( (

Yunak'ta Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüyüş

Gündem 29.12.2019 - 10:18, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Yunak'ta Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüyüş

Yunak'ta, 1. Dünya Savaşı'nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekâtı’nın 104. yılı dolayısıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi.
Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa  "Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde" temasıyla düzenlenen etkinliğe yüzlerce kişi katıldı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan yüzlerce kişi, ilk önce Hükümet Konağı önündeki Saat Kulesi Meydanında toplanarak daha sonra tekbirlerle yürüyüşe geçti.  Havanın soğuk olmasına rağmen etkinliğe beklenilenden fazla katılım olurken, katılımcılar adeta dedeleri gibi soğuğu iliklerine kadar htiler.  Yürüyüşe, Yunak Kaymakamı Mehmet Emin Akbulut, Belediye Başkan Yardımcıları Hacı Erşan ve Bekir Coşkun, Ak Parti İlçe Başkanı Tahir Kuru, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Murat Albayrak'ın yanı sıra, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, sivil toplum kuruluşları ile siyasî parti temsilcileri, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.   Yürüyüş, İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde şehitler için yapılan duadan sonra sona erdi.
Yunak'ta, 1. Dünya Savaşı'nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekâtı’nın 104. yılı dolayısıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa  "Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde" temasıyla düzenlenen etkinliğe yüzlerce kişi katıldı.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan yüzlerce kişi, ilk önce Hükümet Konağı önündeki Saat Kulesi Meydanında toplanarak daha sonra tekbirlerle yürüyüşe geçti. 

Havanın soğuk olmasına rağmen etkinliğe beklenilenden fazla katılım olurken, katılımcılar adeta dedeleri gibi soğuğu iliklerine kadar htiler.  Yürüyüşe, Yunak Kaymakamı Mehmet Emin Akbulut, Belediye Başkan Yardımcıları Hacı Erşan ve Bekir Coşkun, Ak Parti İlçe Başkanı Tahir Kuru, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Murat Albayrak'ın yanı sıra, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, sivil toplum kuruluşları ile siyasî parti temsilcileri, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 Yürüyüş, İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde şehitler için yapılan duadan sonra sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (