( (

Rektör Şahin’den “İhtiyarlar Taburu” Filminin Setine Ziyaret

Gündem 02.08.2019 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Rektör Şahin’den “İhtiyarlar Taburu” Filminin Setine Ziyaret

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, yönetmenliği ve senaristliği Selçuk Üniversitesi mezunu Fatih Sezgin tarafından yapılan yapımcılığını ise Erkamedya ile Anadolu Drama Sanatları’nın üstelendiği “İhtiyarlar Taburu” adlı filmin Zazadin Hanındaki film setini ziyaret etti.      Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından, yüzlerce proje arasından ilk uzun metraj film yapım desteği alan “İhtiyarlar Taburu” adlı filmin çekimlerini izleyen Rektör Şahin, filmin yönetmeni Fatih Sezgin’den filmin senaryosu ve çekimler hakkında bilgiler aldı. Hayatlarının geri kalan kısmını Gaziler Derneğinde geçiren 5 Kore Gazisinin Suriye’deki savaşa kayıtsız kalamayarak, Kore’de cesurca savaştıkları günleri hatırlayıp o günlerin heyecanına kapılarak Suriye’ye doğru çıktıkları bir yol hikâyesinin anlatıldığı “İhtiyarlar Taburu” filminin tüm sahneleri Konya’da çekiliyor.   Rektör Şahin, set görevlileri ve filmde rol alan oyuncularla film hakkında sohbet etti.  Rektör Mustafa Şahin’in film seti ziyareti, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi. Ulusal ve uluslararası önemli birçok festivale katılacak olan “İhtiyarlar Taburu” filmi 2020 yılında izleyicisiyle buluşacak.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, yönetmenliği ve senaristliği Selçuk Üniversitesi mezunu Fatih Sezgin tarafından yapılan yapımcılığını ise Erkamedya ile Anadolu Drama Sanatları’nın üstelendiği “İhtiyarlar Taburu” adlı filmin Zazadin Hanındaki film setini ziyaret etti.   


 


Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından, yüzlerce proje arasından ilk uzun metraj film yapım desteği alan İhtiyarlar Taburu” adlı filmin çekimlerini izleyen Rektör Şahin, filmin yönetmeni Fatih Sezgin’den filmin senaryosu ve çekimler hakkında bilgiler aldı.


Hayatlarının geri kalan kısmını Gaziler Derneğinde geçiren 5 Kore Gazisinin Suriye’deki savaşa kayıtsız kalamayarak, Kore’de cesurca savaştıkları günleri hatırlayıp o günlerin heyecanına kapılarak Suriye’ye doğru çıktıkları bir yol hikâyesinin anlatıldığı “İhtiyarlar Taburu” filminin tüm sahneleri Konya’da çekiliyor.  


Rektör Şahin, set görevlileri ve filmde rol alan oyuncularla film hakkında sohbet etti. 


Rektör Mustafa Şahin’in film seti ziyareti, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.


Ulusal ve uluslararası önemli birçok festivale katılacak olan “İhtiyarlar Taburu” filmi 2020 yılında izleyicisiyle buluşacak.



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (