( (

Beyşehir’in Simgesi Leylekler Vadisi’ni Hiç Böyle Gördünüz Mü?

Bölge 31.03.2016 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Beyşehir’in Simgesi Leylekler Vadisi’ni Hiç Böyle Gördünüz Mü?

İlkbahar mevsiminin müjdecisi olan leylekler, Mart ayı ile birlikte Beyşehir Gölü Milli Parkı’ndaki yuvalarına yerleşmeye başladı. Bu yıl Mart ayının ilk haftalarında gelmeye başlayan leylekler, iki kez kar sürprizi yaşadı. Leyleklerin ardıç yuvalarının üzerinde oluşturduğu yaşam alanı olan yuvalar beyaz örtüyle kaplandı. Vadinin beyaz örtü altında kalması bölgede seyrine doyum olmayan görüntüler oluşturdu. Bazı leylekler yuvalarında hareketsiz beklerken, bazılarının ise ayak değiştirerek vücut sıcaklıklarını korumaya çalıştığı gözlendi. Leyleklerin büyük bölümünün ise  sık sık yuvalarına iniş çıkış yaparak gökyüzünde uçmayı tercih ettiği dikkat çekti. Leylekler vadisinin kar altında kalması bölgede yaşayan fotoğraf tutkunlarını da harekete geçirdi. Vadiye gelen fotoğraf sanatçıları ve fotoğraf tutkunları yaşanan güzel tabloyu ölümsüzleştirmeye çalıştı. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir’in her bir yerinin ayrı güzellik taşıdığını belirterek, Beyşehir’deki leyleklerin mekanlarını saklı bir cennet olarak nitelendirdi.  Baharı simgeleyen leyleklerin bu yıl Mart ayında geldikleri mekanlarında kar yağışları ile birlikte iki kez kar sürprizi yaşadığını dile getiren Özaltun, leyleklerin yuvalarının kar altında kalması ile soğuktan etkilendiğini gözlediklerini belirterek, “Kar üzerine basan leylekler ayaklarının birini kaldırıyor diğerini indirerek kendisini korumaya çalışıyor. Hakikaten karla birlikte de görsel bir güzellik taşıyorlar. Ama, onlar da bir can taşıyor ve soğuktan etkileniyorlar ve üşüyorlar. İnşallah bundan sonra böyle bir manzara yaşanması halinde yuvalarının kardan arındırılabilmesi ya da bu durumdan daha az etkilenmeleri için bir çalışma yapabilir miyiz bunun araştırmasını yapıyoruz.” dedi.  

İlkbahar mevsiminin müjdecisi olan leylekler, Mart ayı ile birlikte Beyşehir Gölü Milli Parkı’ndaki yuvalarına yerleşmeye başladı. Bu yıl Mart ayının ilk haftalarında gelmeye başlayan leylekler, iki kez kar sürprizi yaşadı.


Leyleklerin ardıç yuvalarının üzerinde oluşturduğu yaşam alanı olan yuvalar beyaz örtüyle kaplandı. Vadinin beyaz örtü altında kalması bölgede seyrine doyum olmayan görüntüler oluşturdu. Bazı leylekler yuvalarında hareketsiz beklerken, bazılarının ise ayak değiştirerek vücut sıcaklıklarını korumaya çalıştığı gözlendi. Leyleklerin büyük bölümünün ise  sık sık yuvalarına iniş çıkış yaparak gökyüzünde uçmayı tercih ettiği dikkat çekti. Leylekler vadisinin kar altında kalması bölgede yaşayan fotoğraf tutkunlarını da harekete geçirdi. Vadiye gelen fotoğraf sanatçıları ve fotoğraf tutkunları yaşanan güzel tabloyu ölümsüzleştirmeye çalıştı.


Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir’in her bir yerinin ayrı güzellik taşıdığını belirterek, Beyşehir’deki leyleklerin mekanlarını saklı bir cennet olarak nitelendirdi.  Baharı simgeleyen leyleklerin bu yıl Mart ayında geldikleri mekanlarında kar yağışları ile birlikte iki kez kar sürprizi yaşadığını dile getiren Özaltun, leyleklerin yuvalarının kar altında kalması ile soğuktan etkilendiğini gözlediklerini belirterek, “Kar üzerine basan leylekler ayaklarının birini kaldırıyor diğerini indirerek kendisini korumaya çalışıyor. Hakikaten karla birlikte de görsel bir güzellik taşıyorlar. Ama, onlar da bir can taşıyor ve soğuktan etkileniyorlar ve üşüyorlar. İnşallah bundan sonra böyle bir manzara yaşanması halinde yuvalarının kardan arındırılabilmesi ya da bu durumdan daha az etkilenmeleri için bir çalışma yapabilir miyiz bunun araştırmasını yapıyoruz.” dedi.


 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (