( (

“Sözcüklerin Gücü Adına” Söyleşisi Yapıldı

Gündem 17.12.2019 - 15:21, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

“Sözcüklerin Gücü Adına” Söyleşisi Yapıldı

Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde Üniversiteli Aktif Gençler Topluluğu (Selçuk Üniak) tarafından Şengül Yiğit ’den “Sözcüklerin Gücü Adına” Söyleşisi gerçekleştirildi.
Süleyman Demirel Kültür Merkez’inde düzenlenen söyleşiye; Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile Eğitim Formatörü Şengül Yiğit, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, “Söz niye söylenir? Yazı ne için yazılır? Şiir neden yazılır? Bunun anlamına göz atacak olursak eskilerin tabiriyle istikamet, kulun yönlerini ve azalarını yaratılış fıtratı üzerine Cenab-ı Hakkın razı olduğu şekilde kullanmasıdır. Mademki insanın birtakım sıfatları, Allah’ın sıfatlarının tecellisi, bir yansıması ise kelamda bunlardan bir tanesidir. Eğer Allah’ın kelam sıfatının tecellisi bir an üzerimizden kesilse tek bir kelam edemeyeceğiz. Sessiz kalacağız. Madem öyle Allah’a olan vefamızı göstermek adına azalarımızı Rabbimizin istikametinde kullanmak bizim sorumluluğumuzdur. Onun için söz hak için yazılır, söylenir. Yazı hak için yazılır, söylenir. Programın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile Eğitim Formatörü Şengül Yiğit, “Tekâmül yolunda ilerleyen aydınlanmış insan gitgide belirli özelliklere ve erdemlere sahip olmaktadır. Bunlardan bazıları koşulsuz sevgi, şefkat, duygudaşlık, yargısız olma, affedicilik, pozitif düşünce, gözlemci olmak, farkında olmak, anı yaşamak. Bu önemli meziyetler tekâmül yolunda kendiliğinden gelişmektedir. Tekâmül bir gelişim, bir bilişim bir olgunlaşma ve dönüşüm işlemidir. İnsanoğlu tekâmül ettikçe bedendeki enerji titreşimi hızlanır, farkındalığı yükselir ve bilinçliliği artar. İnsan ya tekâmül ederek masumlaşır, ya da çukurlaşarak kurnazlaşır. Tekâmül aşamasında Z kuşağına gideceğiz. Z kuşağı He-Man çizgi filmiyle büyüdü. He-Man, ‘Gölgelerinin Gücü Adına’ dedi. He-Man bir kahramandı. Vicdanlı ve kötüleri yok edendi. Peki ya biz kötülüğü ne ile yok ederiz? Sözcüklerimizle yok ederiz. Sözcüklerle şiirsel bir buluşmaya başlamamız gerekmektedir. Sözcükler bir sihirdir. Düşündürür, güldürür, mutlu eder, kederlendirir, keyiflendirir, mest eder, zengin eder. Günümüz toplumundaki insanların en büyük sorunsalı da, doğru sözcüklerle kurulmuş ifadeler doğru ve etkin bir dinlemeyle buluşmadığı için bir anlam ifade etmez” şeklinde konuştu.             Hediye takdiminin ardından toplu fotoğrafla söyleşi son buldu.
Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde Üniversiteli Aktif Gençler Topluluğu (Selçuk Üniak) tarafından Şengül Yiğit ’den “Sözcüklerin Gücü Adına” Söyleşisi gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkez’inde düzenlenen söyleşiye; Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile Eğitim Formatörü Şengül Yiğit, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, “Söz niye söylenir? Yazı ne için yazılır? Şiir neden yazılır? Bunun anlamına göz atacak olursak eskilerin tabiriyle istikamet, kulun yönlerini ve azalarını yaratılış fıtratı üzerine Cenab-ı Hakkın razı olduğu şekilde kullanmasıdır. Mademki insanın birtakım sıfatları, Allah’ın sıfatlarının tecellisi, bir yansıması ise kelamda bunlardan bir tanesidir. Eğer Allah’ın kelam sıfatının tecellisi bir an üzerimizden kesilse tek bir kelam edemeyeceğiz. Sessiz kalacağız. Madem öyle Allah’a olan vefamızı göstermek adına azalarımızı Rabbimizin istikametinde kullanmak bizim sorumluluğumuzdur. Onun için söz hak için yazılır, söylenir. Yazı hak için yazılır, söylenir. Programın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile Eğitim Formatörü Şengül Yiğit, “Tekâmül yolunda ilerleyen aydınlanmış insan gitgide belirli özelliklere ve erdemlere sahip olmaktadır. Bunlardan bazıları koşulsuz sevgi, şefkat, duygudaşlık, yargısız olma, affedicilik, pozitif düşünce, gözlemci olmak, farkında olmak, anı yaşamak. Bu önemli meziyetler tekâmül yolunda kendiliğinden gelişmektedir. Tekâmül bir gelişim, bir bilişim bir olgunlaşma ve dönüşüm işlemidir. İnsanoğlu tekâmül ettikçe bedendeki enerji titreşimi hızlanır, farkındalığı yükselir ve bilinçliliği artar. İnsan ya tekâmül ederek masumlaşır, ya da çukurlaşarak kurnazlaşır. Tekâmül aşamasında Z kuşağına gideceğiz. Z kuşağı He-Man çizgi filmiyle büyüdü. He-Man, ‘Gölgelerinin Gücü Adına’ dedi. He-Man bir kahramandı. Vicdanlı ve kötüleri yok edendi. Peki ya biz kötülüğü ne ile yok ederiz? Sözcüklerimizle yok ederiz. Sözcüklerle şiirsel bir buluşmaya başlamamız gerekmektedir. Sözcükler bir sihirdir. Düşündürür, güldürür, mutlu eder, kederlendirir, keyiflendirir, mest eder, zengin eder. Günümüz toplumundaki insanların en büyük sorunsalı da, doğru sözcüklerle kurulmuş ifadeler doğru ve etkin bir dinlemeyle buluşmadığı için bir anlam ifade etmez” şeklinde konuştu.

            Hediye takdiminin ardından toplu fotoğrafla söyleşi son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (