( (

Hz. Mevlana’nın 747. Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri Başladı

Kültür Sanat 09.12.2020 - 11:34, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Hz. Mevlana’nın 747. Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri Başladı

Hz. Mevlana'nın 747. Vuslat Yıldönümü Anma Etkinlikleri sınırlı sayıda davetlinin katılımıyla başladı. Şems-i Tebrizi Türbesi ve Mevlana Türbesi’nde edilen dualarla bu yıl “İhsan Vakti” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikler, pandemi nedeniyle iki günle sınırlı olarak düzenlenecek.
Hz. Mevlana’nın Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri, bu yıl “İhsan Vakti” temasıyla başladı. Anma etkinlikleri, pandemiden dolayı sınırlı sayıda davetlinin katılımıyla ilk olarak Şems-i Tebrizi Türbesi’nin ziyaret edilmesiyle başladı. Buradaki programa katılan Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, ilçe belediye başkanları, İl Kültür ve Turizm Müdür Abdüssettar Yarar, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu ve Hz. Mevlana’nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru yapılan duaya eşlik ettiler. Daha sonra Hz. Mevlana’nın Türbesi’nde devam eden anma programına katılan protokol mensupları, Hz. Mevlana’nın sandukası başında dua etti. BU BELDEYE HİZMETKAR OLMAK ÇOK ANLAMLI Konya Valisi Vahdettin Özkan, pandemi döneminde dayanışmada bulunmanın hem toplumsal dayanışma hem sağlık ve sıhhatin tesisi açısından çok önemli olduğunu belirterek, “Konya’mız Hz. Mevlanaların yetiştiği, medeniyetimizin şekillendirdiği çok önemli idari, ilim ve irfan merkezlerinden birisi. Böyle bir beldenin müntesibi olmak, bu beldeye hizmetkar olmak çok anlamlı. Bu vesileyle Hz. Mevlana’nın evrensel bakış açısı bugün de bütün insanlık için birer iksir, birer kurtarıcıdır. Gelecek nesillere aktarılmasında çaba gösteren bütün kurumlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. HEPİMİZE DÜŞEN BİRBİRİMİZE İHSANDA BULUNMAK AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Salgından dolayı temizlik, maske ve mesafe kurallarına uygun hareket etmek durumundayız. Bu senenin teması İhsan Vakti. Hepimize düşen birbirimize ihsanda bulunmak, iyilik yapmak, dayanışmayı artırmak. Bu tarihi günlerde belki de dünyanın en çok ihtiyacı olan Hz. Mevlana’nın bize öğrettiği ve bütün insanlığa yayamaya çalıştığı mesajları bu vesileyle hatırlatalım istiyoruz. Bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen Valiliğimize, Büyükşehirimize, Kültür Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. İNŞALLAH GELECEK YIL ÇOK DAHA COŞKUYLA ETKİNLİKLER YAPARIZ Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hz. Mevlana’nın 747’nci Vuslat Yıldönümü Anma Programlarının hayırlar getirmesini dileyerek, “Maalesef bu yıl pandemiden dolayı insanlar fiziken burada bulunmuyor. Biz şuna inanıyoruz ki, kalpleri ve gönülleri yine bu meydanda olacak. Yine Hz. Mevlana’nın türbesinin bulunduğu yerde ve sema programlarının icra edileceği Mevlana Kültür Merkezi’nde olacak. Biz de inşallah bu yıl 7 ve 17 Aralık’ta iki programla en azından onlara dijital ortamda ve ekranları başında bu havayı teneffüs ettirmeyi arzu ediyoruz. İnşallah gelecek yıl itibariyle çok daha güzel, çok daha coşkulu programlarla Hz. Mevlana’yı tüm dünyaya anlatacak etkinlikler yapmayı Rabbim bizlere nasip eder.” ifadelerini kullandı.
Hz. Mevlana'nın 747. Vuslat Yıldönümü Anma Etkinlikleri sınırlı sayıda davetlinin katılımıyla başladı. Şems-i Tebrizi Türbesi ve Mevlana Türbesi’nde edilen dualarla bu yıl “İhsan Vakti” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikler, pandemi nedeniyle iki günle sınırlı olarak düzenlenecek.

Hz. Mevlana’nın Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri, bu yıl “İhsan Vakti” temasıyla başladı.

Anma etkinlikleri, pandemiden dolayı sınırlı sayıda davetlinin katılımıyla ilk olarak Şems-i Tebrizi Türbesi’nin ziyaret edilmesiyle başladı. Buradaki programa katılan Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, ilçe belediye başkanları, İl Kültür ve Turizm Müdür Abdüssettar Yarar, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu ve Hz. Mevlana’nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru yapılan duaya eşlik ettiler.

Daha sonra Hz. Mevlana’nın Türbesi’nde devam eden anma programına katılan protokol mensupları, Hz. Mevlana’nın sandukası başında dua etti.

BU BELDEYE HİZMETKAR OLMAK ÇOK ANLAMLI

Konya Valisi Vahdettin Özkan, pandemi döneminde dayanışmada bulunmanın hem toplumsal dayanışma hem sağlık ve sıhhatin tesisi açısından çok önemli olduğunu belirterek, “Konya’mız Hz. Mevlanaların yetiştiği, medeniyetimizin şekillendirdiği çok önemli idari, ilim ve irfan merkezlerinden birisi. Böyle bir beldenin müntesibi olmak, bu beldeye hizmetkar olmak çok anlamlı. Bu vesileyle Hz. Mevlana’nın evrensel bakış açısı bugün de bütün insanlık için birer iksir, birer kurtarıcıdır. Gelecek nesillere aktarılmasında çaba gösteren bütün kurumlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

HEPİMİZE DÜŞEN BİRBİRİMİZE İHSANDA BULUNMAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Salgından dolayı temizlik, maske ve mesafe kurallarına uygun hareket etmek durumundayız. Bu senenin teması İhsan Vakti. Hepimize düşen birbirimize ihsanda bulunmak, iyilik yapmak, dayanışmayı artırmak. Bu tarihi günlerde belki de dünyanın en çok ihtiyacı olan Hz. Mevlana’nın bize öğrettiği ve bütün insanlığa yayamaya çalıştığı mesajları bu vesileyle hatırlatalım istiyoruz. Bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen Valiliğimize, Büyükşehirimize, Kültür Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

İNŞALLAH GELECEK YIL ÇOK DAHA COŞKUYLA ETKİNLİKLER YAPARIZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hz. Mevlana’nın 747’nci Vuslat Yıldönümü Anma Programlarının hayırlar getirmesini dileyerek, “Maalesef bu yıl pandemiden dolayı insanlar fiziken burada bulunmuyor. Biz şuna inanıyoruz ki, kalpleri ve gönülleri yine bu meydanda olacak. Yine Hz. Mevlana’nın türbesinin bulunduğu yerde ve sema programlarının icra edileceği Mevlana Kültür Merkezi’nde olacak. Biz de inşallah bu yıl 7 ve 17 Aralık’ta iki programla en azından onlara dijital ortamda ve ekranları başında bu havayı teneffüs ettirmeyi arzu ediyoruz. İnşallah gelecek yıl itibariyle çok daha güzel, çok daha coşkulu programlarla Hz. Mevlana’yı tüm dünyaya anlatacak etkinlikler yapmayı Rabbim bizlere nasip eder.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (