cudi Dağı’nda Şehit Olan Musa Kaya, “Şehitler Zirvelerde” Projesi Kapsamında Anıldı.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesinin organize ettiği Şehitler Zirvelerde projesi kapsamında, şehitlerimizi anmak ve aziz hatıralarını yaşatmak için zirve tırmanışları gerçekleştiriliyor. Şehit künyelerinin zirveye bırakıldığı tırmanışları, dernek gönüllüsü dağcı Cemal Odabaşı yapıyor.               Proje kapsamındaki tırmanışların üçüncüsü, Şehit Musa Kaya anısına 2 bin 193 rakımlı Kızılören Dağında gerçekleştirildi. Deniz Piyade Er Musa Kaya, 27 Aralık 1994’te, gönüllü olarak gittiği Şırnak Cudi Dağı’nda teröristlerle girilen silahlı çatışma sonucunda şehit düştü. Tekke Mezarlığında ebedi istirahatgâhında bulunan, Konya Kızılören doğumlu, 8 çocuklu bir ailenin 2. çocuğu olan Musa Kaya, bundan 26 yıl önce şehit oldu.               Dağcı Cemal Odabaşı: “Taşıdığım En Güzel Yük!”             Şehitlerimizin aziz hatıralarını canlı tutmak ve onlara selam göndermek amacıyla Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi adına tırmanışlar gerçekleştirdiğini söyleyen Dağcı Cemal Odabaşı, “Şehitler Zirvelerde projesi kapsamında yaptığımız zirve yürüyüşlerinin üçüncüsünü Şehit Musa Kaya için yaptık. Kendisi Kızılörenli olduğu için Kızılören Dağı’na tırmandık. Künyesini Kızılören Dağı’na bırakıp aziz hatırasını yad ettik. Zirve tırmanışları sırasında şimdiye kadar taşıdığım en güzel yük bu ‘künye’ler.” dedi.                         Şehitler Zirvelerde yürüyüşlerine Suriye’de şehit düşen Yunus Mermer anısına 2 bin 995 rakımlı Isparta Anamas Dağları Dedegöl Zirvesi ile başlandığını, ikinci zirvenin Şehit Fikret Dinçer anısına 3268 rakımlı Aksaray ilindeki Hasan Dağı’nda gerçekleştirildiğini ifade eden Cemal Odabaşı, “8 saat süren 27 km’lik Kızılören Dağı tırmanışı ile üçüncü zirvemizi gerçekleştirdik. Şehit Künyemizi bıraktık. Vatan uğruna şehit düşenleri unutmayacağız. Şehidimizin babası Kazım Kaya’nın da ellerinden öpüyorum. Bu vesileyle tekrar Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.
1994 Yılında Şırnak Cudi Dağı’nda Şehit Olan Musa Kaya, “Şehitler Zirvelerde” Projesi Kapsamında Anıldı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesinin organize ettiği Şehitler Zirvelerde projesi kapsamında, şehitlerimizi anmak ve aziz hatıralarını yaşatmak için zirve tırmanışları gerçekleştiriliyor. Şehit künyelerinin zirveye bırakıldığı tırmanışları, dernek gönüllüsü dağcı Cemal Odabaşı yapıyor.

 

            Proje kapsamındaki tırmanışların üçüncüsü, Şehit Musa Kaya anısına 2 bin 193 rakımlı Kızılören Dağında gerçekleştirildi. Deniz Piyade Er Musa Kaya, 27 Aralık 1994’te, gönüllü olarak gittiği Şırnak Cudi Dağı’nda teröristlerle girilen silahlı çatışma sonucunda şehit düştü. Tekke Mezarlığında ebedi istirahatgâhında bulunan, Konya Kızılören doğumlu, 8 çocuklu bir ailenin 2. çocuğu olan Musa Kaya, bundan 26 yıl önce şehit oldu.

 

            Dağcı Cemal Odabaşı:

“Taşıdığım En Güzel Yük!”

            Şehitlerimizin aziz hatıralarını canlı tutmak ve onlara selam göndermek amacıyla Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi adına tırmanışlar gerçekleştirdiğini söyleyen Dağcı Cemal Odabaşı, “Şehitler Zirvelerde projesi kapsamında yaptığımız zirve yürüyüşlerinin üçüncüsünü Şehit Musa Kaya için yaptık. Kendisi Kızılörenli olduğu için Kızılören Dağı’na tırmandık. Künyesini Kızılören Dağı’na bırakıp aziz hatırasını yad ettik. Zirve tırmanışları sırasında şimdiye kadar taşıdığım en güzel yük bu ‘künye’ler.” dedi.

           

            Şehitler Zirvelerde yürüyüşlerine Suriye’de şehit düşen Yunus Mermer anısına 2 bin 995 rakımlı Isparta Anamas Dağları Dedegöl Zirvesi ile başlandığını, ikinci zirvenin Şehit Fikret Dinçer anısına 3268 rakımlı Aksaray ilindeki Hasan Dağı’nda gerçekleştirildiğini ifade eden Cemal Odabaşı, “8 saat süren 27 km’lik Kızılören Dağı tırmanışı ile üçüncü zirvemizi gerçekleştirdik. Şehit Künyemizi bıraktık. Vatan uğruna şehit düşenleri unutmayacağız. Şehidimizin babası Kazım Kaya’nın da ellerinden öpüyorum. Bu vesileyle tekrar Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (