( (

Esnaf: Alman'ı Kaybedersek Belimizi Doğrultamayız!

Turizm 09.04.2021 - 10:35, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Esnaf: Alman'ı Kaybedersek Belimizi Doğrultamayız!

Manavgat'ta 18 bin turizmci - esnafı, Belek- Kadriye 10 bin turizmci esnaf ile Kemer'de 14 bin esnaf ile Manavgat'ta turistik pazarlarda sergi açan bin 650 turistlere turistik eşya satan esnaf ekonomik darboğaza girdi.
  2020 yılı Covid 19 korunma tedbirleri kapsamında 20 Mart'ta Alman ve Avrupalı turistlere kapılan kapanınca Antalya'da geçimini turizmden sağlayan esnaf, Manavgat'ta  18 bin turizmci - esnafı, Belek- Kadriye 10 bin turizmci esnaf ile Kemer'de 14 bin esnaf ile Manavgat'ta turistik pazarlarda sergi açan bin 650 turistlere turistik eşya satan esnaf ekonomik darboğaza girdi. Pandemi döneminde Alman ve Avrupalı turist gelmemesine bağlı ve Korana tedbirleri nedeni ile 5 bin 750 esnaf kepenk kapattı. 300 bin yatak kapasiteli 220 beş ve 4 yıldızlı otelin bulunduğu Side-Manavgat turizm destinasyonunda yıllık 5 milyon turist ağırlama da yıllık ülke ve bölge ekonomisine 5 milyar Dolar döviz girdisi sağlıyor. 2020'de Antalya'ya gelen Alman ve Avrupalı turist kaybı yüzde 85 olunca  turist gelirleri kaybının yüzde 82'ye ulaşması turizmden ekmek yiyen 52 kalem iş kolu olumsuz etkilendiği belirtildi.   MANAVGAT-SİDE DESTİNASYONUNUN 40 YILLIK ALMAN TURİZMİ TECRÜBESİ VAR!         Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, turizmin Manavgat'ta 7'den 70'e herkesin hayatına dokunduğunu söyledi. Bin 650 turistik eşya satıcısının  sergi açarak geçimini sağladığını vurgulayan Sami Dursun Doğan,'' Turistik pazarlarda sergi açan 1650 esnafımız ile Manavgat genelinde 18 bin esnafın gelirini turizmden sağlıyor. Pandemi döneminde bir yıla yakındır bölgemize Alman ve Avrupalı turist kaybımız yüzde 82. 40 yıldır bölge destinasyonun  tatil yapmada başat milletinin Almanlar olduğunu, pandemide kaybımız  yüzde 80 oldu. '' dedi. Alman ve Avrupalı turist yokluğu ile pandemi tedbirlerine bağlı işyeri  kapatmaları  nedeni ile esnaf çok büyük ekonomik darboğazda olduğunu çoğu esnafın bir yıldır dükkan kiralarını ödemede zorlandığı aldıkları kredileri ödemede zorluk çektiklerine dikkat çeken Doğan şu bilgileri verdi:'' Geçen yıl turizmci esnafı için Alman ve Avrupalı turist gelmediği için 2020 yılı kayıp yıl oldu. 2021 turizm sezonunda Alman ve Avrupalı turist gelmezse turizmci esnafı belini kaç yılda doğrultulur bilemiyorum. Pandemi dönemi bölgemizde 40 yıllık Alman turizm birikimini yerle bir etti. Manavgat'ta turizm herkesin hayatına dokunuyor. Alman turistler ortalama 11 gün tatil yapıyor.Köyde gezen tavuk besleyen yetiştiricisi köy yumurtasını turist ve yerleşik yabancılara satarak aile bütçesine katkı sağlıyor. Bir turist memnuniyeti 27 turiste referans oluyor.  Bölgemizin 40 yıllık Alman turist birikimi var; 2021'de 2020'de hiç bir şey olmamış gibi bir ikimizi sürdürmek istiyoruz. '' Kaynak: Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat'ta 18 bin turizmci - esnafı, Belek- Kadriye 10 bin turizmci esnaf ile Kemer'de 14 bin esnaf ile Manavgat'ta turistik pazarlarda sergi açan bin 650 turistlere turistik eşya satan esnaf ekonomik darboğaza girdi.
  2020 yılı Covid 19 korunma tedbirleri kapsamında 20 Mart'ta Alman ve Avrupalı turistlere kapılan kapanınca Antalya'da geçimini turizmden sağlayan esnaf, Manavgat'ta  18 bin turizmci - esnafı, Belek- Kadriye 10 bin turizmci esnaf ile Kemer'de 14 bin esnaf ile Manavgat'ta turistik pazarlarda sergi açan bin 650 turistlere turistik eşya satan esnaf ekonomik darboğaza girdi.


Pandemi döneminde Alman ve Avrupalı turist gelmemesine bağlı ve Korana tedbirleri nedeni ile 5 bin 750 esnaf kepenk kapattı. 300 bin yatak kapasiteli 220 beş ve 4 yıldızlı otelin bulunduğu Side-Manavgat turizm destinasyonunda yıllık 5 milyon turist ağırlama da yıllık ülke ve bölge ekonomisine 5 milyar Dolar döviz girdisi sağlıyor. 2020'de Antalya'ya gelen Alman ve Avrupalı turist kaybı yüzde 85 olunca  turist gelirleri kaybının yüzde 82'ye ulaşması turizmden ekmek yiyen 52 kalem iş kolu olumsuz etkilendiği belirtildi.  

turizmci-esnafi--003.jpgMANAVGAT-SİDE DESTİNASYONUNUN 40 YILLIK ALMAN TURİZMİ TECRÜBESİ VAR!

        Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan, turizmin Manavgat'ta 7'den 70'e herkesin hayatına dokunduğunu söyledi. Bin 650 turistik eşya satıcısının  sergi açarak geçimini sağladığını vurgulayan Sami Dursun Doğan,'' Turistik pazarlarda sergi açan 1650 esnafımız ile Manavgat genelinde 18 bin esnafın gelirini turizmden sağlıyor. Pandemi döneminde bir yıla yakındır bölgemize Alman ve Avrupalı turist kaybımız yüzde 82. 40 yıldır bölge destinasyonun  tatil yapmada başat milletinin Almanlar olduğunu, pandemide kaybımız  yüzde 80 oldu. '' dedi.

turizmci-esnafi-008.jpg

Alman ve Avrupalı turist yokluğu ile pandemi tedbirlerine bağlı işyeri  kapatmaları  nedeni ile esnaf çok büyük ekonomik darboğazda olduğunu çoğu esnafın bir yıldır dükkan kiralarını ödemede zorlandığı aldıkları kredileri ödemede zorluk çektiklerine dikkat çeken Doğan şu bilgileri verdi:'' Geçen yıl turizmci esnafı için Alman ve Avrupalı turist gelmediği için 2020 yılı kayıp yıl oldu. 2021 turizm sezonunda Alman ve Avrupalı turist gelmezse turizmci esnafı belini kaç yılda doğrultulur bilemiyorum. Pandemi dönemi bölgemizde 40 yıllık Alman turizm birikimini yerle bir etti. Manavgat'ta turizm herkesin hayatına dokunuyor. Alman turistler ortalama 11 gün tatil yapıyor.Köyde gezen tavuk besleyen yetiştiricisi köy yumurtasını turist ve yerleşik yabancılara satarak aile bütçesine katkı sağlıyor. Bir turist memnuniyeti 27 turiste referans oluyor.  Bölgemizin 40 yıllık Alman turist birikimi var; 2021'de 2020'de hiç bir şey olmamış gibi bir ikimizi sürdürmek istiyoruz. ''
turizmci-esnafi-009.jpg

Kaynak: Abdurrahman Büyükkeskin

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (