( (

CHP Karatay’dan, STK’lara Ziyaret

Siyaset 29.01.2019 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

CHP Karatay’dan, STK’lara Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Karatay İlçe başkanlığı, Karatay Ziraat Odası, Karatay Sebzeciler Birliği, Karatay Sütçüler Birliği, Meram Sütçüler Birliği ve Selçuklu Sütçüler Birliğine ve diğer odalara ziyarette bulunarak sorunlarını dinledi. Ziyaretleri değerlendiren CHP Karatay İlçe Başkanı Refik Serttaş STK’ların önemli olduğunu belirterek,“Sivil Toplum Kuruluşları(STK) bizim için önemlidir. Toplumsal birlikte önemli görevleri yerine getirmektedirler.  Ziyaretlerimizde onların sorunlarını dinledik. Bu sorunları genel merkezimize iletip, çözümünün de takipçisi olacağız. Her zaman olduğu gibi, partimiz CHP STK’ların yanında olmaya devam edecektir. Onların sorunlarını takip edecektir” dedi. Piyasaların Dengeleri Bozuldu Piyasaların tüm dengelerinin kaybettiğini belirten CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener,“ Ülkemizin içinde bulunduğu süreçte ekonomik krizden dolayı piyasaların tüm dengesi bozuldu. Üreticilerimizin ürettiği ürünler artık para etmiyor.  İktidar daha önceleri sokakta gezip konuşabiliyordu. Onlarda kriz farkındadır. Meslek odalarımız ve birliklerin sorunları bellidir. Çözüm noktasında doğru dürüst bir gelişme yaşanmıyor. Bir sorununda olduğunun da farkında değiller. Girdilerin yüksekliği üreticilerimizi oldukça zorluyor. Pahalı üretip, ucuza satmasından dolayı da zarar içindedir.” Sistem Karmaşası Yaşanıyor Sistem karmaşasının yaşandığını söyleyen Abdüllatif Şener, “ Mecliste değişim dönemi yaşanıyor. Vekil sayısının artmasına rağmen, işlevsellik kayboldu. Ülkemizin ve mesleki odalarımızın, birliklerimizin sorunlarının çözümünü yönelik rast gele yasalar çıkartılıyor. Mecliste kanunlarla ilgili birimlerin kurulması zarurettir.  Her parti gidebilir ve gelebilir. Ama hiç gitme endişesi yoksa şımarır. Ülkenin sorunlarının çözümüne yönelmez, bugün olduğu gibi.  Artık önümüzde bir seçim var. Kararı vatandaş verecektir. Vatandaşlarımız alternatife inanmalıdır. İktidarın gitme zamanı gelmiştir” diye konuştu. Üretilen Ürünler Para Etmiyor Odalar ve sütçüler Birliği başkanları sorunlarını hakkında şunları dile getirdi: “Maliyetler iki veya üç katı arttı. Hiçte iyi durumda değiliz. Sorunlarımızın çözümü noktasında görüşmelerimiz sürüyor. Tarımda bölgesel sıkıntılar vardır. Üç yıldır kuraklık yaşadık.  Bundan dolayı da borçlandık.  Bu borçlarımızın ertelenmesine rağmen ödemede zorlanıyoruz. Bunun yanında ürettiğimiz mahsuller ve ürünler de para etmiyor.  Üreticilerimizin yüzde 80’ni borçludur. Bu şartlar altında kar etmiyoruz. Türkiye’nin kaderi tarım ve hayvancılığa bağlı olup, sahip çıkılmalıdır. Ancak tarım hayvancılıkta ithale yönelmek bizleri zor durumda bırakıyor. Artık ithale son verilerek, üreticimiz ve çiftçimiz yeterince desteklenmelidir” diye konuştular.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Karatay İlçe başkanlığı, Karatay Ziraat Odası, Karatay Sebzeciler Birliği, Karatay Sütçüler Birliği, Meram Sütçüler Birliği ve Selçuklu Sütçüler Birliğine ve diğer odalara ziyarette bulunarak sorunlarını dinledi.


Ziyaretleri değerlendiren CHP Karatay İlçe Başkanı Refik Serttaş STK’ların önemli olduğunu belirterek,“Sivil Toplum Kuruluşları(STK) bizim için önemlidir. Toplumsal birlikte önemli görevleri yerine getirmektedirler.  Ziyaretlerimizde onların sorunlarını dinledik. Bu sorunları genel merkezimize iletip, çözümünün de takipçisi olacağız. Her zaman olduğu gibi, partimiz CHP STK’ların yanında olmaya devam edecektir. Onların sorunlarını takip edecektir” dedi.


Piyasaların Dengeleri Bozuldu


Piyasaların tüm dengelerinin kaybettiğini belirten CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener,“ Ülkemizin içinde bulunduğu süreçte ekonomik krizden dolayı piyasaların tüm dengesi bozuldu. Üreticilerimizin ürettiği ürünler artık para etmiyor.  İktidar daha önceleri sokakta gezip konuşabiliyordu. Onlarda kriz farkındadır. Meslek odalarımız ve birliklerin sorunları bellidir. Çözüm noktasında doğru dürüst bir gelişme yaşanmıyor. Bir sorununda olduğunun da farkında değiller. Girdilerin yüksekliği üreticilerimizi oldukça zorluyor. Pahalı üretip, ucuza satmasından dolayı da zarar içindedir.”


Sistem Karmaşası Yaşanıyor


Sistem karmaşasının yaşandığını söyleyen Abdüllatif Şener, “ Mecliste değişim dönemi yaşanıyor. Vekil sayısının artmasına rağmen, işlevsellik kayboldu. Ülkemizin ve mesleki odalarımızın, birliklerimizin sorunlarının çözümünü yönelik rast gele yasalar çıkartılıyor. Mecliste kanunlarla ilgili birimlerin kurulması zarurettir.  Her parti gidebilir ve gelebilir. Ama hiç gitme endişesi yoksa şımarır. Ülkenin sorunlarının çözümüne yönelmez, bugün olduğu gibi.  Artık önümüzde bir seçim var. Kararı vatandaş verecektir. Vatandaşlarımız alternatife inanmalıdır. İktidarın gitme zamanı gelmiştir” diye konuştu.


Üretilen Ürünler Para Etmiyor


Odalar ve sütçüler Birliği başkanları sorunlarını hakkında şunları dile getirdi: “Maliyetler iki veya üç katı arttı. Hiçte iyi durumda değiliz. Sorunlarımızın çözümü noktasında görüşmelerimiz sürüyor. Tarımda bölgesel sıkıntılar vardır. Üç yıldır kuraklık yaşadık.  Bundan dolayı da borçlandık.  Bu borçlarımızın ertelenmesine rağmen ödemede zorlanıyoruz. Bunun yanında ürettiğimiz mahsuller ve ürünler de para etmiyor.  Üreticilerimizin yüzde 80’ni borçludur. Bu şartlar altında kar etmiyoruz. Türkiye’nin kaderi tarım ve hayvancılığa bağlı olup, sahip çıkılmalıdır. Ancak tarım hayvancılıkta ithale yönelmek bizleri zor durumda bırakıyor. Artık ithale son verilerek, üreticimiz ve çiftçimiz yeterince desteklenmelidir” diye konuştular.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (