( (

Yöntem’den, Coşkulu Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

Gündem 31.10.2019 - 13:31, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Yöntem’den, Coşkulu Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

Yöntem Selçuklu Yerleşkesinde gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlama programında, öğrencilerin birbirinden güzel etkinlikleri öğrenci velileri ve davetliler tarafından beğenilerken, bayram coşkusu yaşandı.
Cumhuriyet Bayramı kutlamasına, Yöntem Eğitim Kurumları yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri veliler ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı ve Kıbrıs Gazisi Mustafa Buğur, Kıbrıs Gazisi Hikmet Aker,  Kıbrıs Gazisi Yusuf Ziya Uğurlu, Güney Doğu Gazisi Hakan Boran ve davetliler katıldı. Programının açılış konuşmasını yapan Yöntem Eğitim Kurumları İlkokul ve Ortaokul Müdürü Nuri Keleş, “Türk Milleti gururlu olarak Cumhuriyet Bayramımızın kutlamanın hep birlikte coşkusunu yaşıyoruz. Üzerinde bulunduğumuz coğrafya tarihin her döneminde politik, stratejik ve ekonomik cazibe merkezi olmuştur. Bu nedenle zorlu bir coğrafya olarak bilinmektedir. Yaşadığımız bu zorlu coğrafyada var olabilmenin, büyümenin, güçlü ve mutlu olabilmenin temel koşulu birlik ve beraberlik bilincine sahip olmaktır. Aziz milletimiz gücünü ve enerjisini birlik, beraberlik ve kardeşliğinden almaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Bayramımız kutlu olsun.” dedi. Gençlerimiz Cumhuriyetimize Sahip Çıkacaktır Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı ve Kıbrıs Gazisi Mustafa Buğur konuşmasında öğrencilere cumhuriyetimize sahip çıkacak olan sizlersiniz diyerek “Biliyorsunuz Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı gazilerimizden kimse kalmadı. Ebediyete intikal ettiler. Kore gazilerimiz de azaldı. Buradan cumhuriyetimizi şekillendiren gazilerimizle birlikte aramızdan ayrılan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Siz gençlerimizden umutluyuz. Çünkü cumhuriyetimize sizler sahip çıkıp, onu yükselteceksiniz. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını anarken, onlara ve bütün şehitlerimize rahmet diliyorum.” Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Çeşitli halk oyunları gösterileri yapıldı. Okul içindeki Cumhuriyet Bayramı spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Okul korusu tarafından marşlar ve türküler söylendi. Öğrenciler programa katılan gazilerle sohbet ederek birlikte fotoğraf çektirdiler 10 Fen A sınıfı öğrencisi Mehmet Buğra Ceran’ın at sırtında Atatürk’ü canlandırarak bayram kutlama alanında Atatürk’ün, “Evlatlarım! Benim naçiz vücudum,  elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır. Türk ulusunun yaratılışına en uygun olan yönetim, Cumhuriyet'tir. Demokrasi ilkesinin en yeni ve akılcı uygulamasını sağlayan hükümet biçimi cumhuriyettir. Ne mutlu ki Türk'üm ben! Kırmızının bana verdiği aşkla vatan yücedir, şehitler yücedir, Türk kanı yücedir, Cumhuriyet yücedir. Ne Mutlu Türk'üm diyene!" sözünü söylemesi ve öğrencilerin oluşturduğu Türk Bayrağı görüntüsü ve İstiklal Marşı'nın on kıtasını okunması ve bayrak koreografisi programa katılanlara duygusal anlar yaşattı.
Yöntem Selçuklu Yerleşkesinde gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlama programında, öğrencilerin birbirinden güzel etkinlikleri öğrenci velileri ve davetliler tarafından beğenilerken, bayram coşkusu yaşandı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamasına, Yöntem Eğitim Kurumları yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri veliler ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı ve Kıbrıs Gazisi Mustafa Buğur, Kıbrıs Gazisi Hikmet Aker,  Kıbrıs Gazisi Yusuf Ziya Uğurlu, Güney Doğu Gazisi Hakan Boran ve davetliler katıldı.

Programının açılış konuşmasını yapan Yöntem Eğitim Kurumları İlkokul ve Ortaokul Müdürü Nuri Keleş, “Türk Milleti gururlu olarak Cumhuriyet Bayramımızın kutlamanın hep birlikte coşkusunu yaşıyoruz. Üzerinde bulunduğumuz coğrafya tarihin her döneminde politik, stratejik ve ekonomik cazibe merkezi olmuştur. Bu nedenle zorlu bir coğrafya olarak bilinmektedir. Yaşadığımız bu zorlu coğrafyada var olabilmenin, büyümenin, güçlü ve mutlu olabilmenin temel koşulu birlik ve beraberlik bilincine sahip olmaktır. Aziz milletimiz gücünü ve enerjisini birlik, beraberlik ve kardeşliğinden almaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Bayramımız kutlu olsun.” dedi.

Gençlerimiz Cumhuriyetimize Sahip Çıkacaktır

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı ve Kıbrıs Gazisi Mustafa Buğur konuşmasında öğrencilere cumhuriyetimize sahip çıkacak olan sizlersiniz diyerek “Biliyorsunuz Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı gazilerimizden kimse kalmadı. Ebediyete intikal ettiler. Kore gazilerimiz de azaldı. Buradan cumhuriyetimizi şekillendiren gazilerimizle birlikte aramızdan ayrılan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Siz gençlerimizden umutluyuz. Çünkü cumhuriyetimize sizler sahip çıkıp, onu yükselteceksiniz. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını anarken, onlara ve bütün şehitlerimize rahmet diliyorum.”

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Çeşitli halk oyunları gösterileri yapıldı. Okul içindeki Cumhuriyet Bayramı spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Okul korusu tarafından marşlar ve türküler söylendi. Öğrenciler programa katılan gazilerle sohbet ederek birlikte fotoğraf çektirdiler

10 Fen A sınıfı öğrencisi Mehmet Buğra Ceran’ın at sırtında Atatürk’ü canlandırarak bayram kutlama alanında Atatürk’ün, “Evlatlarım! Benim naçiz vücudum,  elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır. Türk ulusunun yaratılışına en uygun olan yönetim, Cumhuriyet'tir. Demokrasi ilkesinin en yeni ve akılcı uygulamasını sağlayan hükümet biçimi cumhuriyettir. Ne mutlu ki Türk'üm ben! Kırmızının bana verdiği aşkla vatan yücedir, şehitler yücedir, Türk kanı yücedir, Cumhuriyet yücedir. Ne Mutlu Türk'üm diyene!" sözünü söylemesi ve öğrencilerin oluşturduğu Türk Bayrağı görüntüsü ve İstiklal Marşı'nın on kıtasını okunması ve bayrak koreografisi programa katılanlara duygusal anlar yaşattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (