( (

Bektaş; “Toplumun Kimliği Olan Dilimize Sahip Çıkmalıyız.”

Gündem 26.09.2019 - 13:16, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Bektaş; “Toplumun Kimliği Olan Dilimize Sahip Çıkmalıyız.”

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş Dil Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamasında, “Toplumun kimliği olan dilimize sahip çıkarak, gelecek kuşaklara aktarmalıyız” diye konuştu.
Dilin ulusal bilinci oluşturduğunu belirten CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş; “Dil, bir topluma kimliğini ve kişiliğini kazandırır. Bunu bildiği içindir ki Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Dil Devrimi'ni gerçekleştirmiştir. Aynı dili konuşmayan bir toplumun ulus olması, millet olması mümkün değildir. Bir ulus olmanın, ulusal bir kültür yaratmanın koşulu dildir. O nedenledir ki Atatürk dil devrimiyle sadece bir dili yeniden tarih sahnesine çıkarmamış, bir ulusu tarih sahnesine çıkarmıştır. Dil, tarih içinde yaratılan bütün kültürel değerleri ve üretimleri biriktirerek gelecek kuşaklara aktararak, toplumumuzun tasada ve kıvançta birlikteliğini sağlamaktadır. Bu nedenle de dilimizi koruyarak, sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin bir görevi olmalıdır” dedi.   Dilimizi Yabancı Dillerin etkinsinden Uzak Tutmalıyız   Barış Bektaş, dilimizi yabancı dillerin etkisinden uzak tutmalıyız diyerek,“Darbelerden ve özellikle de 12 Eylül darbesinde en çok zarar gören Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası olan Türk Dil Kurumu ve Tarih Kurumudur. Bu kurumların onun vasiyetine uygun olarak eski koşullarda hizmet vermesi sağlanmalıdır. Bu adımlar atıldığında, Atatürk'ün hayali olan Türkçe'nin bilim ve sanat dili olarak gelişmesi Türk toplumunun düşünsel üretkenliğinin artmasını sağladığı gibi, gelecek kuşaklara güçlü bir şekilde aktarılmasını mümkün kılacaktır.  Atatürk’ün "Ülkesini, yüksek istiklalini korumasını bilen Türk Milleti, dilini de yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmalıdır’ sözünden de anlaşılacağı gibi, dilimizi ve özgün yapısını koruyarak yabancı dillerin etkisinden de uzak tutmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Dil Bayramımızı kutluyorum.”  
CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş Dil Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamasında, “Toplumun kimliği olan dilimize sahip çıkarak, gelecek kuşaklara aktarmalıyız” diye konuştu.

Dilin ulusal bilinci oluşturduğunu belirten CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş; “Dil, bir topluma kimliğini ve kişiliğini kazandırır. Bunu bildiği içindir ki Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Dil Devrimi'ni gerçekleştirmiştir. Aynı dili konuşmayan bir toplumun ulus olması, millet olması mümkün değildir. Bir ulus olmanın, ulusal bir kültür yaratmanın koşulu dildir. O nedenledir ki Atatürk dil devrimiyle sadece bir dili yeniden tarih sahnesine çıkarmamış, bir ulusu tarih sahnesine çıkarmıştır. Dil, tarih içinde yaratılan bütün kültürel değerleri ve üretimleri biriktirerek gelecek kuşaklara aktararak, toplumumuzun tasada ve kıvançta birlikteliğini sağlamaktadır. Bu nedenle de dilimizi koruyarak, sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin bir görevi olmalıdır” dedi.

 

Dilimizi Yabancı Dillerin etkinsinden Uzak Tutmalıyız

 

Barış Bektaş, dilimizi yabancı dillerin etkisinden uzak tutmalıyız diyerek,“Darbelerden ve özellikle de 12 Eylül darbesinde en çok zarar gören Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası olan Türk Dil Kurumu ve Tarih Kurumudur. Bu kurumların onun vasiyetine uygun olarak eski koşullarda hizmet vermesi sağlanmalıdır. Bu adımlar atıldığında, Atatürk'ün hayali olan Türkçe'nin bilim ve sanat dili olarak gelişmesi Türk toplumunun düşünsel üretkenliğinin artmasını sağladığı gibi, gelecek kuşaklara güçlü bir şekilde aktarılmasını mümkün kılacaktır.  Atatürk’ün "Ülkesini, yüksek istiklalini korumasını bilen Türk Milleti, dilini de yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmalıdır’ sözünden de anlaşılacağı gibi, dilimizi ve özgün yapısını koruyarak yabancı dillerin etkisinden de uzak tutmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Dil Bayramımızı kutluyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (