( (

Aracınızın Kışlık Bakımı Önemli

Gündem 31.12.2019 - 12:03, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Aracınızın Kışlık Bakımı Önemli

Tornacılar Odası Başkanı Emin Baranok vatandaşın kışlık araç bakımını mutlaka yaptırmaları gerektiğini aksi takdirde zor durumda kalabileceklerini söyledi.
Baranok, “Araçlarda yağ, lastik, antifiriz ve ön düzen bakımları mutlaka yapılmalı. Bu saydıklarımızın hepsi aracımızın kış günlerinde can damarıdır. Vatandaşlarımız can güvenlikleri için araçlarında kaliteli yağ kullanıp kış lastiklerini mutlaka takmaları gerekir. Kalitesiz yağ donar ve aracın motorunun daha çabuk yıpranmasını sağlar. Yağın sentetiği önemlidir buda kaliteli yağlarda daha yoğundur. Kış lastiği ise aracın yola daha iyi tutunmasını sağlayarak kayma riskini minimuma indirir” dedi.   Yağ ve antifrizini değiştirin   Sanayi sitesinde yağ değişim ve periyodik bakım ustası Mehmet Ertürk, araçların kışlık bakımının yapılmadığı takdirde ciddi zararlara yol açabileceğini belirterek; “Araçlar kışa hazırlanırken motor yağı, hava ve yakıt filtreleri, klima filtresi ve antifriz çok önemli. Bakımlar yapılmadığı takdirde büyük maliyetlere yol açabiliyor. Eğer araçta antifriz olmazsa araç geç çalışır ve motor donabilir. Antifriz hem motor içerisinde paslanmayı engeller, hem de motorun soğutma sisteminin donmasını ve kış aylarında radyatörün donarak patlama ihtimalini ortadan kaldırır. Yağ bakımında ise kaliteli yağ kullanılmalı aksi takdirde motor içerisinde yağ donar. Buda aracın çalışma esnasında araca zarar verebilir. Vatandaşlarımızı maddi kayıp yaşamamaları için mutlaka kışlık bakım yaptırmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.   Rot ve Balans farklıdır   Rot balans ustası Mevlüt Turgut ise aracın ön düzeninde önemli olanın rot olduğuna değinerek, “İnsanlar rot balans deyince bunun ikisinin aynı şey olduğunu düşünüyor. Ancak bunlar farklı şeyler. Rot aracın ön düzende en önemli yürüyen aksamıdır. Mutlaka kontrol edilerek yıpranma ve bozulma varsa değiştirmek gerekir. Çünkü lastiklerin bağlı olduğu en önemli parçadır. Balans ayarı ise lastiğin dönmesiyle ilgili aksaklıktır buda kontrol edilerek bakımı yapılmalı. Kış lastikleri kullanılmalı çünkü kış lastikleri hava sıcaklığı eksinin altına indiği zaman yola daha iyi tutunmayı ve aracın kayarak savrulmasını önler.   Kış lastikleri   -Yapısı sayesinde yaz lastiklerine göre kış aylarında daha iyi yol tutar   -Özel deseni sayesinde karlı zeminde daha iyi çekiş sağlar   -Yaz lastiklerine oranla karlı/buzlu/ıslak zeminde daha kısa fren mesafesine sahiptir” şeklinde konuştu.   Akünün yükü hafifletmeli   Oto Elektrik ustası İbrahim Bıyık ise kış aylarında Akünün bakımının yapılması gerektiğini varsa elektrik kaçaklarının engellenerek dizellerde ısıtma bujileri, benzinlilerde ateşleme bujisi ve bobin bakımları ihmal edilmemesi ve cam sularının depolarına boya içermeyen cam sularının konulması gerektiğine vurgu yaptı. Bıyık ayrıca kış aylarında cam sileceklerinin gece kaldırılması gerekiyor dedi.
Tornacılar Odası Başkanı Emin Baranok vatandaşın kışlık araç bakımını mutlaka yaptırmaları gerektiğini aksi takdirde zor durumda kalabileceklerini söyledi.

Baranok, “Araçlarda yağ, lastik, antifiriz ve ön düzen bakımları mutlaka yapılmalı. Bu saydıklarımızın hepsi aracımızın kış günlerinde can damarıdır. Vatandaşlarımız can güvenlikleri için araçlarında kaliteli yağ kullanıp kış lastiklerini mutlaka takmaları gerekir. Kalitesiz yağ donar ve aracın motorunun daha çabuk yıpranmasını sağlar. Yağın sentetiği önemlidir buda kaliteli yağlarda daha yoğundur. Kış lastiği ise aracın yola daha iyi tutunmasını sağlayarak kayma riskini minimuma indirir” dedi.

 

Yağ ve antifrizini değiştirin

 

Sanayi sitesinde yağ değişim ve periyodik bakım ustası Mehmet Ertürk, araçların kışlık bakımının yapılmadığı takdirde ciddi zararlara yol açabileceğini belirterek; “Araçlar kışa hazırlanırken motor yağı, hava ve yakıt filtreleri, klima filtresi ve antifriz çok önemli. Bakımlar yapılmadığı takdirde büyük maliyetlere yol açabiliyor. Eğer araçta antifriz olmazsa araç geç çalışır ve motor donabilir. Antifriz hem motor içerisinde paslanmayı engeller, hem de motorun soğutma sisteminin donmasını ve kış aylarında radyatörün donarak patlama ihtimalini ortadan kaldırır. Yağ bakımında ise kaliteli yağ kullanılmalı aksi takdirde motor içerisinde yağ donar. Buda aracın çalışma esnasında araca zarar verebilir. Vatandaşlarımızı maddi kayıp yaşamamaları için mutlaka kışlık bakım yaptırmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

 

Rot ve Balans farklıdır

 

Rot balans ustası Mevlüt Turgut ise aracın ön düzeninde önemli olanın rot olduğuna değinerek, “İnsanlar rot balans deyince bunun ikisinin aynı şey olduğunu düşünüyor. Ancak bunlar farklı şeyler. Rot aracın ön düzende en önemli yürüyen aksamıdır. Mutlaka kontrol edilerek yıpranma ve bozulma varsa değiştirmek gerekir. Çünkü lastiklerin bağlı olduğu en önemli parçadır. Balans ayarı ise lastiğin dönmesiyle ilgili aksaklıktır buda kontrol edilerek bakımı yapılmalı. Kış lastikleri kullanılmalı çünkü kış lastikleri hava sıcaklığı eksinin altına indiği zaman yola daha iyi tutunmayı ve aracın kayarak savrulmasını önler.

 

Kış lastikleri

 

-Yapısı sayesinde yaz lastiklerine göre kış aylarında daha iyi yol tutar

 

-Özel deseni sayesinde karlı zeminde daha iyi çekiş sağlar

 

-Yaz lastiklerine oranla karlı/buzlu/ıslak zeminde daha kısa fren mesafesine sahiptir” şeklinde konuştu.

 

Akünün yükü hafifletmeli

 

Oto Elektrik ustası İbrahim Bıyık ise kış aylarında Akünün bakımının yapılması gerektiğini varsa elektrik kaçaklarının engellenerek dizellerde ısıtma bujileri, benzinlilerde ateşleme bujisi ve bobin bakımları ihmal edilmemesi ve cam sularının depolarına boya içermeyen cam sularının konulması gerektiğine vurgu yaptı. Bıyık ayrıca kış aylarında cam sileceklerinin gece kaldırılması gerekiyor dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (