( (

Alemdar: Gazetecilik Meslek Yasası’na İhtiyaç Duymaktadır

Gündem 24.07.2019 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Alemdar: Gazetecilik Meslek Yasası’na İhtiyaç Duymaktadır

 Başkan Alemdar, yaptığı açıklamada, basın sektöründe yıllardır dile getirilen mesleki düzenlemelerin zaman geçirilmeden gerçekleşmesi gerektiğini söyledi. Medya sektörüne genel olarak bakıldığında, çalışma koşullarından mesleki standartlara, elektronik habercilikten gazeteciliğin birçok alanına kadar bir dizi sorun acil çözüm beklediğini ifade eden Alemdar, “Türk basını öncelikle, gazetecilik mesleğini ve bu mesleği kimlerin yapabileceğini düzenleyen ‘Gazetecilik Meslek Yasası’na ihtiyaç duymaktadır. Çağrımız; siyasetçilerin, bürokratların, hukukçuların ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ile diğer meslek kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla çalışma gruplarının oluşturulması, kanun teklifi hazırlanması ve Gazetecilik Meslek Yasası’nın ülkemize kazandırılmasıdır” dedi. Başkan Alemdar, açıklamasının devamında, “Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak, gazetelerin Basın İlan Kurumu gelirlerinde 1 Temmuz 2019 tarihinde yürürlüğe giren 'vergi borcu yoktur' yazısının yer aldığı madde değişikliği ile icra iflas ilanlarına ilişkin düzenlemenin tekrar gözden geçirilmesini ve bu sorunların gündemden kalkmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.  

 Başkan Alemdar, yaptığı açıklamada, basın sektöründe yıllardır dile getirilen mesleki düzenlemelerin zaman geçirilmeden gerçekleşmesi gerektiğini söyledi. Medya sektörüne genel olarak bakıldığında, çalışma koşullarından mesleki standartlara, elektronik habercilikten gazeteciliğin birçok alanına kadar bir dizi sorun acil çözüm beklediğini ifade eden Alemdar, “Türk basını öncelikle, gazetecilik mesleğini ve bu mesleği kimlerin yapabileceğini düzenleyen ‘Gazetecilik Meslek Yasası’na ihtiyaç duymaktadır. Çağrımız; siyasetçilerin, bürokratların, hukukçuların ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ile diğer meslek kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla çalışma gruplarının oluşturulması, kanun teklifi hazırlanması ve Gazetecilik Meslek Yasası’nın ülkemize kazandırılmasıdır” dedi.


Başkan Alemdar, açıklamasının devamında, “Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak, gazetelerin Basın İlan Kurumu gelirlerinde 1 Temmuz 2019 tarihinde yürürlüğe giren 'vergi borcu yoktur' yazısının yer aldığı madde değişikliği ile icra iflas ilanlarına ilişkin düzenlemenin tekrar gözden geçirilmesini ve bu sorunların gündemden kalkmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.


 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (