( (

Yıldırım; “Öğretmenleri Küçük Düşürücü İfadeyi Kimse Kullanamaz.”

Gündem 26.11.2019 - 13:08, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Yıldırım; “Öğretmenleri Küçük Düşürücü İfadeyi Kimse Kullanamaz.”

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarında Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın öğretmeni küçük düşürücü ifadesini eleştiren Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, “Kim olursa olsun hiçbir kimse öğretmenleri küçük düşürücü ifadeyi kullanamaz” diye konuştu.
Eğitim İş Konya Şubesi, Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım ile 24 Kasım Öğretmenler Günü programında Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın öğretmen olduğunu düşündüğü muhabire oturuşu nedeniyle tepki göstermesi ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Eğitim-İş Konya şubesinde düzenlenen Basın açıklamasına Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Genel Sekreter Ebru Sungar, Genel Mali Sekreter Hüseyin Kara, Ankara 3. Nolu şube Başkanı Doğan Dağdelen,  Önceki dönem Genel Başkan Veli Demir, Önceki dönem Genel Sekreter Mehmet Altıntop, Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, yönetim kurulu ve üyeler katıldı. Basın açıklamasında öğretmeni küçük düşürücü ifadenin kabul edilir bir davranış olmadığının üzerinde duran Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, “24 Kasım Öğretmenler Günündeki programda Konya Valisinin konuşma dili ve tavrı Türkiye’deki öğretmenleri derinden üzmüştür. Konya valisinin öğretmenlere onure edici sözler söylemesi yerine alt memur grubu gibi görerek konuşması bizleri ve öğretmenleri rencide etmiştir. Valinin böyle bir topluluk karşısında küçük düşürücü konuşması bir valiye yakışmaz. Kim olursa olsun hiçbir kimse öğretmenleri küçük düşürücü ifadeyi kullanamaz. Bu nedenle yapılan hata, özür dilemesiyle de geçiştiremez. Mülkü idare amiri olsa da bir öğretmeni küçük düşürücü ifadede bulunamaz. Kitle önünde aşağılayamaz. Konya valisinin kırdığı bu pot ve davranışı ders olsun. Türkiye’deki tüm öğretmenlerin mesleklerinin arkasında durmalarını isterken,  yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz.  Meslektaşlarımızın 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum” dedi. Hitap şeklinin bir valiye yakışmadığına dikkat çeken Eğitim- İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, “Haberi ilk duyduğumda inanmak istemedim. Bize gelen ilk bilgi bir öğretmeni azarladığı idi, sonra öğrendik ki bir muhabirmiş. İster öğretmen, ister muhabir isterse bir vatandaş, bir vali kim olursa olsun kimseye azar çekemez. Bu tavır bu hitap şekli ne bize ne de sayın valiye yakışmaz. Ama bizi daha da üzen olay, orada öğretmen sıfatı taşıyanların valinin bu tavrına alkış tutması” diye konuştu.  
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarında Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın öğretmeni küçük düşürücü ifadesini eleştiren Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, “Kim olursa olsun hiçbir kimse öğretmenleri küçük düşürücü ifadeyi kullanamaz” diye konuştu.

Eğitim İş Konya Şubesi, Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım ile 24 Kasım Öğretmenler Günü programında Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın öğretmen olduğunu düşündüğü muhabire oturuşu nedeniyle tepki göstermesi ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

Eğitim-İş Konya şubesinde düzenlenen Basın açıklamasına Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Genel Sekreter Ebru Sungar, Genel Mali Sekreter Hüseyin Kara, Ankara 3. Nolu şube Başkanı Doğan Dağdelen,  Önceki dönem Genel Başkan Veli Demir, Önceki dönem Genel Sekreter Mehmet Altıntop, Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, yönetim kurulu ve üyeler katıldı.

Basın açıklamasında öğretmeni küçük düşürücü ifadenin kabul edilir bir davranış olmadığının üzerinde duran Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, “24 Kasım Öğretmenler Günündeki programda Konya Valisinin konuşma dili ve tavrı Türkiye’deki öğretmenleri derinden üzmüştür. Konya valisinin öğretmenlere onure edici sözler söylemesi yerine alt memur grubu gibi görerek konuşması bizleri ve öğretmenleri rencide etmiştir. Valinin böyle bir topluluk karşısında küçük düşürücü konuşması bir valiye yakışmaz. Kim olursa olsun hiçbir kimse öğretmenleri küçük düşürücü ifadeyi kullanamaz. Bu nedenle yapılan hata, özür dilemesiyle de geçiştiremez. Mülkü idare amiri olsa da bir öğretmeni küçük düşürücü ifadede bulunamaz. Kitle önünde aşağılayamaz. Konya valisinin kırdığı bu pot ve davranışı ders olsun. Türkiye’deki tüm öğretmenlerin mesleklerinin arkasında durmalarını isterken,  yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz.  Meslektaşlarımızın 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

Hitap şeklinin bir valiye yakışmadığına dikkat çeken Eğitim- İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, “Haberi ilk duyduğumda inanmak istemedim. Bize gelen ilk bilgi bir öğretmeni azarladığı idi, sonra öğrendik ki bir muhabirmiş. İster öğretmen, ister muhabir isterse bir vatandaş, bir vali kim olursa olsun kimseye azar çekemez. Bu tavır bu hitap şekli ne bize ne de sayın valiye yakışmaz. Ama bizi daha da üzen olay, orada öğretmen sıfatı taşıyanların valinin bu tavrına alkış tutması” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (