( (

Hz. Mevlana Aşığı Şair Feyzi Halıcı, Ölümünün 1. Yılında Anıldı

Yaşam 10.10.2018 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Hz. Mevlana Aşığı Şair Feyzi Halıcı, Ölümünün 1. Yılında Anıldı

Feyzi Halıcı’nın mezarı başındaki anma programına, Oğlu- eski Konya milletvekillerinden Emrehan Halıcı, eşi Bahar Halıcı, Kız kardeşi Nevin Halıcı ve Hasan Halıcı, Konya Eski Milletvekili Mustafa Kabakcı, Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanı Esin Çelebi Bayru, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Yaşar sarıcan, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Müdürü- Postnişin Fahri Özçakıl, sevenleri ve dostları katıldı.  Babam, Konya Sevdalısıydı  Kuran-ı kerim okunması ve yapılan duadan sonra konuşan oğlu Emrehan Halıcı babasının bir Konya aşığı olduğunu belirterek, “ Babam Feyzi Halıcı bir Konya sevdalısı olduğu kadar, Hz. Mevlana aşığıydı. Konya kültürüne ve turizmini önem vererek hizmet verdi. O Konya’yı sevdi. Konyalılarda onu sevdi. Bugün mezarı başında babamın ölümünün 1. Yılında dostlarıyla ve sevenleriyle bir araya gelerek birlikte andık. Allah mekanını cennet yapsın. Daha fazla etkinlikler yaparak onun hizmetlerini ve şiirlerini anlatacağız. Bütün kitaplarını gözden geçirerek, yeni bir kitap hazırlığını yapacağız. Katılanlara teşekkür ediyorum ” dedi.  Hz. Mevlana Şairi İdi  Feyzi Halıcı’nın eşi Bahar Halıcı, “Rahmetli eşim Hz. Mevlana’nın yolunda karınca gibi hizmet etmek için hayatının tüm alanında hizmet verdi.  Mevlana aşığı idi. Mezar taşına da binlerce vasfı olmasına rağmen sadece Hz. Mevlana aşığı şair diye yazdırdık. Şair olduğu kadarda eğitimci bir yanı da vardı. Bugün sevenleriyle birlikte duayla andık. Eşin Çelebi Bayru,” Feyzi Halıcı, aile dostumuzdu. Babamın çok samimi arkadaşıydı. Kendisini burada rahmetle anıyorum” diye konuştu. Şair Feyzi Halıcı Mezar taşına yazılan şirinde ölümü şöyle tarif eder. “Ölmek zannedildiği gibi güç bir iş değildir, Maddeci bir dünyada manayı itiş değildir, Umutların filizlendiği bir gül bahçesinde, Ölüm ışıklı bir başlangıçtır, bitiş değildir.”

Feyzi Halıcı’nın mezarı başındaki anma programına, Oğlu- eski Konya milletvekillerinden Emrehan Halıcı, eşi Bahar Halıcı, Kız kardeşi Nevin Halıcı ve Hasan Halıcı, Konya Eski Milletvekili Mustafa Kabakcı, Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanı Esin Çelebi Bayru, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Yaşar sarıcan, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Müdürü- Postnişin Fahri Özçakıl, sevenleri ve dostları katıldı.


 Babam, Konya Sevdalısıydı


 Kuran-ı kerim okunması ve yapılan duadan sonra konuşan oğlu Emrehan Halıcı babasının bir Konya aşığı olduğunu belirterek, “ Babam Feyzi Halıcı bir Konya sevdalısı olduğu kadar, Hz. Mevlana aşığıydı. Konya kültürüne ve turizmini önem vererek hizmet verdi. O Konya’yı sevdi. Konyalılarda onu sevdi. Bugün mezarı başında babamın ölümünün 1. Yılında dostlarıyla ve sevenleriyle bir araya gelerek birlikte andık. Allah mekanını cennet yapsın. Daha fazla etkinlikler yaparak onun hizmetlerini ve şiirlerini anlatacağız. Bütün kitaplarını gözden geçirerek, yeni bir kitap hazırlığını yapacağız. Katılanlara teşekkür ediyorum ” dedi.


 Hz. Mevlana Şairi İdi


 Feyzi Halıcı’nın eşi Bahar Halıcı, “Rahmetli eşim Hz. Mevlana’nın yolunda karınca gibi hizmet etmek için hayatının tüm alanında hizmet verdi.  Mevlana aşığı idi. Mezar taşına da binlerce vasfı olmasına rağmen sadece Hz. Mevlana aşığı şair diye yazdırdık. Şair olduğu kadarda eğitimci bir yanı da vardı. Bugün sevenleriyle birlikte duayla andık.


Eşin Çelebi Bayru,” Feyzi Halıcı, aile dostumuzdu. Babamın çok samimi arkadaşıydı. Kendisini burada rahmetle anıyorum” diye konuştu.


Şair Feyzi Halıcı Mezar taşına yazılan şirinde ölümü şöyle tarif eder.


“Ölmek zannedildiği gibi güç bir iş değildir,


Maddeci bir dünyada manayı itiş değildir,


Umutların filizlendiği bir gül bahçesinde,


Ölüm ışıklı bir başlangıçtır, bitiş değildir.”



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (