( (

Hadim’in Yüksek Kesimlerinde Kiraz İhracatı “Kasap Ahmet” İle Başladı

Gündem 05.07.2019 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Hadim’in Yüksek Kesimlerinde Kiraz İhracatı “Kasap Ahmet” İle Başladı

Konya’da Akşehir ve Ereğli’nin ardından, Toros Dağlarının eteklerindeki Hadim İlçesinde yetiştirilen Napolyon cinsi kiraz üretimi gelecek vaat ediyor. İhracata yönelik üretilen Napolyon cinsi kiraz, Avrupa ve ABD başta olmak üzere çeşitli ülkülerdeki firmalar tarafından daha çiçek döneminde iken alıcı bulmaya başlıyor. Alçak kesimlerde Haziran ayının ilk haftasında başlayan hasat, yüksek kesimlerde ise ağustos sonlarına kadar sürüyor. Avrupa ülkelerine ihraç etmek üzere Hadim’den ilk kiraz yüklü tır’ı “Kasap Ahmet” yola çıkardı. Hadim’de ilk kiraz alımına başlayan “Kasap Ahmet” lakabıyla tanınan Ahmet Ali Özkan Hadim kirazının kilosunu 6 liradan alarak sezonu açtı.

Konya’da Akşehir ve Ereğli’nin ardından, Toros Dağlarının eteklerindeki Hadim İlçesinde yetiştirilen Napolyon cinsi kiraz üretimi gelecek vaat ediyor.


İhracata yönelik üretilen Napolyon cinsi kiraz, Avrupa ve ABD başta olmak üzere çeşitli ülkülerdeki firmalar tarafından daha çiçek döneminde iken alıcı bulmaya başlıyor.


Alçak kesimlerde Haziran ayının ilk haftasında başlayan hasat, yüksek kesimlerde ise ağustos sonlarına kadar sürüyor.


Avrupa ülkelerine ihraç etmek üzere Hadim’den ilk kiraz yüklü tır’ı “Kasap Ahmet” yola çıkardı.


Hadim’de ilk kiraz alımına başlayan “Kasap Ahmet” lakabıyla tanınan Ahmet Ali Özkan Hadim kirazının kilosunu 6 liradan alarak sezonu açtı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (