( (

Konya Valisi Toprak'tan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Gündem 28.10.2019 - 14:19, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Konya Valisi Toprak'tan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Köklü tarihi şan ve şerefle dolu aziz milletimiz, kurduğu nice devlet ve yaşattığı nice kültürle adalet ve dirayetin temsilcisi olmuştur. Milletimizin karakterine nakış nakış işlenen devlet kültürü ve tecrübesi, en olgun manada 29 Ekim 1923 tarihinde tecelli etmiş ve ilanihaye yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz kurulmuştur.
Bundan 96 yıl evvel, milletimizin kanıyla, canıyla bedel ödeyerek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’miz, Allah’ın izni, yeryüzü coğrafyasındaki tüm mazlum ve masumların duaları ve milletimizin fedakâr gayretleri sayesinde kıyamete kadar bâki kalacaktır. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan Devletimiz, kurulduğu günden bu yana büyümüş ve dünyanın en dikkate şayan devletleri arasında yerini almıştır. Özellikle son dönemlerde Devlet ve milletimizin elbirliği ile çağlar atlayan bir ülke konumuna gelmiş olması, haktan ve doğrudan yana olan herkesin umudunu yükseltmiş; kirli ve karanlık yapıları da yeni fitne arayışlarına yöneltmiştir.  Farklı isim ve kisvelere bürünmüş terör örgütleri tarafından milletimizin birlik ve bütünlüğü ile Devletimizin varlığına kasteden her türlü kirli girişim, bundan evvel nasıl boşa çıkmışsa bundan sonra da boşa çıkacaktır. Bunun son örneği olarak da Barış Pınarı Harekatı ile Devletimiz güçlü Ordumuz ve milletimizin desteğiyle terör örgütlerinin heveslerini kursaklarında bırakmıştır.  Güvenlik güçlerimizin, vatan sınırlarımızın içinde ve dışında gösterdikleri kahramanlıklar ve her daim onların yanında olan millî irade, ihanet şebekelerine ve art niyetli dış mihraklara asla geçit vermeyecektir. Şehitliği peygamberlikten sonraki en ulvi makam sayan bir inancın mensupları olarak, 1923’te nice yokluk ve zorluk içerisinde kurduğumuz bu Devleti, yine canlarımızı feda etme uğruna ilelebet yaşatacak, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmada emin adımlarla ilerleyecek ve ecdadımızdan aldığımız kutlu emaneti, çocuklarımıza ve torunlarımıza daha güçlü bir şekilde teslim edeceğiz.  Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılmak ve bu vatanı korumak uğrunda canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 96. Yıldönümü vesilesiyle Konyalı hemşerilerimin ve aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. 
Köklü tarihi şan ve şerefle dolu aziz milletimiz, kurduğu nice devlet ve yaşattığı nice kültürle adalet ve dirayetin temsilcisi olmuştur. Milletimizin karakterine nakış nakış işlenen devlet kültürü ve tecrübesi, en olgun manada 29 Ekim 1923 tarihinde tecelli etmiş ve ilanihaye yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz kurulmuştur.

Bundan 96 yıl evvel, milletimizin kanıyla, canıyla bedel ödeyerek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’miz, Allah’ın izni, yeryüzü coğrafyasındaki tüm mazlum ve masumların duaları ve milletimizin fedakâr gayretleri sayesinde kıyamete kadar bâki kalacaktır.


Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan Devletimiz, kurulduğu günden bu yana büyümüş ve dünyanın en dikkate şayan devletleri arasında yerini almıştır. Özellikle son dönemlerde Devlet ve milletimizin elbirliği ile çağlar atlayan bir ülke konumuna gelmiş olması, haktan ve doğrudan yana olan herkesin umudunu yükseltmiş; kirli ve karanlık yapıları da yeni fitne arayışlarına yöneltmiştir. 


Farklı isim ve kisvelere bürünmüş terör örgütleri tarafından milletimizin birlik ve bütünlüğü ile Devletimizin varlığına kasteden her türlü kirli girişim, bundan evvel nasıl boşa çıkmışsa bundan sonra da boşa çıkacaktır. Bunun son örneği olarak da Barış Pınarı Harekatı ile Devletimiz güçlü Ordumuz ve milletimizin desteğiyle terör örgütlerinin heveslerini kursaklarında bırakmıştır. 


Güvenlik güçlerimizin, vatan sınırlarımızın içinde ve dışında gösterdikleri kahramanlıklar ve her daim onların yanında olan millî irade, ihanet şebekelerine ve art niyetli dış mihraklara asla geçit vermeyecektir.


Şehitliği peygamberlikten sonraki en ulvi makam sayan bir inancın mensupları olarak, 1923’te nice yokluk ve zorluk içerisinde kurduğumuz bu Devleti, yine canlarımızı feda etme uğruna ilelebet yaşatacak, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmada emin adımlarla ilerleyecek ve ecdadımızdan aldığımız kutlu emaneti, çocuklarımıza ve torunlarımıza daha güçlü bir şekilde teslim edeceğiz. 


Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılmak ve bu vatanı korumak uğrunda canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 96. Yıldönümü vesilesiyle Konyalı hemşerilerimin ve aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (