( (

Sosyal Hizmette En önemli Şey İnsan İlişkileridir

Gündem 21.03.2019 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Sosyal Hizmette En önemli Şey İnsan İlişkileridir

 Üniversite kampüsünde gerçekleştirilen programa çeşitli üniversitelerden sosyal hizmet öğrencileri yoğun katılım gösterdi. Programda konuşan Konya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Erdoğan “Bu yılın dünya sosyal hizmet teması insan ilişkilerinin önemi olarak belirlendi. Sosyal hizmet uzmanları için insan ilişkilerinin her müdahalenin anahtarıdır ve tüm sosyal hizmet uzmanları mesleki ilişki kurma ve sürdürme becerisine sahip olmalıdır.” dedi. Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamil Alptekin ise sosyal hizmet eğitiminin önemine vurgu yaparak “Sosyal hizmet eğitiminde alan uygulaması, süpervizyon desteği, sınıf içi etkinlikler ve pratik uygulamalar birbirleriyle bütünleştirilmesi gereken ilkelerdir.” ifadelerini kullandı.  Programın sonunda Prof. Dr. Alptekin, gelişen sosyal hizmet eğitiminin mevcut durumunu, yaptığı araştırma sonuçları üzerinden dinleyicilerle paylaştı.

 Üniversite kampüsünde gerçekleştirilen programa çeşitli üniversitelerden sosyal hizmet öğrencileri yoğun katılım gösterdi.


Programda konuşan Konya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Erdoğan “Bu yılın dünya sosyal hizmet teması insan ilişkilerinin önemi olarak belirlendi. Sosyal hizmet uzmanları için insan ilişkilerinin her müdahalenin anahtarıdır ve tüm sosyal hizmet uzmanları mesleki ilişki kurma ve sürdürme becerisine sahip olmalıdır.” dedi.


Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamil Alptekin ise sosyal hizmet eğitiminin önemine vurgu yaparak “Sosyal hizmet eğitiminde alan uygulaması, süpervizyon desteği, sınıf içi etkinlikler ve pratik uygulamalar birbirleriyle bütünleştirilmesi gereken ilkelerdir.” ifadelerini kullandı.


 Programın sonunda Prof. Dr. Alptekin, gelişen sosyal hizmet eğitiminin mevcut durumunu, yaptığı araştırma sonuçları üzerinden dinleyicilerle paylaştı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (