( (

Müzebüs’ün Yeni Durağı Konya

Gündem 01.04.2019 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Müzebüs’ün Yeni Durağı Konya

 Bu eğitim ve öğretim yılında 28 ilde 130 okulu ziyaret edecek olan Müzebüs’ün yeni durağı Konya olacak.  Kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacıyla Rahmi M. Koç Müzesi’nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor. Yeni eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna başlayan Müzebüs, Konya’da öğrencilerle buluşacak.  Müzebüs’ün Konya turu, 1 Nisan tarihinde Meram ilçesinde Ticaret Borsası Ortaokulu ile başlayacak. Müzebüs, 2 Nisan tarihinde Altıntekin ilçesinde Akincilar Fatih İlkokulu’nu, 3 Nisan tarihinde Akröen ilçesinde Mustafa Çetin Ortaokulu’nu ve 4 Nisan tarihinde Cihanbeyli ilçesinde Seniha Belgin İlkokulu’nu ziyaret edecek. Müzebüs, son olarak 5 Nisan tarihinde Karatay ilçesinde Yarma İlkokulu’na konuk olacak.   Müze görmeyen çocuk kalmayacak Yola çıktığı günden bu yana  2.239 okulun 485.280 öğrencisine ulaşan gezici müze, bu yıl da 30 ilde 130 okul ve 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.  Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor.  Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor. Müzebüs’ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor.

 Bu eğitim ve öğretim yılında 28 ilde 130 okulu ziyaret edecek olan Müzebüs’ün yeni durağı Konya olacak.


 Kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacıyla Rahmi M. Koç Müzesi’nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor. Yeni eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna başlayan Müzebüs, Konya’da öğrencilerle buluşacak.


 Müzebüs’ün Konya turu, 1 Nisan tarihinde Meram ilçesinde Ticaret Borsası Ortaokulu ile başlayacak. Müzebüs, 2 Nisan tarihinde Altıntekin ilçesinde Akincilar Fatih İlkokulu’nu, 3 Nisan tarihinde Akröen ilçesinde Mustafa Çetin Ortaokulu’nu ve 4 Nisan tarihinde Cihanbeyli ilçesinde Seniha Belgin İlkokulu’nu ziyaret edecek. Müzebüs, son olarak 5 Nisan tarihinde Karatay ilçesinde Yarma İlkokulu’na konuk olacak.


 


Müze görmeyen çocuk kalmayacak


Yola çıktığı günden bu yana  2.239 okulun 485.280 öğrencisine ulaşan gezici müze, bu yıl da 30 ilde 130 okul ve 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.


 Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor.


 Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor. Müzebüs’ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (