( (

Belediye Personeline Siber Güvenlik ve Farkındalık Eğitimi

23.08.2019 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Belediye Personeline Siber Güvenlik ve Farkındalık Eğitimi

 Gelişen teknoloji karşısında bilgi güvenliğinin azaldığı son dönemlerde, Seydişehir Belediyesi tarafından personeline Siber Güvenlik ve farkındalık eğitimi düzenlendi.  Bilgisayar ortamında saklanan bilgilerin ve verilerin güvenliğinin sağlanması ve belediye personelinin bilinçlendirilmesi amacıyla Bilgi güvenliğinin önemi , eposta ve mesajlaşma güvenliği gibi konularda Belediye Düğün Salonunda Belediye Personeline bilgi verildi.  Son yıllarda kurum ve kuruluşların siber saldırılarla karşı karşıya kaldığını hatırlatan Siber Güvenlik Uzmanı Eğitimci Can Ceylan, Belediye personeline temel kavramlar, Bilgi Güvenliği önemi nitelikleri ve tehditleri, Ağ Riskleri, e posta ve mesajlaşma güvenliği, Parola Güvenliği, Taşınabilir Bilgisayar ve mobil Cihaz Güvenliği, PHISNING Oltalama Saldırıları, Zararlı Yazılımlardan Korunma, Güvenlik Yazılımları hakkında bilgiler verdi.  Uzman Ceylan, internet dünyasında karşılaşabilecek virüs, zararlı yazılımlara karşı, personelin dikkat etmesi gereken güvenlik kurallarını anlattı.  Bilgi güvenliğinin en önemli parçası kullanıcı olduğunu kaydeden Ceylan; en büyük tehlike aslında kullanıcıların oluşturdukları güvenlik açıklarıdır. Hackerlerın çoğunlukla kullanıcı hatalarını kullanarak bilgiye ulaşırlar. Kişi kendi şifrelerini ve kurum şifrelerini kimseyle paylaşmamalıdır.  Şifrenizi oluştururken kendinize özel bir yere yazarak rakam, özel karakter ve büyük küçük harflerin kullanılması ile daha güçlü şifrelerin oluşturursunuz”dedi.  

 Gelişen teknoloji karşısında bilgi güvenliğinin azaldığı son dönemlerde, Seydişehir Belediyesi tarafından personeline Siber Güvenlik ve farkındalık eğitimi düzenlendi.


 Bilgisayar ortamında saklanan bilgilerin ve verilerin güvenliğinin sağlanması ve belediye personelinin bilinçlendirilmesi amacıyla Bilgi güvenliğinin önemi , eposta ve mesajlaşma güvenliği gibi konularda Belediye Düğün Salonunda Belediye Personeline bilgi verildi.


 Son yıllarda kurum ve kuruluşların siber saldırılarla karşı karşıya kaldığını hatırlatan Siber Güvenlik Uzmanı Eğitimci Can Ceylan, Belediye personeline temel kavramlar, Bilgi Güvenliği önemi nitelikleri ve tehditleri, Ağ Riskleri, e posta ve mesajlaşma güvenliği, Parola Güvenliği, Taşınabilir Bilgisayar ve mobil Cihaz Güvenliği, PHISNING Oltalama Saldırıları, Zararlı Yazılımlardan Korunma, Güvenlik Yazılımları hakkında bilgiler verdi.


 Uzman Ceylan, internet dünyasında karşılaşabilecek virüs, zararlı yazılımlara karşı, personelin dikkat etmesi gereken güvenlik kurallarını anlattı.


 Bilgi güvenliğinin en önemli parçası kullanıcı olduğunu kaydeden Ceylan; en büyük tehlike aslında kullanıcıların oluşturdukları güvenlik açıklarıdır. Hackerlerın çoğunlukla kullanıcı hatalarını kullanarak bilgiye ulaşırlar. Kişi kendi şifrelerini ve kurum şifrelerini kimseyle paylaşmamalıdır.  Şifrenizi oluştururken kendinize özel bir yere yazarak rakam, özel karakter ve büyük küçük harflerin kullanılması ile daha güçlü şifrelerin oluşturursunuz”dedi.


 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (