( (

Eima Fuarı’na Şakalak Damgası

İş Dünyası 18.11.2016 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Eima Fuarı’na Şakalak Damgası

Dünyanın en büyük tarım organizasyonlarından olan Eima 2016 Uluslararasi Tarim ve Bahce Makinalari Fuari İtalya’nın Bologna şehrinde gerçekleşti.  Dünyanın önde gelen markaların ürünlerini sergilediği fuarda, Türkiye’nin tarım makineleri üretiminde lokomotif şehri olan Konya’dan da Şakalak Tarım Makineleri A.Ş. makinelerin sergiledi. Şakalak’ın anıza ekim, pnomatik ekim makinesi, buğday ekim makinesi, sebze ekim makineleri ve pulluk olmak üzere teknolojik ürünlerine ilgi yoğun oldu. Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan Şakalak Tarım Makineleri A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Genç,  fuarın her geçen yıl cazibesini kaybettiğini dile getirdi. Türk ziyaretçilere yapılan muamelenin de hoş olmadığının altını çizen Genç, “Türkiye tarım makineleri üretiminde lider ülkeler arasında. Özellikle şehrimiz bu noktada lokomotif. Lakin Eima Fuarı’nda bize verilen yerler son derece üzücüydü. Türk markalarına çadırda yer verdiler. Yine vizede ve geçişlerde zorluk çıkardılar. Biz böyle güçlü bir sektörün temsilcileri olarak ülkemizin bu şekilde muameleye tabi olmasını kabul edemeyiz. Devlet yetkililerimiz gücümüzü göstermeli. Üreticilerin yanında yer alınıp, Türk firmalara en iyi yerler verilmeli” dedi. MAKİNELERİMİZE TALEP İYİ DÜZEYDE Avrupa’da Konya üretimi makinelerin büyük beğeni toplandığını dile getiren Mustafa Genç, “Şakalak A.Ş. olarak son teknoloji makinelerimiz fuarda yer aldı. Anıza ekim, pnomatik ekim makinesi, buğday ekim makinesi, sebze ekim makineleri ve pulluk çeşitlerimiz ile fuarda yer aldık. Makinelerimiz ilgiyle incelendi. Konya’nın sektörde ne kadar güçlü olduğunu gördük. Fuar eskiye nazaran popülerliğini kaybetsetse de bize olan ilgi memnun etti” diye konuştu. Genç, Konya’nın da bu tür uluslar arası organizasyonlarda adını daha fazla duyurması gerektiğini sözlerine ekledi.

Dünyanın en büyük tarım organizasyonlarından olan Eima 2016 Uluslararasi Tarim ve Bahce Makinalari Fuari İtalya’nın Bologna şehrinde gerçekleşti.  Dünyanın önde gelen markaların ürünlerini sergilediği fuarda, Türkiye’nin tarım makineleri üretiminde lokomotif şehri olan Konya’dan da Şakalak Tarım Makineleri A.Ş. makinelerin sergiledi. Şakalak’ın anıza ekim, pnomatik ekim makinesi, buğday ekim makinesi, sebze ekim makineleri ve pulluk olmak üzere teknolojik ürünlerine ilgi yoğun oldu. Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan Şakalak Tarım Makineleri A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Genç,  fuarın her geçen yıl cazibesini kaybettiğini dile getirdi. Türk ziyaretçilere yapılan muamelenin de hoş olmadığının altını çizen Genç, “Türkiye tarım makineleri üretiminde lider ülkeler arasında. Özellikle şehrimiz bu noktada lokomotif. Lakin Eima Fuarı’nda bize verilen yerler son derece üzücüydü. Türk markalarına çadırda yer verdiler. Yine vizede ve geçişlerde zorluk çıkardılar. Biz böyle güçlü bir sektörün temsilcileri olarak ülkemizin bu şekilde muameleye tabi olmasını kabul edemeyiz. Devlet yetkililerimiz gücümüzü göstermeli. Üreticilerin yanında yer alınıp, Türk firmalara en iyi yerler verilmeli” dedi.


MAKİNELERİMİZE TALEP İYİ DÜZEYDE


Avrupa’da Konya üretimi makinelerin büyük beğeni toplandığını dile getiren Mustafa Genç, “Şakalak A.Ş. olarak son teknoloji makinelerimiz fuarda yer aldı. Anıza ekim, pnomatik ekim makinesi, buğday ekim makinesi, sebze ekim makineleri ve pulluk çeşitlerimiz ile fuarda yer aldık. Makinelerimiz ilgiyle incelendi. Konya’nın sektörde ne kadar güçlü olduğunu gördük. Fuar eskiye nazaran popülerliğini kaybetsetse de bize olan ilgi memnun etti” diye konuştu. Genç, Konya’nın da bu tür uluslar arası organizasyonlarda adını daha fazla duyurması gerektiğini sözlerine ekledi.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (